İncehesaba tazminat davası açabilir miyim? (Pini Yamuk Anakart)

Okumadığın konu hakkında neden yorum yapıyorsun. Anakartlarda güvenlik bandı olmuyor. Var kontrole etseydin falan demişsin. Konu sahibi evet haklı kuruyu olduğu gibi iade etse hiçbir sıkıntı çıkmayacaktı. Sırf hasarlı diye etmediler. Yazık olmuş
Hocam arkadaş güvenlik bandı olmayan ürünü almış denemiş. Burda en başta kendini koruması bunu yapmaması gerekirdi. Konuyuda okudum 3 mesajını okdudum zaten hepsi yarım sayfa konuda kendini daha net anlatması gerekiyor normalde kullanıcıların çoğu bunu okumaz. Ayrıca ürünün teşhir ürünü vs olmadığından eminsiniz değil mi?

okudum yorumları video çekme konusunda öyle bi ibare yok ama bişeyi kanıtlamak için malesef bu video olmalı, şimdi satıcı yerine koyun kendinizi sattınız ama kullanıcı yanlış montaj yüzünden ürüne zarar verdi ve sadece sözlü olarak bu böyle geldi demesi üzerine siz Naparsınız ürünü hemen geri mi alırsınız ozaman o işin önüne geçemezsin sen işte kanıt bu ben kutuyu açarken videomu çektim bana böyle geldi diceksiniz ki size inansınlar aksi takdirde sözlü olarak bunu kimse kabul edip iade almaz bence , yani can sıkıcı bi durum gerçekten yamuk gelmiştir ona lafım yok ama bunu nasıl ispat Edeceksiniz sizin yapmadığınıza orası meçhul inşallah mağdur olmadan bu işten sıyrılırsınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben sadece yorumumu yazdım

Ben sadece yorumumu yazdım
Kendimi satıcının yerine koyma konusunda empati yapmak zorunda değilim ki.
Bana hasarlı bir ürün gelmiş vaktimden oldum keyfimden oldum.
Bunra rağmen yine empati yapıp obektif baktığımda nerden tutsam firmayı haklı bulacak bir neden bulamadım.
Geçen bir yerde de yazdım adamın biri ekran kartı alıyor ve aynı ağırlıkta içinden odun çıkıyor.
Bunlar nasıl oluyor peki? Bunun gibi benzeri bir çok olay var.
İncehesap yapmaz dedik odun çıkmasa'da pini yamuk bir anakart çıktı.
Ne güvenlik bandı var nede incehesabın kendini kanıtlayacak bir ıspat?
Ve kanunlar'da kullanıcıya verdiği haklara bakarsak sadece video alınmadığı için nasıl incehesab'a haklılık payı verilebilir ki?

Kendimi satıcının yerine koyma konusunda empati yapmak zorunda değilim ki.
Bana hasarlı bir ürün gelmiş vaktimden oldum keyfimden oldum.
Bunra rağmen yine empati yapıp obektif baktığımda nerden tutsam firmayı haklı bulacak bir neden bulamadım.
Geçen bir yerde de yazdım adamın biri ekran kartı alıyor ve aynı ağırlıkta içinden odun çıkıyor.
Bunlar nasıl oluyor peki? Bunun gibi benzeri bir çok olay var.
İncehesap yapmaz dedik odun çıkmasa'da pini yamuk bir anakart çıktı.
Ne güvenlik bandı var nede incehesabın kendini kanıtlayacak bir ıspat?
Ve kanunlar'da kullanıcıya verdiği haklara bakarsak sadece video alınmadığı için nasıl incehesab'a haklılık payı verilebilir ki?
Dostum şimdi kanun deyip duruyorsun madem kanun kanun hemen şöyle iza edeyim hasarlı bir ürünün size ulaşması tarafında kargo tutanağı tutturmanız gerekir. Bu durumda kargo tutanağı tutturmamışsınız. İncehesabın haklı olup olmaması önemli değil burada hata incehesapta değil sizde. İncehesabın elinde o üründen 200 tane varsa hepsini tek tek kontrol etmiyorlar herhalde. Siz gelen ürünü kontrol edip eğer bir şey varsa kargocunun yanında tutunak tutturmak zorundasınız. Benim kapıma pahalı ya da bozuk gelebileceğini düşündüğüm bir ürün olduğunda kargocu geldiğinde 1 dakika beklemesini ve ürünü kontrol etmek istediğimi söylüyorum hayır diyemez. Derse hemen çıkar telefonunu kayıt altına almaya başla.
Bu olayda hiçbir kanıtın yok elinde. Ne video ne de başka bir şey sadece laf. Anakartın güvenlik bandından kasıt ürünün kutusunun üstünde güvenlik bandı olmuyor doğru ama kutuyu açtıktan sonra anakartın içinde olduğu statik poşette koruma bandı oluyor oradan anlayabilirsiniz zaten.

Uygunsuz davranış
Dostum şimdi kanun deyip duruyorsun madem kanun kanun hemen şöyle iza edeyim hasarlı bir ürünün size ulaşması tarafında kargo tutanağı tutturmanız gerekir. Bu durumda kargo tutanağı tutturmamışsınız. İncehesabın haklı olup olmaması önemli değil burada hata incehesapta değil sizde. İncehesabın elinde o üründen 200 tane varsa hepsini tek tek kontrol etmiyorlar herhalde. Siz gelen ürünü kontrol edip eğer bir şey varsa kargocunun yanında tutunak tutturmak zorundasınız. Benim kapıma pahalı ya da bozuk gelebileceğini düşündüğüm bir ürün olduğunda kargocu geldiğinde 1 dakika beklemesini ve ürünü kontrol etmek istediğimi söylüyorum hayır diyemez. Derse hemen çıkar telefonunu kayıt altına almaya başla.
Bu olayda hiçbir kanıtın yok elinde. Ne video ne de başka bir şey sadece laf. Anakartın güvenlik bandından kasıt ürünün kutusunun üstünde güvenlik bandı olmuyor doğru ama kutuyu açtıktan sonra anakartın içinde olduğu statik poşette koruma bandı oluyor oradan anlayabilirsiniz zaten.
Kardeş gece gece lütfen hiç seninle tartışmaya enerjim yok.

Son düzenleme:
Kardeş gece gece lütfen hiç seninle tartışmaya enerjim yok.
Yaşın kaç bilmiyorum ama ciddi anlamda pis kalbini kırarım bana firmayı haklı çıkarmaya çalışırken ıspat sunamıyacağın konuda ahkam kesme kendi çöplüğünde gömerim seni.
:) İspat yükü, kanunda özel bir düzenleme bulunmadıkça, iddia edilen vakıaya bağlanan hukuki sonuçtan kendi lehine hak çıkaran tarafa aittir. HMK Madde 190 a göre konuşuyorum ispat yükü firmaya değil sana ait burada.
20 yaşındayım Hukuk 1. sınıf öğrencisiyim ayrıca boş değil dolu konuşuyorum aksinize.
İspat sundum :)
Firmayı haklı çıkarma gibi bir niyetim yok. Firma babamın firması değil. Olayı sormuşsunuz anlatıyorum ama anlamamakta ısrarcısınız.

:) İspat yükü, kanunda özel bir düzenleme bulunmadıkça, iddia edilen vakıaya bağlanan hukuki sonuçtan kendi lehine hak çıkaran tarafa aittir. HMK Madde 190 a göre konuşuyorum ispat yükü firmaya değil sana ait burada.
20 yaşındayım Hukuk 1. sınıf öğrencisiyim ayrıca boş değil dolu konuşuyorum aksinize.
İspat sundum :)
Firmayı haklı çıkarma gibi bir niyetim yok. Firma babamın firması değil. Olayı sormuşsunuz anlatıyorum ama anlamamakta ısrarcısınız.
Boş yapıyorsunuz. Hukuk birinci sınıfasınız heycan yapmış yazmışsınız bir şeylert.
Yazacaksanızda en baştan yazsaydınız da ciddiye alsaydım bari.
Ciddiye alınacak bir tarafınızda kalmadığına göre okulunuzu bitirin belki forumun bir kaç sene sonra size ihtiyacı olurda bilgi verirsiniz.
Ama sizde pek iyi niyetli bir ışık sezemiyorum. Benden uzak olunda isterseniz incehesabın müdür olun.
Edit: Yazmayı unutmuşum iyi geceler size. Benim şuan oynadığım csgo sizinle tartışmaktan daha önemli ve keyiflidir.

Boş yapıyorsunuz. Hukuk birinci sınıfasınız heycan yapmış yazmışsınız bir şeylert.
Yazacaksanızda en baştan yazsaydınız da ciddiye alsaydım bari.
Ciddiye alınacak bir tarafınızda kalmadığına göre okulunuzu bitirin belki forumun bir kaç sene sonra size ihtiyacı olurda bilgi verirsiniz.
Ama sizde pek iyi niyetli bir ışık sezemiyorum. Benden uzak olunda isterseniz incehesabın müdür olun.
:D komiksiniz. Burada konu açacağınıza üstün hukuk bilgilerinizle gidip direk THH başvuru yapsaydınız.
Valla ne yalan söyleyim ben de sizden hiç iyi niyetli bir ışık almıyorum.

Edit: İspatlayamayacağınız dediğiniz şeyi ispatlayınca boş yapıyoruz :)

Geri