İkinci el ekran kartı sakın almayın

arseyus

80+
Reaksiyon skoru
138
Kaç gündür sarı siteye bakıyorum garantisi bitmiş kartlara bile absürt fiyat çekenler var.
Mining geçmişi var mı yok mu satıcı doğru söylüyor mu söylemiyor mu gibi şeyleri saymıyorum bile.

Kendim de kart arayışındayım ne amd tarafında nede nvdia tarafında kaide değer bir tane bile ikinci el ürün bulamadım.
Garantisi bitmiş bir karta şahsen yarı fiyat bile verilmez die düşünüyorum sebebi ise kartın heran elinizde kalabilme ihtimali.
Kaldı ki garantisi bitmiş ürüne yarı fiyata dahi bir tane ürün bulamazsınız.

İmkanınız varsa kesinlikle sıfır karta yönelmenizi tavsiye ediyorum.

Kaç gündür sarı siteye bakıyorum garantisi bitmiş kartlara bile absürt fiyat çekenler var.
Mining geçmişi var mı yok mu satıcı doğru söylüyor mu söylemiyor mu gibi şeyleri saymıyorum bile.

Kendim de kart arayışındayım ne amd tarafında nede nvdia tarafında kaide değer bir tane bile ikinci el ürün bulamadım.
Garantisi bitmiş bir karta şahsen yarı fiyat bile verilmez die düşünüyorum sebebi ise kartın heran elinizde kalabilme ihtimali.

Garip bir yaklaşım. Ben 2. El aldım sorunsuzda kullanıyorum. Coğu kişi zaten sıfır alabilecek durumda değil. Ki kaldı ki 3000 serisinin üretimi yok. Garanti kısmı pek önemli değil açıkçası.

Burada önemli olan alırken test etmek ve önceden nasıl kullanıldığını gözlemlemek. Fiyat konusu tamamen kişisel.

piyasadan anlayan birisi için çok mantıklı ben geçen 9K küsüre 6800xt aldım bakımını yaptım çatır çatır kullanıyorum

Kullandığım ekran kartı 3080 ti ve bilgili birisi olduğumdan nerdeyse kullanılmamış bir kartı satın aldım ve bütün parça 0 ekran kartı harici ve bu ekran kartını 2 seneye yakındır kullanıyorum hiçbir sıkıntım yok dolandırılma gibi şeylerden korkuyorsanız ve çok bilgili değilseniz sıfır alın zaten ikinci el piyasasında 3080 12 gb modeli ve ti modeli çok iyi fakat temiz bulması emek istiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yüz yüze görüşmeden sakın kart almayın zaten dolandırılma ihtimaliniz 90% lara çıkar yüz yüze artistlik yapamaz hiçbir satıcı

Zamanının mining kralı ekran kartlarına şüpheyle yaklaşırsan, fabrikasyon fan eğrisi ve clock ayarlarıyla 10-15 dk FurMark testi yaparsan, 10-15 dakika AAA bir oyunda tam yük altında oyun testi yaparsan(%0.1 Low değerlerine ve aşırı CW var mı diye bakmak için), fiyat da insancıl yazılmışsa ikinci el ekran kartı adamdır. Ama mesela fanı %100'e çekip, gücü limitleyip 1-2 dakikalık FurMark sonucu paylaşarak "kart buz gibi çalışıyor yeğenim" diyenlere paranı kaptırırsan sonradan üzülebilirsin.

Yani şu ana kadar nerdeyse bütün kartlarımı 2. el aldım ama şunu söyleyebilirim, evet türkiyede 2. el o kadar gerzek bir noktaya geldi ki en ucuz 2. elin sıfır ürünle sadece birkaç bin fark ile satıldığı çoğunun daha pahalıya ya da aynı fiyata satıldığı bir hal aldı konu. Durum böyle olunca evet sıfır daha mantıklı, şu ana kadar sanırım 5 ekran kartı aldım sıfır ve 1 tanesinde sorun. yaşadım bozuk çıktı 3k çöpe gitti ama zamanında mining için kullanılmış 6800 aldım ve hala abim kullanıyor nerdeyse 3 yıldır bende 3 yıl da ilk sahibi kullandı ve 63 derece üstünü görmeden çalışmaya devam ediyor.

Kısa özet şu, üründen ürüne değişiyor 2. elde fiyat farkı çok yoksa sıfır alın ama gidip atıyorum 9060 alabileceğin fiyata 7900 gre ya da xt alabiliyorsan git gre yi al

Yani şu ana kadar nerdeyse bütün kartlarımı 2. el aldım ama şunu söyleyebilirim, evet türkiyede 2. el o kadar gerzek bir noktaya geldi ki en ucuz 2. elin sıfır ürünle sadece birkaç bin fark ile satıldığı çoğunun daha pahalıya ya da aynı fiyata satıldığı bir hal aldı konu. Durum böyle olunca evet sıfır daha mantıklı, şu ana kadar sanırım 5 ekran kartı aldım sıfır ve 1 tanesinde sorun. yaşadım bozuk çıktı 3k çöpe gitti ama zamanında mining için kullanılmış 6800 aldım ve hala abim kullanıyor nerdeyse 3 yıldır bende 3 yıl da ilk sahibi kullandı ve 63 derece üstünü görmeden çalışmaya devam ediyor.

Kısa özet şu, üründen ürüne değişiyor 2. elde fiyat farkı çok yoksa sıfır alın ama gidip atıyorum 9060 alabileceğin fiyata 7900 gre ya da xt alabiliyorsan git gre yi al
Amd sağ olsun Optiscaler ile fsr4 kurma imkanı geldiğinden beri 7900 gre'ye daha sıcak baktım 9060xt yerine. 18 bine ikinci el içi açılmamış kutulu faturalı aldım bir sorun çıkmadı. Nadirende olsa sarı siteye böyle güzel ilanlar düşüyor.

12600 TL ye Asrock 9060XT 16GB aldım.. Sıfırdan farksız diyordu gerçekten sadece 1 ay kullanılmış karttı. Neye göre kime göre almayın dediğinizi anlayamadım. AMD tarafında 2.elde inanılmaz fırsatlar yakalayabilirsiniz, biraz sıkı takip etmek lazım.

12600 TL ye Asrock 9060XT 16GB aldım.. Sıfırdan farksız diyordu gerçekten sadece 1 ay kullanılmış karttı. Neye göre kime göre almayın dediğinizi anlayamadım. AMD tarafında 2.elde inanılmaz fırsatlar yakalayabilirsiniz, biraz sıkı takip etmek lazım.
İnanmıcaksınız aynı şehirdeki şahısa garantisi devam eden gıgabyte rx 7700xt için 13 bin tl fiyat verdim fiyat beğenmedi.
Bir haftandır fazla bakıyorum bir şey bulamıyorum.

Herkesin birbirini kazıklamaya çalıştığı bir ülkede yaşıyoruz. Normal durumlar.

Geri