tam yükte çıldıran bir işlemci hocam ben de r5 3600 kulanıcısıyım sistemim imzamda da yazıyor zaten ekran kartının tam yükte 58 derecede çalıştığı bir kasada bu işlemci UV yapılmış halde 85 dereceleri görüyor ki yaz sıcaığını düşünemiyorum.kullanıcı tavsiyesi dikkate almak çok iyi olur
Mesaj otomatik birleştirildi:
kullanılır neden olmasın en fazla 15 derece atar
Bütçeyi çok zorlayamam zaten fan nasıl takılır bilmiyorum. Böyle bir 6 ay falan stok fanla kullanılamaz mı?
hocam sistemi kaça aldınız sorması ayıp piyasa çok kötü bi pc toplayamadıktam yükte çıldıran bir işlemci hocam ben de r5 3600 kulanıcısıyım sistemim imzamda da yazıyor zaten ekran kartının tam yükte 58 derecede çalıştığı bir kasada bu işlemci UV yapılmış halde 85 dereceleri görüyor ki yaz sıcaığını düşünemiyorum.
stok soğutucuyla ne kadar dayanır bilemem de değiştirmesi şart hani
Dediğim gibi işlemciyi yükseltmek için sınavdan sonra bir iki hafta çalışacağım yani bütçe cidden sıkıntılı.tam yükte çıldıran bir işlemci hocam ben de r5 3600 kulanıcısıyım sistemim imzamda da yazıyor zaten ekran kartının tam yükte 58 derecede çalıştığı bir kasada bu işlemci UV yapılmış halde 85 dereceleri görüyor ki yaz sıcaığını düşünemiyorum.
stok soğutucuyla ne kadar dayanır bilemem de değiştirmesi şart hani
inlere bak ve alacağın kişiden p95 testi yapıp ya videosunu iste yada canlı şahit olabilirsinŞimdi kısaca pinlerine bakmam yeterli değil mi?
8.800 TL gaming gecesinde aldım.hocam sistemi kaça aldınız sorması ayıp piyasa çok kötü bi pc toplayamadık
baya oldu o zaman neyse size mutluluklar8.800 TL gaming gecesinde aldım.
hocam tuf b450-plus gaming ve hyper x fury rgb ram 650w psu şeklinde almıştım benhocam sistemi kaça aldınız sorması ayıp piyasa çok kötü bi pc toplayamadık
ortalama 200 tl'lik soğutma bile işini görür tabi bulabilirsen al stok şekilde hiç de kullanamayacaksın diye bir kaide yok ben 3 aydır işlemciyi 80 derecede kullanıyorum daha soğutucu almadım.Dediğim gibi işlemciyi yükseltmek için sınavdan sonra bir iki hafta çalışacağım yani bütçe cidden sıkıntılı.
İşlemci yetersiz ama çok yetersiz demek haksızlık olur. 1660S falan besliyor o işlemci. Şimdilik idare edersin yani. Ama ilerde R5 3600 veya daha üst bir işlemciye geçmeni öneririm tabi ki.Merhaba arkadaşlar ben bu gaming gecesi şu sistemi satın aldım.
İşlemcisinin çok yetersiz olduğunu biliyorum o yüzden içerisindeki işlemciyi 850 TL civarlarına satıp ikinci el bir r5 3500x veya r5 3600 almayı planlıyorum. Fakat daha önce hiç masaüstü bilgisayarım olmadı. İşlemcileri alırken nelere dikkat etmem lazım? Bir de işlemciyi söküp takmak zor bir olay mı? Yotubedan videolarını izledim öyle pek zor bir şeye benzemiyor. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Evet termal macun gerekir.Arkadaşlar yeni bir termal macun almam gerekir mi değiştirdiğim zaman işlemciyi?
Birde anakart ve psu bir sıkıntı çıkartmaz değil mi?
Anakart ve psu sorun çıkarmaz değil mi?İşlemci yetersiz ama çok yetersiz demek haksızlık olur. 1660S falan besliyor o işlemci. Şimdilik idare edersin yani. Ama ilerde R5 3600 veya daha üst bir işlemciye geçmeni öneririm tabi ki.
Evet termal macun gerekir.
Çok iyi olur aslında İstanbuldayım.Termal macun alman gerekir bide o kadar zor bişey değil istanbuldaysan geliyim takıyım
Kasanın arkasını aç ve anakartın arkasındaki metal plakayı elinle tut arkadan, yoksa soğutucu vidalarını çıkartınca serbest kalıp düşer. Onun dışında anakartı sökmen gerekmeden yapabilirsin sorun olmaz.Arkadaşlar bir de anakartı kasanın içerisinden çıkarmadan işlemci sökme takma işlemlerini yapabilir miyim?
Anakart ve psu sorun çıkarmaz değil mi?
Çok iyi olur aslında İstanbuldayım.
Kasayı yanlamasına yatırarak yapacağım bir senin dediğini yapmama gerek var mı?Kasanın arkasını aç ve anakartın arkasındaki metal plakayı elinle tut arkadan, yoksa soğutucu vidalarını çıkartınca serbest kalıp düşer. Onun dışında anakartı sökmen gerekmeden yapabilirsin sorun olmaz.
Arkasındaki metal derken kasa şu an elimde yok ve bilmiyorumKasanın arkasını aç ve anakartın arkasındaki metal plakayı elinle tut arkadan, yoksa soğutucu vidalarını çıkartınca serbest kalıp düşer. Onun dışında anakartı sökmen gerekmeden yapabilirsin sorun olmaz.