İkinci el bilgisayar parçası satın alınırken yapılması gereken testler nelerdir

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,394
LÜTFEN TAM OKUYUNUZ
İkinci el GPU, CPU, RAM, Anakart şeklinde 4 parça alacağım hepsi aynı kişide ve sistemin diğer parçaları kurulu yani test yapılabilir durumda. Adamla biraz zor anlaştık o yüzden fazla uzatmak istemiyorum tek en önemli şeylere baksak yeter. Hatta test bile yapmasak başka kontroller yapsak da olabilir belki. En önemli ve kısa sürecek testler nelerdir? Bilgisayarda neleri kontrol etmeliyim?

gpu için kart içi açılmış mı sor, vida üzerinde etiketleri duruyor mu?
gpu için furmark testleri isteyin, sıcaklıklar ne alemde ?
cpu da ise 4 ram slotlu veya 2 slotlu dolu anakartta tam verimli çalışıyor mu bak, cpu ekrana görüntü veriyor mu bak başka cpu ile ne test var bilmiyorum
ram da ise memtest ile sonuç iste ramda hata var mı yok mu vb fakat biostan xmp expo gibi şeyler kapasın stok frekansta yapsın testi
sistem kuruluysa ram'e occt testi iste, mavi ekran verecek mi bak
anakart ise işlemci pinler kontrol, ram ve ekran kartı soketler kontrol et, özellikle macun kalıntısı veya sıvı metal kullanılmış mı ona bak sıvı metal varsa garanti dışı o anakarttan hayır gelmez
anakartın usb, ses, lan, gibi portlar kontrol et.
anakartın kondansatör kontrol et, şişkinlik hasar vb fiziksel hasar var mı yok mu
anakartın kablo 4 pin ve 3pinler bağlantı pinler kontrol et
anakartın mavi usb girişli soketinde pinler bak genelde bunun pinleri kırıyorlar veya büküyorlar. aynı şekil işlemci pinleri de yamultuyorlar.
en son anakart üzerinde cpu, gpu, ram tam doluyken occt kararlılık testi iste
anakartta ekstra kozmetiğine bak pass gibi karıncalanmlar oluyor metal aksamlarda önemi var mı bilmem de kozmetik olarak hoş durmuyor.
en son olarak anakart amd ise anakartın ayna, işlemci braket aparatlarını almayı unutma :)
işlemci amd am4 ise işlemci pinlerini kontrol et bu sefer. anakartta pin olmuyor. sadece macun kalıntısı vb var mı anakart cpu yuvasına bak

cpu da ise 4 ram slotlu veya 2 slotlu dolu anakartta tam verimli çalışıyor mu bak, cpu ekrana görüntü veriyor mu bak başka cpu ile ne test var bilmiyorum
ram da ise memtest ile sonuç iste ramda hata var mı yok mu vb fakat biostan xmp expo gibi şeyler kapasın stok frekansta yapsın testi
anakart ise işlemci pinler kontrol, ram ve ekran kartı soketler kontrol et, özellikle macun kalıntısı veya sıvı metal kullanılmış mı ona bak sıvı metal varsa garanti dışı o anakarttan hayır gelmez
anakartın kondansatör kontrol et, şişkinlik hasar vb fiziksel hasar var mı yok mu
anakartın mavi usb girişli soketinde pinler bak genelde bunun pinleri kırıyorlar veya büküyorlar. aynı şekil işlemci pinleri de yamultuyorlar.
anakartta ekstra kozmetiğine bak pass gibi karıncalanmlar oluyor metal aksamlarda önemi var mı bilmem de kozmetik olarak hoş durmuyor.
en son olarak anakart amd ise anakartın ayna, işlemci braket aparatlarını almayı unutma :)
işlemci amd am4 ise işlemci pinlerini kontrol et bu sefer. anakartta pin olmuyor. sadece macun kalıntısı vb var mı anakart cpu yuvasına bak
Hocam çok sağol ama benim yazdığım mesajı tam okuduğundan emin misin? :)

Hocam çok sağol ama benim yazdığım mesajı tam okuduğundan emin misin? :)
İkinci el GPU, CPU, RAM, Anakart şeklinde 4 parça alacağım bu kısma kadar okudum hocam kalan kısımlar sizle satıcı arasında :)
ben dikkat edilmesi gerekenleri yazdım. alıcı suratsızsa zaten ondan parça almayın. Türkiye'de 2el parça mı bitti :)

İkinci el GPU, CPU, RAM, Anakart şeklinde 4 parça alacağım bu kısma kadar okudum hocam kalan kısımlar sizle satıcı arasında :)
ben dikkat edilmesi gerekenleri yazdım. alıcı suratsızsa zaten ondan parça almayın. Türkiye'de 2el parça mı bitti :)
Evet hocam bitti haftalardır her gün ilan bakıyorum saçma sapan fiyatlara, bazen hatalı, eksik bilgili ürünler yükleniyor. Bu adamla aynı mahalledeymişiz ayrıca sonradan biraz daha anlayışlı davrandı ama böyle tam çizgide. Bir ufak sorun çıksa patlayacak gibi bir hali var tabi tanımıyorum daha adamı. O yüzden evine gidip çok fazla uzatmak istemiyorum meseleyi. Daha test yapma işine bile cevap vermedi ama sistemin çalıştığını söylüyor

Adam test yapabiliriz dedi. Sadece OCCT testi yapsam bir de fiziksel görünen şeylere baksam nasıl olur? Bir de "kondansatör" neresi tam olarak

Adam test yapabiliriz dedi. Sadece OCCT testi yapsam bir de fiziksel görünen şeylere baksam nasıl olur? Bir de "kondansatör" neresi tam olarak
occt ile kapsamlı test yapın.
bir de furmark testi de yapın garanti olsun
genel olarak parçalar gözle kontrol edin. pc parçalar aşina iseniz size farklı gelen fark edersiniz
özellikle anakart arka portlarını dene çalışıyor mu, yalama olmasın :)
dediğim kondansatörler şunlar, bunları da montajda kasa vb sert cisimler çarpıp eğebiliyorlar.
maxresdefault.webp

occt ile kapsamlı test yapın.
bir de furmark testi de yapın garanti olsun
genel olarak parçalar gözle kontrol edin. pc parçalar aşina iseniz size farklı gelen fark edersiniz
özellikle anakart arka portlarını dene çalışıyor mu, yalama olmasın :)
dediğim kondansatörler şunlar, bunları da montajda kasa vb sert cisimler çarpıp eğebiliyorlar.
Alıntıyı görüntüle
He tamam ben bunun adını farklı biliyordum tamam. Gözle kontrol yaparım onu anlayacak kadar tecrübem oldu ama yazılımla stres testi falan yapmadım daha önce, yönlendirici video varsa ingilizce veya Türkçe fark etmez atabilir misin? Bir de Anakart arka portları dediğin usb girişleri falan mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,387
Üyeler
184,620
Son üye
luciferina
Geri