I5 14600K NASIL İYİMİ?

13700k 253w ve Deepcool Assasin IV ile 85 derecelerde falan takılıyor tam yükte. Oyunlarda 65 70 arası. Bu arada 180w ile 253w arasında performans farkı o kadar az ki oyunlar için neredeyse yok gibi. 10 fps bile oynamıyor. Özellikle CS de denedik tam sınırı 180w 13700k için. Dediğim gibi neredeyse sıfır kayıp.
Oyunda 120W civarını pek geçmiyor zaten bu işlemciler. O da ağır oyunlarda yani.

İşlemciden işlemciye değişiyor o durum hocam. Oyunlarda kayıp yaşanmasa bile render tarafında kayıp yaşanıyor.

Alıntıyı görüntüle

Bende 80'lerde.
Arkadaşlar benim renderle cartla curtla işim yok cayır cayır oyun oynamak istiyorum sadece olayım bu ve 9700xden de iyi olduğunu gördüm iyiysede almak istedim

Evet, tam yükte işlemci. Soğutma asus rog ryujin III 240mm. Adının hakkını vermeyen tek soğutucu.
13 ile 14 biraz farklı sanırım ama. 14600k 200 görmeyebilir. Yani görse bile çok etkilemez 200w ı çift kule hava soğutmalar bile soğutabiliyor artık. Ki bu render. Oyunda çok daha farklı sonuçlar.

Renderde de efsane bu arada 80 derece gayet iyi
Yani bunlar zaten kabul edilebilir sıcaklıklar ama derece yükseldikçe frekans kısar o yüzden biraz daha 70 75 lerde tutmak daha mantıklı gibi. Yani diğer arkadaşın dediği gibi benimde renderla işim yok cayır cayır oyun oynuyorum ama amd işlemcilerde tarif edilemeyen garip bir şey var. 9700x var bende şuan 9700x ten 14600k ya özellikle geçicem. İnput lag desen tam değil gecikme desen yine tam değil garip bir durum var amd işlemcilerde. İnput lag ve gecikme birleşimi gibi bir şey. Ben FPS oynuyorum ve biz bu olayı özellikle esporcu ve yayıncı bir arkadaşla denedik. 7800x3d den 13700k ya geçirdik. Mermi girmiyor amd işlemcide. İntelde öyle değil mermi adama değdiği an hasar işliyor ama amd de çok hafif sonradan hasar işliyor. Bunu ikimizde fark ediyoruz.

Yani bunlar zaten kabul edilebilir sıcaklıklar ama derece yükseldikçe frekans kısar o yüzden biraz daha 70 75 lerde tutmak daha mantıklı gibi. Yani diğer arkadaşın dediği gibi benimde renderla işim yok cayır cayır oyun oynuyorum ama amd işlemcilerde tarif edilemeyen garip bir şey var. 9700x var bende şuan 9700x ten 14600k ya özellikle geçicem. İnput lag desen tam değil gecikme desen yine tam değil garip bir durum var amd işlemcilerde. İnput lag ve gecikme birleşimi gibi bir şey. Ben FPS oynuyorum ve biz bu olayı özellikle esporcu ve yayıncı bir arkadaşla denedik. 7800x3d den 13700k ya geçirdik. Mermi girmiyor amd işlemcide. İntelde öyle değil mermi adama değdiği an hasar işliyor ama amd de çok hafif sonradan hasar işliyor. Bunu ikimizde fark ediyoruz.
Hocam sen bile 9700x den 14600k ya geçiyorsan bende toplarken 14600k ile bi sistem toplayacam o zaman :) ama gerçekten güzel bir işlemci baya beğendim şans eseri karşılaştım

Hocam sen bile 9700x den 14600k ya geçiyorsan bende toplarken 14600k ile bi sistem toplayacam o zaman :) ama gerçekten güzel bir işlemci baya beğendim şans eseri karşılaştım
Bana ne bakıyon sen :D Kafama eser yarın başka işlemciye geçerim. Ama bu ara intel kullanıcam belli bir süre.

Bana ne bakıyon sen :D Kafama eser yarın başka işlemciye geçerim. Ama bu ara intel kullanıcam belli bir süre.
Kardeşime PC toplayabilirim lol valo oynuyor elden ring takılıyor 14600k ve 3070ti düşündüm belki 3080ti ne dersin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,258
Üyeler
183,085
Son üye
alpk.
Geri