Neler Yeni

İngilizce nasıl gelişir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Kerim Efe Aygüner
Arkadaşlar herkese iyi forumlar.
Benim çifte vatandaşlığım var yaz tatilinde Avrupa'ya gitmek istiyorum ama aynı zamanda okuldaki ingilizce sınavlarında kötüyüm
Ben yaz tatiline kadar olabildiğince ingilizcemi geliştirmek istiyorum. Hedefim B1 Falan
Gramer olarak Udemyden kurs alıcağım ancak kelime darağacım yetersiz Film izlemiyorum çünkü başlangıç seviyesi olduğumdan anlayamam ve ezberliyemem.
Bana başlangıç seviyesi olarak ne önerirsiniz ingilizce çizgi film izlemeyi düşünüyorum ama beni eğlendirmiyor hiç.

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
Muhammet
Seveceğin ve tekrar izleyeceğin bir film seç. Altyazılı ve dublajlı olarak izleyerek, bilmediğin kelimeleri not al veya izlediğin esnada anlamına bak. Ardından filmi bu şekilde bitirdikten sonra baştan izle. Tekrar izlerken anlamlarını bildiğin için akıcı bir şekilde izleyebilirsin.

JynOx

80+ Bronze
Arkadaşşaklar herkese iyi forumlar.
Benim çifte vatandaşlığım var yaz tatilinde Avrupa'ya gitmek istiyorum ama aynı zamanda okuldaki ingilizce sınavlarında kötüyüm
Ben yaz tatiline kadar olabildiğince ingilizcemi geliştirmek istiyorum. Hedefim B1 Falan
Gramer olarak Udemyden kurs alıcağım ancak kelime darağacım yetersiz Film izlemiyorum çünkü başlangıç seviyesi olduğumdan anlayamam ve ezberliyemem.
Bana başlangıç seviyesi olarak ne önerirsiniz ingilizce çizgi film izlemeyi düşünüyorum ama beni eğlendirmiyor hiç.
Emin ol kimse konuşurken gramere dikkat etmiyor bol bol kendinle konuşarak alıştırma yap başta biraz utanabilirsin ama sıkıntı etme :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Kerim Efe Aygüner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Emin ol kimse konuşurken gramere dikkat etmiyor bol bol kendinle konuşarak alıştırma yap başta biraz utanabilirsin ama sıkıntı etme :D
Bazen baya heyecanlanıyorum :D geçen günlerde hocaya Perdeyi kapatır mısınız dedim Hocada "Şimdi kapattım daha iyi görebiliyor musun" dedi ama ingilizce bir şekilde ben heyecanlandım Evet Evet (TR) dedim tüm sınıf güldü. Anlıyorum kelimeleri ama konuşamıyorum

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,273
İsim
Sinan Aba
Arkadaşşaklar herkese iyi forumlar.
Basite kaçacak ama duolingo uygulamasının anlatımı çok iyi

JynOx

80+ Bronze
Bazen baya heyecanlanıyorum :D geçen günlerde hocaya Perdeyi kapatır mısınız dedim Hocada "Şimdi kapattım daha iyi görebiliyor musun" dedi ama ingilizce bir şekilde ben heyecanlandım Evet Evet (TR) dedim tüm sınıf güldü. Anlıyorum kelimeleri ama konuşamıyorum
Aynısı bende de oluyor çok iyi anlıyorum hatta direkt İngilizce olarak anlıyorum çeviri yapmadan ama konuşmaya gelince tırt :D o da zamanla olacak.

Etoow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
268
İsim
Ertuğrul
kanka tek yapacagin sey anadili ingilzice olan kisilerle konusmak olmali , bu en etklili ve hizli yontem cunku deniyorsun surekli bir hiz kazaniyorsun ve dinlerken kulak asinaligi kazaniyorsun neyin dogru oldugunu anliyorsun

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
İngilizce öğrenirken ana fikir "dile maruz kalmak". Bu bağlamda sana verebileceğim tavsiyeler şunlar:
  • Gramere başta dikkat etme. Basit gramer kurallarını öğrenebilirsin, bunun için de ücretsiz kaynaklardan faydalanabilirsin.
  • Sık kullanılan kalıpları öğrenerek başlayabilirsin. Kelime kelime değil de kalıp kalıp öğrensen daha iyi olabilir.
  • Süreç içerisinde sık kullanılan kelimeleri öğrenebilirsin.
  • Daha sonra kısa hikayeler okuyup bu hikayeler hakkındaki soruları yanıtlayabilirsin.
  • Prime Video'da Kung Fu Panda gibi basit İngilizceye sahip çizgi dizi-film ve animasyonları izleyebilirsin. Aynı bölümü önce Türkçe altyazı ile sonra İngilizce ses İngilizce altyazıyla izlemelisin. Aynı zamanda Voscreen uygulamasını kullanabilirsin.
  • Günlük olarak İngilizce iletişim kurmalısın. Başta yazı ile iletişim kurup daha sonra sese geçebilirsin. İlk haftadan sonra bile iletişim kurmaya başlayabilirsin.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,189
İsim
Jarvis-M
- Gramer'i salla, konuşacağın kimsenin gramer umurunda değil.
- Sık kullanılan kalıp ve kelimeleri öğren
- Mümkün olduğunca yabancılarla konuş
- Başlangıç seviyesi gündelik konuşmaları olan bir diziyi türkçe ingilizce altyazı ile izle, ör friends
- Kelime ezberi yapmaya çalış, günlük sık kullanılan kelimelerden ezberle daha çok.

Nedox

80+ Bronze
Discorddan milletle konuş informal ingilizce tamam olur. B1 için bazı kelimeleri de internette article okuyarak anlatan kanallar var onlara bakabilirsin. Ben oyunlarda milletle konusarak ilerlettim.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Grameri sal diyenleri dikkate alma. Cümleleri nasıl kurduğun önemli. Eğer devrik bir cümle yapısıyla konuşursan söylemek istediğinle söylediğin o dilde farklı anlamlara geliyor olabilir.

Dili geliştirmek için dizi izlemek ve giriş seviyesi hikayeler okuyabilirsin. Bununla birlikte kelime bilgisi olmazsa olmazın.

Pratik yaparkende gündelik kullanımda ev içi veya dışarıda hangi cümleler kullanıyorsun bir günde bunları takip et ve ingilizce kurmaya çalış, benzer şekilde cevaplarınıda yapabilirsin.

Ek olarak uygulamalara da göz atabilirsin.

Ahmet Berat Ak

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
995
İsim
Ahmet Berat ak
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama,pc aksesuarları,fiyat performans ürünler
Kitap okumak kesinlikle şart. Speaking egzersizi kesssinlikle yapmalısın.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,189
İsim
Jarvis-M
Grameri sal diyenleri dikkate alma. Cümleleri nasıl kurduğun önemli. Eğer devrik bir cümle yapısıyla konuşursan söylemek istediğinle söylediğin o dilde farklı anlamlara geliyor olabilir.

Dili geliştirmek için dizi izlemek ve giriş seviyesi hikayeler okuyabilirsin. Bununla birlikte kelime bilgisi olmazsa olmazın.

Pratik yaparkende gündelik kullanımda ev içi veya dışarıda hangi cümleler kullanıyorsun bir günde bunları takip et ve ingilizce kurmaya çalış, benzer şekilde cevaplarınıda yapabilirsin.
Grameri sal dememin sebebi illa "mükemmel" cümleyi kurmaya uğraşmasına gerek yok. İletişim kuracağı yabancaların büyük bir çoğunluğu gramer problemlerine takılmıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,732
Üyeler
165,883
Son üye
serosero
Top Bottom