i7 13700k & 3070 uyumu

yasin58

80+
Reaksiyon skoru
7
Bütçe
27.000
Merhaba i7 13700k işlemcinin yanına 3060 ti mi yoksa 3070 mi iyi gider ?
Darboğaz durumu olur mu ?
27K bütçe ile bu ekran kartı ve işlemci yanına diğer eşyalardan ( anakart - ram vb ) uygun fiyatlı neler önerirsiniz ? İlgilenenler yazarsa çok memnun kalırım.

Bende i5 13400f ve 3070 dual var 1 ay önce aldım istediğin tüm oyunları rahatlıkla full ultra oynatır, 2 k çözünürlük full ultra ayarlarda 140 150 fps alıyorum pubg 👍

r5 7600/r7 7700 b650 önerrim

27K bütçe ile bu ekran kartı ve işlemci yanına diğer eşyalardan ( anakart - ram vb ) uygun fiyatlı neler önerirsiniz ? İlgilenenler yazarsa çok memnun kalırım.
Eğer oyun amaçlı toplayacaksanız işlemciden kısıp ekran kartı yükseltmek iyi olur
Post automatically merged:

2k da oynayacaksanız en kotu 3080/ 12600-13400f de iyi gider

Ayrı ayrı toplamak yerine hazır sistemleri takip etmeniz daha iyi olur.

Eğer oyun amaçlı toplayacaksanız işlemciden kısıp ekran kartı yükseltmek iyi olur

2k da oynayacaksanız en kotu 3080/ 12600-13400f de iyi gider

Ayrı ayrı toplamak yerine hazır sistemleri takip etmeniz daha iyi olur.
ağırlıklı olarak oyun, yanı sıra da yazılım işleriyle ilgili, ana oyun : escape from tarkov, işlemci tabanı yüksek bir oyun. o yüzden işlemciyi bi tık yüksek düşündüm

r5 7600/r7 7700 b650 önerrim
şuanki mevcut kullandıklarım amd ve çok sıkıntı yaşatıyor bana o yüzden amd den uzak duruyorum, öncesinde 5800x3d düşünüyordum fakat intelde de aynı ücrette kaliteli ürünler olduğunu gözlemledim

ağırlıklı olarak oyun, yanı sıra da yazılım işleriyle ilgili, ana oyun : escape from tarkov, işlemci tabanı yüksek bir oyun. o yüzden işlemciyi bi tık yüksek düşündüm
İşlemcin bu ekran kartına göre biraz yüksek yani ileride daha iyi ekran kartları ile kombinleyebilirsin , sorunsuz şekilde istediğin işi yapmanı sağlar bu sistem için rahat olsun darboğaz vs söz konusu değil

şuanki mevcut kullandıklarım amd ve çok sıkıntı yaşatıyor bana o yüzden amd den uzak duruyorum, öncesinde 5800x3d düşünüyordum fakat intelde de aynı ücrette kaliteli ürünler olduğunu gözlemledim
renderde intele göre biraz daha iyiler ama ekran kartında eksikleri var

renderde intele göre biraz daha iyiler ama ekran kartında eksikleri var
oyun oynarken ekran yırtılması yaşıyorum kırmızı dikdörtgenler geliyor ve ekran tamamen kapanıyor, kasanın tuşundan pc yi resetlemek zorunda kalıyorum. rx 580 8gb ekran kartı şuanki, yazılımında da hatalar alıyorum farklı alanlarda.

oyun oynarken ekran yırtılması yaşıyorum kırmızı dikdörtgenler geliyor ve ekran tamamen kapanıyor, kasanın tuşundan pc yi resetlemek zorunda kalıyorum. rx 580 8gb ekran kartı şuanki, yazılımında da hatalar alıyorum farklı alanlarda.
rx 500 serisi zaten sıkıntı arkımda yaşadı rx 570 4gb ile ama uzun zamandır görüşmüyoruz 1yıl kadar :(

İşlemcin bu ekran kartına göre biraz yüksek yani ileride daha iyi ekran kartları ile kombinleyebilirsin , sorunsuz şekilde istediğin işi yapmanı sağlar bu sistem için rahat olsun darboğaz vs söz konusu değil
darboğaz olmaması güzel ve en önemli şey , 4000 mhz ram nasıl ? buna uygun anakart önerin bulunuyor mu ?

Dostum tabii ki 3070. 12 nesil 400f ile 3070ti kullanıyorum sen üstelik 13 nesil 700k soruyorsun. 3070.

Bu kadar bütçeniz varsa artık 3060Ti-3070 gibi 8 GB VRAM'li kartlar alınmamalı. Toplam bütçeniz ne kadar?

Geri