İlahiyat yerine maliye okusam daha mı iyi olur sizce?Ablam 9 eylül ilahiyat fakültesi mezunu. 3 yıldır kpss sınavlarına giriyor. Sırasıyla 73-84-90 puan aldı ve mülakatlarda 40-45 puan verip elediler. Ve bir yandan da devlet okullarında sözleşmeli öğretmen olarak çalışıyor, aylık aldığı maaş 2250₺.
Hep iyi yönlerinden bahsetmişsiniz ama işin kötü taraflarını da bahsetmek gerek.
Hatta bir kolej 10 bin₺ maaş teklif etti ancak başını açmak şartıyla. Yetkili merciilere şikayet ettik ve elde sonuç 0.
Diyeceğim o ki kpss sınavlarından yüksek puan alsanız dahi tanıdığınız yoksa hiçsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mülakatlarda verdiği cevaplar yetersizdir diyecek olanlara da ek olarak belirtmek isterim ki ablam hafız ve ilahiyat konusunda çok başarılı bir kadın.
sen önce bi ilahiyatı kazanda sonra konuşursunGeliştiremez.![]()
Allah’a yakın olmak mı? Güldürdün beni dostumErdoğan iktidarda kalırsa İlahiyatın ekmeğini çok yersin.
İlahıyatın sana ne yararı olur? Manevi hayatın verimli olur, Allah'a yakın olursun.
Sen olmayabilirsin ilahiyatı adam gibi okuyanlar kendilerini kalben Allah'a yakın hissediyor. Manevi hayatı düşünürler. Günümüzde ilahiyat eskiden Tasavvuf.Allah’a yakın olmak mı? Güldürdün beni dostum.
Dokuz Eylül den mezun olanlara iş vermiyorlar diye biliyorum okulda yaşanan bazı olaylardan ötürü. İzmir'de yaşıyorum o bölümün adı kirlendi o okulda pek yakın bakmıyorlarAblam 9 eylül ilahiyat fakültesi mezunu. 3 yıldır kpss sınavlarına giriyor. Sırasıyla 73-84-90 puan aldı ve mülakatlarda 40-45 puan verip elediler. Ve bir yandan da devlet okullarında sözleşmeli öğretmen olarak çalışıyor, aylık aldığı maaş 2250₺.
Hep iyi yönlerinden bahsetmişsiniz ama işin kötü taraflarını da bahsetmek gerek.
Hatta bir kolej 10 bin₺ maaş teklif etti ancak başını açmak şartıyla. Yetkili merciilere şikayet ettik ve elde sonuç 0.
Diyeceğim o ki kpss sınavlarından yüksek puan alsanız dahi tanıdığınız yoksa hiçsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mülakatlarda verdiği cevaplar yetersizdir diyecek olanlara da ek olarak belirtmek isterim ki ablam hafız ve ilahiyat konusunda çok başarılı bir kadın.
Kesinlikle benim bırakan çok arkadaşım oldu hepside iş imkanı için gelen kişilerdi kazanması basit bitirmesi zor bölüm hala 26 yaşında olup bitiremeyen varİlahiyatı önü açık olduğundan para kazanabilecek bir yer olarak görüyorsanız gitmeyin. İslam için emek verip dininizi detaylı öğrenmek istiyorsanız gidin. Böyle zor bir bölüm bu yönde bir isteğiniz olmadan okunmaz. Bıkarsınız. Zaten ülkemizdeki ilahiyatlar niteliksiz. Üstüne bir de zayıf bir istek eklenirse sizi dalalete sürükler.
Kesinlikle maliye tercih edin, 3 kuzenim var Hacettepe , Gazi ve Ankara Maliye mezunu. Biri Gümrük kapısında çalışıyor, bir diğeri cumhurbaşkanlığı külliyesinde ve bir diğeri de maliye bakanlığında çalışıyor.İlahiyat yerine maliye okusam daha mı iyi olur sizce?
bence git maliye okuE kpss de dahada avantajlı olur mu?
o kadarını bilemembence git maliye oku
Yok hocam ikisinden biri galiba. Cok bilgim yok.Yani ilahiyat okursam memurluktanda avantajlı mıyım? Birde maliye veya iibf öneriyor musunuz?
Önyargın Ve üsten konuşman rahatsız edici fikrin varsa belirt yoksa ortaokul seviyesinde laf sokma çabasına girme.sen önce bi ilahiyatı kazanda sonra konuşursun