I5 14600K NASIL İYİMİ?

7800x3d den 13700k ya geçirdik. Mermi girmiyor amd işlemcide. İntelde öyle değil mermi adama değdiği an hasar işliyor ama amd de çok hafif sonradan hasar işliyor. Bunu ikimizde fark ediyoruz.
Ben buna kafa yorarım şimdi gece boyu.
L3'ün geniş ön belleği FPS'yi iyileştiriyor ama enerji bütçesi tek çekirdek boost frekansı normal X3D olmayan muadillerinin daha düşük kalıyor.
Yani oyun fizik mantığı ve ağ paketi işleme gibi anlık tek çekirdek işi durumlarında ,
Intel'in çekirdeklerine yüklenmesine oranla X3D işlemci daha yavaş kaldığı için ekranda tembel bir görüntü oluşuyor ve milisaniyelik farklar yansıyor ekrana.

Cevabı bu olabilir mi? Bence olabilir.

Olabilir. Neden olmasın ? 3070 Ti 8 GB için tam sınır GPU. 3080 veya 3080 Ti daha iyi olabilir.
30k ya ekran kartsız sıvılı 14600k toplanıyor ekran kartıda bu civarlarda alayım diyorum lol valo aradan elden ring giriyor sadece

Ben buna kafa yorarım şimdi gece boyu.
L3'ün geniş ön belleği FPS'yi iyileştiriyor ama enerji bütçesi tek çekirdek boost frekansı normal X3D olmayan muadillerinin daha düşük kalıyor.
Yani oyun fizik mantığı ve ağ paketi işleme gibi anlık tek çekirdek işi durumlarında ,
Intel'in çekirdeklerine yüklenmesine oranla X3D işlemci daha yavaş kaldığı için ekranda tembel bir görüntü oluşuyor ve milisaniyelik farklar yansıyor ekrana.

Cevabı bu olabilir mi? Bence olabilir.
Evet olabilir benimde aklıma ilk işlemcinin dizilim yapısı gelmişti. İntel tek yapıda amd çift yapıda olduğu için aradaki haberleşme gecikmesi gibi.

Evet olabilir benimde aklıma ilk işlemcinin dizilim yapısı gelmişti. İntel tek yapıda amd çift yapıda olduğu için aradaki haberleşme gecikmesi gibi.
Bundan sonraki sene intelden herkes umutlu 300mb vcashe olacak diyorlar

Bence cevabı burada. Araştırırken buna denk geldim. Üşenmeyip bir ara okurum.
Aslında müthiş bir konu, mimari olarak, mühendislik olarak insanı cezbeden bir konu.
Konuya hakim insanları dinlemek çok güzel olurdu şimdi.
Ama bu makale gerçekten açıklar bence.
O son cümlen acayip ilham oldu ban gerçekten.
Müthiş bir konu..

Aslında müthiş bir konu, mimari olarak, mühendislik olarak insanı cezbeden bir konu.
Müthiş bir konu..
Bakıcam şimdi bende. Çözemiyorum çünkü. Çok detaylı araştırmadım ama bilgisine güvendiğim birine sordum dönüş yaparsa ve biliyorsa sebebini açıklarım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Müthiş bir konu..
Yani aslında bunun başlıca sebeblerinden biri internet. Attığına göz gezdirdim oda birinci seçenek olarak interneti söylüyor fakat. Aynı gün içerisinde aynı bilgisayar ve aynı internet ile bunu denedik biz. Dikkat edince arada gerçekten fark var. Yani sistemde sadece anakart ve işlemci farklı her şey aynı. Ram dahi. Ve 13700k yı kullandığımız anakart Colorful B760M. 7800x3d yi kullandığımız anakart Asrock Taichi :D

Hocam bide bu i5 14600k ya şu soğutmayı al arkana bakma kafan rahat olsun dediğin soğutucu varmı

Yani aslında bunun başlıca sebeblerinden biri internet. Attığına göz gezdirdim oda birinci seçenek olarak interneti söylüyor fakat. Aynı gün içerisinde aynı bilgisayar ve aynı internet ile bunu denedik biz. Dikkat edince arada gerçekten fark var. Yani sistemde sadece anakart ve işlemci farklı her şey aynı. Ram dahi. Ve 13700k yı kullandığımız anakart Colorful B760M. 7800x3d yi kullandığımız anakart Asrock Taichi :D
Tetiği çektiği an sunucuyla alakalı evet ama işlemci boş durmuyor ki, input işlenmesi kare üretimi bir kaç ms gecikiyorsa, sunucu farklı bir pozisyona, biz ise farklı bir pozisyona bakarız.
Bu ghosting değil hocam monitör'e yükleme aman. :kekw:
Framerate tutarlılığı bile olabilir mesela, gpu'ya giden haber, input-render-işleme zincirinde anlık bir kaç ms gecikme yapıyor olabilir.
X3D işlemci aslında çekirdeklerinden değil geniş ön belleğinden beslendiği için onu FPS olarak çok güçlü işleme konusunda tembel yapıyor olabilir.
Çok acayip bir konu hocam gerçekten.

Tetiği çektiği an sunucuyla alakalı evet ama işlemci boş durmuyor ki, input işlenmesi kare üretimi bir kaç ms gecikiyorsa, sunucu farklı bir pozisyona, biz ise farklı bir pozisyona bakarız.
Bu ghosting değil hocam monitör'e yükleme aman. :kekw:
Framerate tutarlılığı bile olabilir mesela, gpu'ya giden haber, input-render-işleme zincirinde anlık bir kaç ms gecikme yapıyor olabilir.
X3D işlemci aslında çekirdeklerinden değil geniş ön belleğinden beslendiği için onu FPS olarak çok güçlü işleme konusunda tembel yapıyor olabilir.
Çok acayip bir konu hocam gerçekten.
X3d değil ki olay 9700x te aynı. O yüzden 14600k ya geçicem. 12600k varken denedim ama sistem ddr4 tü. Şimdi DDR5 ve DDR5 karşılaştırıcam. Muhtemelen aynı şey olacak ama içim rahat olsun diyim ki amd işlemcilerde gerçekten bir gariplik var.

X3d değil ki olay 9700x te aynı. O yüzden 14600k ya geçicem. 12600k varken denedim ama sistem ddr4 tü. Şimdi DDR5 ve DDR5 karşılaştırıcam. Muhtemelen aynı şey olacak ama içim rahat olsun diyim ki amd işlemcilerde gerçekten bir gariplik var.
O zaman benim bütün varsayımlar çöp :kekw:
Ben X3D'nin tembelliğinin varsayımını düşünmüştüm sadece.
9700x tek çekirdekte son derece güçlü bir işlemci üstelik.
X3D ile 9700X'in mimari olarak dizilimini bilmiyorum o kadar vakıf değilim ama
bu durumda sizin dediğiniz mimari yapısı gereği haberleşme de gecikme yaşıyor AMD yapısal olarak.
İntel tek bir bütün içerisinde çekirdekler birbiriyle çok daha hızlı haberleşiyorlar.
GPU'ya haber vermeleri çok daha, belki de tamamen kesintisiz bir hızla ulaşıyor.

Geri