Ilk defa gözlük kullanıyorum merak ettigim bazi seyler var

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
586
1.25 miyop çıktım birazda astigmat varmış gözlük kullanmaya başladım ilk başta niyetim sadece telefon pc ekranlarına bakarken ve araba kullanırken takarım diye ama uzağı net görmenin konforuna alıştıktan sonra sürekli takıyorum. Şöyle birsey var ben gozlukten önce uzağı bulanık görüyordum ama öyle pek büyük sorun yoktu yakını iyi görüyordum şimdi 4-5 saat gözlük taktıktan sonra çıkartıyorum eskisinden daha bulanık oluyor hersey yakını bile göremiyorum kör gibi oluyorum. Biraz gözlüksüz kalınca tekrar eski haline dönüyor. 1.5 hafta oldu kullanalı ilk günler baş ağrısı yapar geçer dediler ama o baş ağrısı hiç geçmedi ama sarhoş hissi geçti

1.25 miyop çıktım birazda astigmat varmış gözlük kullanmaya başladım ilk başta niyetim sadece telefon pc ekranlarına bakarken ve araba kullanırken takarım diye ama uzağı net görmenin konforuna alıştıktan sonra sürekli takıyorum. Şöyle birsey var ben gozlukten önce uzağı bulanık görüyordum ama öyle pek büyük sorun yoktu yakını iyi görüyordum şimdi 4-5 saat gözlük taktıktan sonra çıkartıyorum eskisinden daha bulanık oluyor hersey yakını bile göremiyorum kör gibi oluyorum. Biraz gözlüksüz kalınca tekrar eski haline dönüyor. 1.5 hafta oldu kullanalı ilk günler baş ağrısı yapar geçer dediler ama o baş ağrısı hiç geçmedi ama sarhoş hissi geçti
hocam o gözlüğü çıkarınca zaten daha bulanık görmeniz normal bende kullanıyorum 3 senedir falan gözlüğü çıkarınca bendede oluyor yaklaşık bi 15-20 dkya göz alışıyor normalde ne kadar bulanıksa o kadar görüyorsunuz
Baş ağrısı hakkında fikrim yok doktora gözükebilirsiniz geçmezse

Gözlükte bana hiç yakışmıyor ama takmak zorundayım sanki rtx falan açıyormuş hissi var. Lens falan olurda ben çok nazigim ya elimi gözüme sokamam
Gözlük daha konforlu bence. Sabah takıyorsun yatmadan çıkarıyorsun. Lens belli bir zaman sonra kuruluk yapıyor. Ama bende astigmat var astigmat olmasa komple lense geçerdim. Torik lens olarak geçiyor benimki denedim çok kuruluk yapıyor lens kaydığı için bulanık görüyorum. Ama alışırsın lense merak etme zor değil.

bendede miyop astigmat gece körlüğü var toplamları 3 dereceyi geçiyor ama bir türlü alışamadım kullanmaya sadece gece araç kullanırken takıyorum başkada kullanmıyorum görememeye alışkınım

Gözlükte bana hiç yakışmıyor ama takmak zorundayım sanki rtx falan açıyormuş hissi var. Lens falan olurda ben çok nazigim ya elimi gözüme sokamam

Bende de astigmat var. 2012'den beri gözlük kullanıyorum. O zamanlar numaram küçük olmasına rağmen gözlüğü takar takmaz farkı anlamıştım.

Geri