Neler Yeni

I5 7500 RX 580 ile Darboğaz yapıyor.

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
Merhaba arkadaşlar, I5 7500 İşlemcim ve Msi Z270 Gaming Plus anakartım var. Kendi isteğimle değil uygun geldiği için pc'yi bu şekilde aldım, ekran kartım Sapphire RX580 Pulse 8GB. Ekran kartımın kullanımında aşırı derece bir darboğaz yok asıl sıkıntı o değil zaten, maximum %10luk bir kayıp gördüm ki o da nadir. Sıkıntı şu ki işlemcim %100 kullanımı gördüğünde oyun dışındaki arkadaki uygulamaların çökmesi (Discord gibi).
Örneğin Warzone oynamak istiyorum arkadaşlarımla, fakat bir çatışmaya giriyoruz, 15-20 fps kaybetmemin yanında ne arkadaşlarım beni duyabiliyor ne ben onları.. İşlemci değiştirmeyi isterdim fakat bütçe buna anakartı da değiştirmek gerekeceğinden uygun olmayacaktır. İşlemci kullanımını düşürmek için ne yapabilirim? İsterseniz anakart ve işlemci önerisi de verebilirsiniz fakat bütçemin düşük olduğunu göz önünde bulundurunuz.

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Merhaba arkadaşlar, I5 7500 İşlemcim ve Msi Z270 Gaming Plus anakartım var. Kendi isteğimle değil uygun geldiği için pc'yi bu şekilde aldım, ekran kartım Sapphire RX580 Pulse 8GB. Ekran kartımın kullanımında aşırı derece bir darboğaz yok asıl sıkıntı o değil zaten, maximum %10luk bir kayıp gördüm ki o da nadir. Sıkıntı şu ki işlemcim %100 kullanımı gördüğünde oyun dışındaki arkadaki uygulamaların çökmesi (Discord gibi).
Örneğin Warzone oynamak istiyorum arkadaşlarımla, fakat bir çatışmaya giriyoruz, 15-20 fps kaybetmemin yanında ne arkadaşlarım beni duyabiliyor ne ben onları.. İşlemci değiştirmeyi isterdim fakat bütçe buna anakartı da değiştirmek gerekeceğinden uygun olmayacaktır. İşlemci kullanımını düşürmek için ne yapabilirim? İsterseniz anakart ve işlemci önerisi de verebilirsiniz fakat bütçemin düşük olduğunu göz önünde bulundurunuz.
Bütçeniz nedir?

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

rtx 3090

80+ Silver
maksimum 7700k alabilirsin ve o bütçeye muhtemelen bulabilirsin

Frenerno

80+ Silver
En İyi Cevap
2

smsísmαíl

80+ Silver
darboğaz yapıyorsa grafikleri veya çözünürlüğü yükseltmeyi deneyin

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
maksimum 7700k alabilirsin ve o bütçeye muhtemelen bulabilirsin
Bir aralar baktığımda çok pahalıydı, ayrıca bana sorarsanız ölü yatırım olacaktır. 2060'ta bile darboğaz yapan bir işlemci diyorlar, benim işlemci kullanımımı bu kadar yüksek tutan şeyin 4Core 4Thread olduğunu düşünüyorum, 7700K R3'lerin çekirdek sayısına sahip gülünç şekilde.

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut

rtx 3090

80+ Silver
Bir aralar baktığımda çok pahalıydı, ayrıca bana sorarsanız ölü yatırım olacaktır. 2060'ta bile darboğaz yapan bir işlemci diyorlar, benim işlemci kullanımımı bu kadar yüksek tutan şeyin 4Core 4Thread olduğunu düşünüyorum, 7700K R3'lerin çekirdek sayısına sahip gülünç şekilde.
Takabileceği maks işlemci bu rtx 2060'ta darboğaz yapmaz

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,961
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Normal oyunlarda öyle yapıyorum fakat, warzone, PUBG veya başka türlü rekabetçi oyunlarda FPS önemli bildiğiniz gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

7700K destekliyor anakart maksimum, o da bildiğiniz gibi ölü yatırım.
Bu nu alıp h510 bekleyin

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
Takabileceği maks işlemci bu rtx 2060'ta darboğaz yapmaz
Biliyorum fakat, i7 7700k'ya 3500 lira vereceğimi sanmıyorum. 4 Thread fazla için bu kadar para verilmez, B450 ve r5 2600'ün toplam fiyatı bile daha ucuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu nu alıpğ h510 alın
Araştıracağım teşekkürler.

Top Bottom