İndomie noodle nasıl yapılır?

Gri Caner

80+ Titanium
Katılım
24 Ekim 2020
Mesajlar
30,855
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,567
Nasıl en lezzetli şekilde yapılır?
 
Indomie Hazır Noodle'ı kaynamakta olan 2 su bardağı (300-400 ml) suya ilave ederek 3 dakika haşlayınız. 2. Ambalaj içerisinde sunduğumuz çeşni verici karışım ve kırmızı biber tozunu (tercihe göre) ilave edip iyice karıştırınız. 3. Indomie Noodle servise hazır, afiyet olsun
Kaynak : https://adkoturk.com.tr/tr/indomie-kori-cesnili-hazir-noodle
Burada yazıyor keşke konu açmak yerine googledan baksaydınız
 
Gennellikle soslarını tabağa alınca atıyorlar ama ben direkt tavadayken atıyorum. Öyle daha lezzetli buluyorum. İstersen bir dene.
 
Nasıl en lezzetli şekilde yapılır?
ufak tencerenin içine kettleda kaynattığım sudan 0.3-.0.5 lite kadar tam ölçü bilmiyorum ama ufak tencerenin içinde noddle sudan dolayı havaya kalkana kadar ve biraz daha su koyuyuyorum orta büyüklükteki ocağı sonuna kadar açıyorum ve sosları döküyorum 8dk civarı içinde ki su azalıp neredeyse tencereye yapışacak ve yumuşak kıvama kadar pişiriyorum sonra afied olsun
 
Nasıl en lezzetli şekilde yapılır?
Körili noodle yerim sürekli, yapış şeklim şu şekilde:

Noodle'ın sığabileceği kadar küçük bir tencerenin yarısına kadar su koyup kaynatıyorum, sonra içine noodle'u atıp yumuşayana kadar haşlıyorum, sonra biraz suyundanda koyup tabağa koyuyorum ve soslarını atıyorum. Gayet lezzetli oluyor.
 
Kaç tane yapacağına bağlı. 1 tane yapacaksan küçük bir TENCERE kullan. 1 noodle tam sığsın mümkünse. 1.5 su bardağı su koy ve kaynamasını bekle. Tercihen 3-4 dakika kaynamış suda beklet tabii ateş açık. Ardından sosu ve varsa yağı ekle ve karıştır. Ben böyle keskin bir tat alıyorum ve aroma harbi aroma diyorum yerken. Pişince su kalmıyor genelde ama bazen biraz kalıyor onları süzüyorum.
 
iyide pakette verilen tarifi yaparsan zaten olur, lezzet katmak için yapcağı ne var ki aşk mı katçak daha
hocam bazıları baharatı önce döküyor bazıları sonra döküyor bazıları az pişiriyor bazıları çok pişiriyor tat değişiyor
 
ufak tencerenin içine kettleda kaynattığım sudan 0.3-.0.5 lite kadar tam ölçü bilmiyorum ama ufak tencerenin içinde noddle sudan dolayı havaya kalkana kadar ve biraz daha su koyuyuyorum orta büyüklükteki ocağı sonuna kadar açıyorum ve sosları döküyorum 8dk civarı içinde ki su azalıp neredeyse tencereye yapışacak ve yumuşak kıvama kadar pişiriyorum sonra afied olsun
8 dk pişirmem hamur gibi olur midem bulanır.

Kaç tane yapacağına bağlı. 1 tane yapacaksan küçük bir TENCERE kullan. 1 noodle tam sığsın mümkünse. 1.5 su bardağı su koy ve kaynamasını bekle. Tercihen 3-4 dakika kaynamış suda beklet tabii ateş açık. Ardından sosu ve varsa yağı ekle ve karıştır. Ben böyle keskin bir tat alıyorum ve aroma harbi aroma diyorum yerken. Pişince su kalmıyor genelde ama bazen biraz kalıyor onları süzüyorum.
Sosu tenceredeyken mi atıyorsun?
Bi de ben suyla seviyorum.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,704
Mesajlar
10,442,978
Üyeler
184,043
Son üye
besotfhezoe
Geri
Top