Neler Yeni

içimi dökmek için yazıyorum

Earwven

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
Ali
dediğim gibi sadece içimi dökmek için yazıyorum, son zamanlarda kendimi fazlalıkmış gibi hissediyorum, çevreme sadece zararmışım gibi hissediyorum, en yakın arkadaşımla arama başkası girdi ve sanırım artık yeni kişi benim yerimi aldı, çevremdeki çoğu arkadaşımla arama mesafe girdi, bazen hiç olmasaydım onlar için daha iyi olurmuş gibi hissediyorum, herkese yardım etmeye çalışıyorum ama kendime yardımcı olamıyorum, herkesin problemlerini dinleyip onlara çözüm sunuyorum fakat problemi yaşayan ben olduğumda beni dinleyen kişi sayısı 2-3 kişi. 11. sınıf öğrencisiyim üniversite sınavı stresi var bir de cidden artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, üzülmesinler diye aileme de yansıtmak istemiyorum gerçekten kafam çok karışık. teknoloji forumuna da neden böyle bi metin yazdığımı da inanın bilmiyorum günlük tutmak gibi bi hobim olmadığı için sanırım başka yazabilecek bir yer bulamadım

ALADDİN ÇAKICI

80+ Silver
dediğim gibi sadece içimi dökmek için yazıyorum, son zamanlarda kendimi fazlalıkmış gibi hissediyorum, çevreme sadece zararmışım gibi hissediyorum, en yakın arkadaşımla arama başkası girdi ve sanırım artık yeni kişi benim yerimi aldı, çevremdeki çoğu arkadaşımla arama mesafe girdi, bazen hiç olmasaydım onlar için daha iyi olurmuş gibi hissediyorum, herkese yardım etmeye çalışıyorum ama kendime yardımcı olamıyorum, herkesin problemlerini dinleyip onlara çözüm sunuyorum fakat problemi yaşayan ben olduğumda beni dinleyen kişi sayısı 2-3 kişi. 11. sınıf öğrencisiyim üniversite sınavı stresi var bir de cidden artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, üzülmesinler diye aileme de yansıtmak istemiyorum gerçekten kafam çok karışık. teknoloji forumuna da neden böyle bi metin yazdığımı da inanın bilmiyorum günlük tutmak gibi bi hobim olmadığı için sanırım başka yazabilecek bir yer bulamadım
Dostum biz tarihin ortanca çocuklarıyız tarihte bir yerimiz yok büyük buhrani yaşamadık biizm savaşımız ruhani bir savaş

Mertmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,094
İsim
Mert Enes Deniz
İlgilendiği Kategoriler
Playstation,Racing,Pc toplama
herkese yardım etmeye çalışıyorum ama kendime yardımcı olamıyorum,
Yapma işte şunu. Herkese yardım edersen ortamda ezik durumuna düşersin.

herkesin problemlerini dinleyip onlara çözüm sunuyorum fakat problemi yaşayan ben olduğumda beni dinleyen kişi sayısı 2-3 kişi.
Zaten dert ortağı 20 tane olmaz, 2-3 tane olur.

teknoloji forumuna da neden böyle bi metin yazdığımı da inanın bilmiyorum günlük tutmak gibi bi hobim olmadığı için sanırım başka yazabilecek bir yer bulamadım
En iyisini yapmışsın. Konu dışı biraz daha eğlence yerinden dert dinleme/anlatma noktası oldu.

Sameezy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Semih Aydın
Kardeşim bence herkesin hayatında o tür insanlar var önemli olan senin ne yapmak istediğin git tek gez tek dolaş tek alışverişini yap tek oyun oyna bu saatden sonra hep kendine odaklan derslere çalış gün gelecek göreceksin ki hepsi seni arayıp sormaya başlayacaklar unutma kendinden başkasına ihtiyacın yok

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Evet kanka bunları tek sen yaşadığını zannediyorsan tüm dünya üstüme çöküyor psikoloji ve mental sağlık çöp klübü üyesi olarak sen de aramıza hoşgeldin.
Normal.
Ergenlik dönemleri hormonel fanan finan.

Earwven

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ederim hepinize, ne zaman moralim bozuk olsa Billy Raffoul - Easy Tiger dinlerim, size de tavsiye ediyorum bi bakın isterseniz.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bu soruları cevaplar mısın?
  • Kendini fazlalık olarak düşündüren şey nedir veya kimdir?
  • Kendine yardımının dokunmadığını dokunamadığını söylemişsin. Kendine yapman gereken nasıl bir yardım ihtiyacın var?

Earwven

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kendini fazlalık olarak düşündüren şey nedir veya kimdir?
Genel olarak arkadaşlık ilişkilerim diyebilirim, gerçekten ailemden bir parça olarak gördüğüm 3 arkadaşım var ve ben hayatımdaki çoğu ilk şeyi bu grupla yaşadım, yaşıyorum da ama bazen nedense hata yaptığımı, onları haketmediğimi düşünüyorum
Kendine yardımının dokunmadığını dokunamadığını söylemişsin. Kendine yapman gereken nasıl bir yardım ihtiyacın var?
Sanırım artık duygularımla değil de mantığımla hareket etmeliyim, bana zarar veren insanları hayatımdan çıkarmam lazım ama bunu nasıl, ne zaman yapmalıyım bilmiyorum ve bu konuda kendime yardımcı olamıyorum

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Genel olarak arkadaşlık ilişkilerim diyebilirim, gerçekten ailemden bir parça olarak gördüğüm 3 arkadaşım var ve ben hayatımdaki çoğu ilk şeyi bu grupla yaşadım, yaşıyorum da ama bazen nedense hata yaptığımı, onları haketmediğimi düşünüyorum
Neden onları hak etmediğini düşünüyorsun? Onlar senden üstün bir varlık mı? Onlar da insan sen de insan. Arkadaşsınız. Güzel ve çok anınız olduğunu düşünüyorum. Böyle değil mi yoksa? Anılarınız nasıl? Arkadaşlarınla şimdi nasılsın?
Sanırım artık duygularımla değil de mantığımla hareket etmeliyim, bana zarar veren insanları hayatımdan çıkarmam lazım ama bunu nasıl, ne zaman yapmalıyım bilmiyorum ve bu konuda kendime yardımcı olamıyorum
Sana zarar veren insanlara soğuk davranman doğru bir adımdır. Sorularına ben yanıt vereyim.
Yarın 08:00'da okula gitmelisin gibi bir zamanı yok. Hemen bir tavır alabilirsin. Onlara sözsüz veya sözlü iletişimde rahatsız olduğun konuları paylaşıp mesafe koyacak cümleler kurabilirsin.

Earwven

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
Ali
Neden onları hak etmediğini düşünüyorsun? Onlar senden üstün bir varlık mı? Onlar da insan sen de insan. Arkadaşsınız. Güzel ve çok anınız olduğunu düşünüyorum. Böyle değil mi yoksa? Anılarınız nasıl? Arkadaşlarınla şimdi nasılsın?
En küçük şeyleri bile kafaya takan birisiyim, en küçük olayda bile fevri davranıp onlara zarar veriyorum dolayısıyla aramız açılıyor. Doğru düşünüyorsun cidden hayatımda ailemden sonra en çok vakit geçirdiğim, vakit geçirirken eğlendiğim kişiler onlar.
Sana zarar veren insanlara soğuk davranman doğru bir adımdır. Sorularına ben yanıt vereyim.
Yarın 08:00'da okula gitmelisin gibi bir zamanı yok. Hemen bir tavır alabilirsin. Onlara sözsüz veya sözlü iletişimde rahatsız olduğun konuları paylaşıp mesafe koyacak cümleler kurabilirsin.
Tavsiyelerin için teşekkür ederim, birinin beni uyarması lazımdı.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
En küçük şeyleri bile kafaya takan birisiyim, en küçük olayda bile fevri davranıp
Günlük yaşantın nasıl?
  • Spor var mı?
  • PC/telefon ne kadar vakit geçiriyorsun?
  • Günde kaç bardak/litre su içiyorsun?
  • Beslenmen nasıl?
ailemden sonra en çok vakit geçirdiğim, vakit geçirirken eğlendiğim kişiler onlar.
Bu kadar süre maziniz varsa eminim onlar da direkt senden vazgeçecek değillerdir. Hayat hiçbir zaman tek düze gitmez ki zaten. İniş çıkışlar olur. İnişler belki biraz fazla olur. Bu hislerini arkadaşlarına anlattın mı peki? Ne düşündüklerini yani? Onlar da senin onları hak etmediğini düşünüyor mu?
Bu soruyu empati yaparak sor. Kime mi? Kendine. Ben senim sen de senin arkadaşın. Ben fevri davrandım aramız açıldı. Şimdi sen benim seni hak etmediğimi düşünür müsün?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Ya biz neden bu dönemde dünyaya geldikki koy bizi 700lü -800lü yıllara
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya biz neden bu dönemde dünyaya geldikki koy bizi 700lü -800lü yıllara
oh mis heyecan olur herkesin dırdırından kurtulmuş oluruz

Günlük yaşantın nasıl?
  • Spor var mı?
  • Beslenmen nasıl?

Bu kadar süre maziniz varsa eminim onlar da direkt senden vazgeçecek değillerdir. Hayat hiçbir zaman tek düze gitmez ki zaten. İniş çıkışlar olur. İnişler belki biraz fazla olur. Bu hislerini arkadaşlarına anlattın mı peki? Ne düşündüklerini yani? Onlar da senin onları hak etmediğini düşünüyor mu?
Bu soruyu empati yaparak sor. Kime mi? Kendine. Ben senim sen de senin arkadaşın. Ben fevri davrandım aramız açıldı. Şimdi sen benim seni hak etmediğimi düşünür müsün?
hocam sen psikologmusun

Earwven

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
Ali
Günlük yaşantın nasıl?
  • Spor var mı?
  • Beslenmen nasıl?
Spor yok, eskiden çok fazla vakit geçiriyordum fakat şimdi sınavlardan dolayı vs. çoğunlukla ders çalışıyorum, suyu bol bol içiyorum, beslenmede ise dikkat ediyorum 4-5 ayda yaklaşık 12 kilo verdim
Hayır anlatmadım, dediğim gibi fevri davrandığım için kendimi bazen açıklayamıyorum ya da yanlış açıklıyorum. Son sorduğun soruya cevap veremiyorum işte...

Ve ayrıca ilgilendiğin için teşekkür ederim @Alexa, sanırım biraz konuşmaya ihtiyacım vardı.

Top Bottom