toksoysefa
80+
- Katılım
- 1 Mart 2021
- Mesajlar
- 91
- Reaksiyon skoru
- 47
ne demek. hem bir forumdaş hem bir okur olarak mümkünse sizle iletişimde kalmak ve yazmak üzerine konuşmak isterim.Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için!![]()
ne demek. hem bir forumdaş hem bir okur olarak mümkünse sizle iletişimde kalmak ve yazmak üzerine konuşmak isterim.Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için!![]()
Kelime anlamı olarak Gotlar adlı eski bir Cermen kavminin adından geliyor. Ama günümüzde sanat ve stil tarzını ifade ediyor. Mimari, rock ve edebiyatta tür olarak karşımıza çıkıyor. Mimariyi ve müzikteki karşılığını çok bilmiyorum ama edebiyatta karanlık, ürkütücü, doğaüstü temaları işleyen psikolojik derinliği olan eserler olarak karşılık bulur.Gotik ne demek
Hocam bence gelecekte dostoyevski,sherlock Holmes fln hepsini tokatlarsınız hayırlı olsun.Alıntıyı görüntüle
Selamlar! Ben Caner! Bugün çok mutluyum. İlk öykü kitabım Sonun Arzusu çıktı.
Ben Edgar Allan Poe'ya hayranlık duyan biriyim. Onla ilk tanıştığımda baya dibim düşmüştü. Zekasına hayranım Poe'nun. Benim gotik edebiyata adım atmamı, "Gotik edebiyat diye bir şey varmış" dedirten Poe idi. Tabii ki başkası olamazdı.
17 yaşımdan beri, şu an 20 yaşımdayım, psikiyatrik mücadelelerin içindeyim: önce majör depresif bozukluk, ardından bipolar bozukluk (mixed tip) tanısı aldım. Bu süreçte çok acı çektim, yıprandım, tükendim. Depresyon, gerçekten çok başka bir şey… Bu mücadele, beni içsel sorgulamalara yöneltti ve kendi bilinçdışımın kaotik dünyasına daha derin bir şekilde bakmama neden oldu. Son dönemde doğru ilaçlarla daha iyiyim, ama bu süreçte yaşadığım acılar, psikolojiye olan merakımla birleşti. Üstüne bir de Edgar Allan Poe ve gotik edebiyat hayranlığım eklenince, duygularımı ve kaosumu ifade etmenin en iyi yolunu yazmakta buldum. Sonuç itibarıyla 8 kısa gotik öyküden oluşan bir kitabı konuşuyoruz. Bu öyküler, bilinçdışının serbest akışıyla şekillendi; duygular, düşünceler, kaotik durumlar ve varoluşsal sancılar, her bir hikayede kendine yer buldu.
Arka kapak yazısı:
Umarım ilginizi çekecek, beğeneceğiniz bir öyküler bütünü olmuştur. Bu cümleyi sarf etmek haddime mi bilmiyorum ama Türk edebiyatında, ufak da olsa, gotik türünden katkım olsun. Umarım bu türde kendimi gösteririm. Sizlerin de görüşlerinizi, düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum!
Kitabın linki:
![]()
Sonun Arzusu
Sonun Arzusu - KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) - Caner Kösedağ - Karanlık melankoli ve bilinçdışının derinlikleri…İnsan ruhunun enwww.kitapyurdu.com
Abi şaka gibi! Şu an birisi benim eseri elinde tutuyor. Çok iyi lan! Mutlu oldum bi'.Geldi hocam bugün protesto için dışarda olduğumdan ötürü bakamadım bu gece bakacağım
Alıntıyı görüntüle
Tabii olm ne diyorsun sen (!)Hocam bence gelecekte dostoyevski,sherlock Holmes fln hepsini tokatlarsınız hayırlı olsun.
O değilde 30k mesaj ne hocam sosyal hayatınız varmı sizinAbi şaka gibi! Şu an birisi benim eseri elinde tutuyor. Çok iyi lan! Mutlu oldum bi'.
Aklında bulunsun. İlk öyküm biraz amatörce. O benim hayatımda yazdığım ilk gotik öyküydü. Ama ikinciden sonra direkt farkı görürsün, ilk öyküye göre yani.
Diğer bir konu da şu, önsözü de oku
Orada bir davet var. Önsözde şunu diyorum: ben karanlığıma baktım, sıra sizde...
Hayırlı olsun! Umarım beğenirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Tabii olm ne diyorsun sen (!)
Bende yaptığım müzikleri ben söylemeden arkadaşlarım dinlediğinde böyle oluyordum güzel bir his, kitabınız hayırlı olsun tekrardan hocam önerilerinize göre okuyacağımdan emin olabilirsinizAbi şaka gibi! Şu an birisi benim eseri elinde tutuyor. Çok iyi lan! Mutlu oldum bi'.
Aklında bulunsun. İlk öyküm biraz amatörce. O benim hayatımda yazdığım ilk gotik öyküydü. Ama ikinciden sonra direkt farkı görürsün, ilk öyküye göre yani.
Diğer bir konu da şu, önsözü de oku
Orada bir davet var. Önsözde şunu diyorum: ben karanlığıma baktım, sıra sizde...
Hayırlı olsun! Umarım beğenirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Tabii olm ne diyorsun sen (!)
Attığın fotoğrafı blogumda kullanabilir miyim? Yarın veya sonraki gün bir yazı yazacağım.Bende yaptığım müzikleri ben söylemeden arkadaşlarım dinlediğinde böyle oluyordum güzel bir his, kitabınız hayırlı olsun tekrardan hocam önerilerinize göre okuyacağımdan emin olabilirsiniz
Elbette hocam geç gördüm biraz kitabı bitirdim yorumlarımı paylaşırım biraz sonraAttığın fotoğrafı blogumda kullanabilir miyim? Yarın veya sonraki gün bir yazı yazacağım.