I9 13900KF işlemciden Ryzen 7 9800X3D'ye geçiş yapılır mı?

Raemn

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, 18.08.2023 tarihinden beridir i9 13900kf kullanıyorum. Bir süredir oynadığım oyunlarda FPS stutter ve buna benzer sorunlar yaşıyorum. İstediğim performansı tam alamadığım için Ryzen 7 9800x3d'ye geçiş yapmayı düşündüm. Sizce mantıklı bir hareket mi olur? Bilgisayarda depolama, yazılım, oyun ve yayın işleri ile uğraşıyorum. Çok nadir de blender ve photoshop kullanıyorum. Oynadığım çoğu oyun Windows 11'de daha çok FPS kırıyor. Bu yüzden de Windows 10 kullanıyorum.

Sistem:
i9 13900kf
Asus Rog Strix X690-A DDR5
GSkills Ripjaws S5 5600MHZ CL36
Asus Rog Strix RTX 4080

Geçilebilir. Anakart değişikliği de yapmanız gerekli olacak.

Hocam hele bir Intel ile kışı geçir, yazın AMD'ye geçersin. :kekw:

Şaka bir yana tamamen sizin insiyatifinize kalmış bir durum, böyle üst seviye sistemler için aradığınız farkı bulamayabilirsiniz.

Gereksiz bence.

Profesyonel iş yapmıyorsan veya profesyonel bir rekabet oyunu oynamıyorsan.

Kağıt üstünde alacağın %10-15 performans farkı hayatında hiç bir şeyi değiştirmeyecektir...

Geçilebilir. Anakart değişikliği de yapmanız gerekli olacak.
Elimdeki işlem ile 9800x3d'yi karşılaştırdığımda ortalama %20 ile %10'luk bir fark var. Bu gerçekten değer mi değmez mi diye çok düşündüm. Bu yüzden bilen birilerine sormak çok daha iyi olur. Yaşadığım sorunlar işlemci kaynaklı mı onu da tam bilmiyorum ama gerçekten sıkıldım yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu stutterlanma ve BF6 gibi oyunlarda drop yaşamamamın temel nedeni işlemci değilse tam olarak nedir ramler vs. bu tarz sorun yaratır mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gereksiz bence.

Profesyonel iş yapmıyorsan veya profesyonel bir rekabet oyunu oynamıyorsan.

Kağıt üstünde alacağın %10-15 performans farkı hayatında hiç bir şeyi değiştirmeyecektir...
Yayın ve yazılım konusunda aktif çalışıyorum. Onun dışında yayınlarımda Fivem&Gta 5 yayını yapıyorum. Yayınları da ekran kartından veriyorum. Bu yüzden bu sistem ile bile stutter ve droplar yaşıyorum.

Geçilir bence 25-30 fps fark atmiş Ryzen 7 9800x3d

Ramleri değiştirmem gerekir mi? 5600MHZ cl36'dan 6400mhz gibi frekanslara çıkmak mantıklı mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,430
Üyeler
184,451
Son üye
crazyzm96
Geri