Neler Yeni

II. Abdülhamid Hakkında Kitap Önerisi

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Bi taraf diyor ki: onun yüzünden çok toprak kaybettik.
İlber Ortaylı da diyor ki: o tahta geldiğinde zaten ülkenin anası ağlıyordu. O geciktirdi.
Mesela bunun gibi şeyler kafa karıştırıcı :)

Tatarcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Alişan
Açıkçası bu padişah hakkında kafam epey bir karıştı. Kimisi çok övüyor, kimisi ise gömüyor. Bu padişah hakkında 'objektif' bir kitap önerisi istiyorum. İyisi ve kötüsü neyse öğrenmek isterim. Kadir Mısıroğlu ve onun gibi saçma sapan yazarların kitaplarını önermezseniz sevinirim. Eğer abuk sabuk şeyler veya Atatürk ile ilgili zıtlaştırıcı ve kötü şeyler yazılırsa o kişileri direkt raporlayacağım.
Şimdiki yani başımızda ki şahıs nasılsa onun padişah hali gerçi şuan ki de padişahlık yapıyor bilemedim nasıl yanıt vereceğimi şimdi :) al birini vur ötekine değişen bir şey yok

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Ama Kızıl Sultan gibi lakapları sakın kullanma. Hiç hoş değil.
O konulara hiç hakim değilim. Dolayısıyla ne anlama geldiğini bilmediğim bir şeyi kullanmam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Mesela bunun gibi şeyler kafa karıştırıcı :)
Kısaca altın çağda tahta çıksaydı daha farklı şeyler yapabilirdi bence ama ne onların övdüğü kadar iyi ne de en kötü padişah. Ha bence başarısız.

salatalık turşusu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Aybar Adlığ
Vahdettin Engin'in "Bir Devrin Son Sultanı 2. Abdülhamit" ve "2. Abdülhamit ve Dış Politika" kitaplarını öneririm.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Şimdiki yani başımızda ki şahıs nasılsa onun padişah hali gerçi şuan ki de padişahlık yapıyor bilemedim nasıl yanıt vereceğimi şimdi :) al birini vur ötekine değişen bir şey yok
Abdülhamid'i övüp Erdoğan'ı gömen bir sürü insan da var hocam bunun hakkında ne dersiniz :)

Tatarcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Alişan
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Abdülhamid'i övüp Erdoğan'ı gömen bir sürü insan da var hocam bunun hakkında ne dersiniz :)
2 şahsı da sevmiyorum ikisinin de canı cehenneme :)
Diğeri geçmiş de yemiş içmiş s.çmış diğeri de onu örnek alıyor vs vs silivri soğuktur şimdi :)

Kaan06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan
Açıkçası bu padişah hakkında kafam epey bir karıştı. Kimisi çok övüyor, kimisi ise gömüyor. Bu padişah hakkında 'objektif' bir kitap önerisi istiyorum. İyisi ve kötüsü neyse öğrenmek isterim. Kadir Mısıroğlu ve onun gibi saçma sapan yazarların kitaplarını önermezseniz sevinirim. Eğer abuk sabuk şeyler veya Atatürk ile ilgili zıtlaştırıcı ve kötü şeyler yazılırsa o kişileri direkt raporlayacağım.
Merhum Yılmaz Öztuna hocamızın 2. Abdülhamid adlı eserini tavsiye ederim.

Top Bottom