🔥İndirim INNO3D RTX 5070 Ti X3 37.836 TL

Nasıldır iyi midir?
Datasheet bize açık değil hocam ama gördüğüm kadarıyla çoğu marka en üst modeline (5070ti/5080) bunu koymuş monolithic zaten nerdeyse 2 kat şirket değerine sahip upi den elbette bu tek başına bir şey ifade etmiyor upi modeli çok fazla varyanta sahip model adı aynı olsa da ama vanguarddan suprime kadar mps2988 kullandıklarına göre oyu mps2988 alıyor gibi duruyor tabii ki 3vrmli parçalar (5090 v.b. modeller de vrmler çok daha fazla modeller kullanılıyor örneğin asus rog astral mps2898 kullanıyor olması lazım) diğer bileşenlerin de kalitesi önemli oluyor aslında

Datasheet bize açık değil hocam ama gördüğüm kadarıyla çoğu marka en üst modeline (5070ti/5080) bunu koymuş monolithic zaten nerdeyse 2 kat şirket değerine sahip upi den elbette bu tek başına bir şey ifade etmiyor upi modeli çok fazla varyanta sahip model adı aynı olsa da ama vanguarddan suprime kadar mps2988 kullandıklarına göre oyu mps2988 alıyor gibi duruyor tabii ki 3vrmli parçalar (5090 v.b. modeller de vrmler çok daha fazla modeller kullanılıyor örneğin asus rog astral mps2898 kullanıyor olması lazım) diğer bileşenlerin de kalitesi önemli oluyor aslında
Tamamen bilgisiz dumduz soruyorum hocam, bu kart 2K'da sifir haliyle 70-75 derece calisiyor, 2 sene sonra 80'lere dayanmaz mi?

Tamamen bilgisiz dumduz soruyorum hocam, bu kart 2K'da sifir haliyle 70-75 derece calisiyor, 2 sene sonra 80'lere dayanmaz mi?
inno3d 5070 ti 3x in pcb yapısını paylaşan hiç bir inceleme göremedim her kart elbette kullandıkça termal yönden zayıflıyor toz termal değişim zamanı v.b. sebeplerle. Yani kart 75 dereceye kadar çıkan bir modelse yıllar içinde 80 görmeniz çok olası evet

2988 modelinin Datasheet'i halka açık olsa beraber inceleyebilirdik fakat upi uP9529Q datasheeti incelediğim kadarıyla ve piyasadaki kartlarda kullanımına baktığım da genelde orta segmentte kullanılmış (istisnalar var) ama mps2988 modeli daima üst model kartlar da kullanılmış neredeyse özellikle msi evet düşük modellerde bazen saçmalıyor doğrudur ama top tier kartlarında parçadan pek kıstığını görmedim vanguard da dahil bu tercih edildiyse tercih belli demektir zaten upi ve mps kıyaslandığında mps daha değerli bir şirket. Şirketler de özellikle pahalı kartlarında bunu kullanmış gibi duruyor.
Bir yerden okumuştum iGame ile Vulcan aynı soğutucuyu kullanıyormuş.
Tabii canım bu monochad :ROFLMAO:

Ekler

• rapa-nui-chile-expert-review-moai-statues-1920.webp
    rapa-nui-chile-expert-review-moai-statues-1920.webp
    320.6 KB · Hit: 23
arkadaşlar ben size yardımcı olayım birinci elden 280W çeken 2080ti tecrübem ile

çıktığı günden beri testlerde hep sonuncu gelen 2 fanlı ventus 2080ti kullanıyorum son 2 senedir gün aşırı ai training im var ondan önce 2 sene 7/24 mining yaptı!. ventus hafızası 100C de çalışıyor ilk günde 100 dü hala 100 yanıyor şerfiz:) gpu 80C 5-6 senedir tık demedi . daha macun değişimi bile yapmadım !!! şu an hala açık yan masamdaki pc de:) ölene kadar çalışacak.

bir diğer 3 senelik kartım sadece 1 fanlı asus rtx 3060 bu da 2 sene mining yaptı şu an htpc de kullanıyorum:) tık etmedi

konudaki kartı alın geçin daha ucuzu galax varsa onu alın bunlar garantili kartlar hemde amerika gibi 1 sene değil bizde 2 sene! overclock maksimum 350 w basacağım diyorsanız almayın kafanız şişer fan sesinden o ayrı 350 w ı kaldırmaz soğutması %100 fan açmayacaksanız.

ben bunun muadilini aldım geçen hafta gigabyte sff . bu daha ucuz olsa bunu alırdım

en pahalı 5070ti ne yapıyorsa inno minno da aynısını yapacak , aynı fps verecek aynı dlss açacak aynı çıkışları var .

muhtemelen gigabyte ile aynı soğutması

kart fabrika ayarı ile 300w a kadar çıkar kısmetinize 2700-2800 arası boost eder . bunu alacaksınız undervolt edeceksiniz 0.850-0.925 arası 2700-2800 mhz yani standart hızda çalışma olasılığı %99 3ghz 0.9-0,945 kısmet -3-3,2 ghz arası ise 300 +w a geliyor 2-3 fps fark edecek 60-70 w fazla elektrik çekecek . işte ben 350w basacağım diyorsanız almayın yok 220w ile steel nomad i bitirmek yeterli diyorsanız kart oyunlarda custom fan ayarı ile 62-65C yi geçmez kasanıza göre. 350 basarsanız 1V 3200 mhz falan 80 e çıkar.

undervolt ile %40 gibi bir fan hızından kasa fanından sessiz çalışır tabi innonun bios fan ayarını bilmiyorum o yüzden el ile custom yapınız diyorum.

bendeki dandik kartı 0.925V ile 3ghz çekirdek +2000 bellek çalıştırıyorum custom fan ayarım var son derece düşük maksimum %45 ekranım 4k oynadığım her oyun %99 gpu kullanıyor 200-235w arası maksimum ısı yaz günü 65C bellek ısısı 67C. powercolor 2 kiloluk 7900 gre kartımdan bile daha sessiz o da 65C çalışıyor.

tekrar yazayım 350 w isteyenler almasın

ekleme. 350w için bios atmanız lazım zaten başka bir kartın. inno da çift bios varsa birine atın deneyin. ben 350w bios attım gigabyte aerous 340W a kadar çekti ama değmez! eski bios a döndüm. hiç girmeyin bu kartı alanlar bios atmaya.

Son düzenleme:
Tekrar bir bakın diyeceğim ama değişen bir şey olmayacak. Doğruyu göreceksiniz ve sonrasında gene insanlara yanlış bilgi vermeye devam edeceksiniz :)
5070 modelini kullanıyorum gelin görüntülü arayın göstereyim, halüsinasyon görüyorsam lütfen uyarın beni 🙏

Az önce kontrol ettim bir daha 4 saattir açık bilgisayar opera 20x sekme, whatsapp ve Adobe Premiere Pro açık fanlar dönmüyor (y)
1754474581578.webp

Son düzenleme:
Bu akşam tekrardan bu fiyata düşecek.

Hocam sizi hazır bulmuşken soralım:
Siz Fazeon PSU'ların MSI, Tharmaltake gibi markaların fabrikalarında üretildiğini ve gayet güvendiğinizi söylediniz. Ama markanın üreticiden ne istediği ve nasıl bir PSU olduğu da önemli. Size hazır sistem için gönderilen PSU'nun içini açıp birkaç bakış açısı ile fotoğraf atabilir misiniz? Yanda yazan değerleride atabilir misiniz? Biz yorumlama yapabiliriz.

Geri