Neler Yeni

İkinci el işlemci alacağım.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Kasayı yanlamasına yatırarak yapacağım bir senin dediğini yapmama gerek var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkasındaki metal derken kasa şu an elimde yok ve bilmiyorum :(
Yan yatırırsan arkaya düşer plaka sorun olmaz o zaman da. Yalnız soğutucuyu geri takarken o plakayı tutman gerekecek her türlü.

1623539116613.jpeg

İşlemci tarafındaki siyah metal olan şey. İşlemci fanının vidalarını tutan plaka diyebilirim kendisine.

Xenfia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emir Aksu
İlgilendiği Kategoriler
Anime, Dizi, laptop, ekran kartı, işlemci, monitör.
Yan yatırırsan arkaya düşer plaka sorun olmaz o zaman da. Yalnız soğutucuyu geri takarken o plakayı tutman gerekecek her türlü.

Alıntıyı görüntüle
İşlemci tarafındaki siyah metal olan şey. İşlemci fanının vidalarını tutan plaka diyebilirim kendisine.
Anladım takarken önce bunu mu takmam gerekecek? Ve bunu anakartı kasadan çıkarmadan takabilir miyim?
Çok teşekkürler bu arada.

Ziona

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar ben bu gaming gecesi şu sistemi satın aldım.
İşlemcisinin çok yetersiz olduğunu biliyorum o yüzden içerisindeki işlemciyi 850 TL civarlarına satıp ikinci el bir r5 3500x veya r5 3600 almayı planlıyorum. Fakat daha önce hiç masaüstü bilgisayarım olmadı. İşlemcileri alırken nelere dikkat etmem lazım? Bir de işlemciyi söküp takmak zor bir olay mı? Yotubedan videolarını izledim öyle pek zor bir şeye benzemiyor. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Özellikle pinlerine bak eğik olmasın birde kaynatılmış mi ona bak işlemciler çok sorunlu deildir istersen bi internet cafeye gidip 30 40 TL'ye test edebilirsin ama işlemciler kolay kolay yanıp bozulmaz

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Anladım takarken önce bunu mu takmam gerekecek? Ve bunu anakartı kasadan çıkarmadan takabilir miyim?
Çok teşekkürler bu arada.
Bu takılı olur. İşlemci değiştirmeden önce soğutucu vidalarını sökünce serbest kalıp oradan düşecek bu plaka. Soğutucuyu tekrar takarken kendin elinle plakayı oraya koyup soğutucu vidalarını sık. Bu kadar yani sorun olacak bir şey değil.

Xenfia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emir Aksu
İlgilendiği Kategoriler
Bu takılı olur. İşlemci değiştirmeden önce soğutucu vidalarını sökünce serbest kalıp oradan düşecek bu plaka. Soğutucuyu tekrar takarken kendin elinle plakayı oraya koyup soğutucu vidalarını sık. Bu kadar yani sorun olacak bir şey değil.
Anladım şimdi diyelim ki ben soğutucuyu çıkardım o plakada düştü işlemciyi sattım. Sonra ikinci el bir r5 3600 aldım soğutucuyu takarken bu arkadaki plakaya herhangi bir vidalama işlemi yapmayacağım sadece elimle o plakayı tutup soğutucuyu vidalayacağım değil mi?

S1000RR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Abdüssamed öztemur
Anladım şimdi diyelim ki ben soğutucuyu çıkardım o plakada düştü işlemciyi sattım. Sonra ikinci el bir r5 3600 aldım soğutucuyu takarken bu arkadaki plakaya herhangi bir vidalama işlemi yapmayacağım sadece elimle o plakayı tutup soğutucuyu vidalayacağım değil mi?
vida yok anakart la beraber plaketler geliyo onlara takcan

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Soğutucunun vidaları arkadan onu da tutacak. Yani plaka soğutucuyu soğutucu plakayı tutacak gibi şey oluyor. Sadece anakarttaki vida delikleri ile plakadakiler tam denk gelecek şekilde tut onu.

Xenfia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emir Aksu
İlgilendiği Kategoriler
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,245
Üyeler
165,658
Son üye
yusufkhya
Top Bottom