Zaten Abdulhamid ile ilgili konu dün açılmış lütfen gereksiz konu açmayınız.arkadaşlar yetmediği için yazamadım tahttan indirilmeseydi ww1'den daha iyi bir sonuçla çıkarmıydık hep merak etmişimdir??
arkadaşlar yetmediği için yazamadım tahttan indirilmeseydi ww1'den daha iyi bir sonuçla çıkarmıydık hep merak etmişimdir??
İttihatçılar indimişti, 2. meşrutiyeti ile ilgiliydi.Peki neden indirdiler bilmiyorlarmıydı çok zeki biri olduğunu?
Beyefendi kendi keyfine göre hareket ettiği için. Halkı istibdat halinde yönetirsen, tahta geçmek için sözünü verdiğin şeyi yapmazsan tabii indirilirsin.İttihatçılar indimişti, 2. meşrutiyeti kaldırdığı içindi sanırsam.
Peki abdülhamidi tahtdan indirdiği için enver paşaya kin besliyorlar doğru birşeymi bu?Vahdettin gibi ingiliz gemilerine atlayıp kaçmazdı bence, o zamanlar için çok daha farklı bir tarih yazılmasına sebebiyet verebilirdi diye düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
İttihatçılar indimişti, 2. meşrutiyeti kaldırdığı içindi sanırsam.
O dönem Osmanlı iflas etmiş bir yerdi ve çok toprak gitti fakat bu toprak kayıplarının hiç birine abdulhamit yüzünden öldü diyemeyiz. İndiren kişilerinde çoğu çok pişman oldu.Peki neden indirdiler bilmiyorlarmıydı çok zeki biri olduğunu?
Anladım peki enver paşaya büyük kin duyanlar var bu doğrumu sanırım abdülhamidi taht dan indirdiği içinO dönem Osmanlı iflas etmiş bir yerdi ve çok toprak gitti fakat bu toprak kayıplarının hiç birine abdulhamit yüzünden öldü diyemeyiz. İndiren kişilerinde çoğu çok pişman oldu.
peki neden hep hüsran asker sayısı yuzunden mi yoksa doneme göre çok mu geride kaldık.Daha kötü çıkarmıydık bilmiyorum da bundan daha kötüsü olamaz zaten. Bi' Çanakkale cephesini kazandık, diğer bütün cepheler hüsran, fena yenildik.