İnsanlar niye bu kadar nankör ve vefasız?

berkcans

80+
Reaksiyon skoru
58
Onca iyilik yapıyorsun, iyi ve kötü gününde yanında olduğun insanlar senin ihtiyacın olduğunda niye yanında olmuyorlar? İyi değil de kötü mü davranmak gerekiyor artık? İnsanların çoğu nankör ve vefasız...

Onca iyilik yapıyorsun, iyi ve kötü gününde yanında olduğun insanlar senin ihtiyacın olduğunda niye yanında olmuyorlar? İyi değil de kötü mü davranmak gerekiyor artık? İnsanların çoğu nankör ve vefasız...
Tabii ki paranın bulunmasından beridir böyle ayrıca insan doğası gereği hırs ve bencillikle doludur bunlar hep vardı fakat günümüzde paranın daha da her şey haline gelmesi ve insanların da bir o kadar hırs ve bencil olmasından dolayı bence.

Doğa bu şekilde işine geldiği gibi davranan insanlarla dolu dünya yapacak bir şey yok

Tabii ki paranın bulunmasından beridir böyle ayrıca insan doğası gereği hırs ve bencillikle doludur bunlar hep vardı fakat günümüzde paranın daha da her şey haline gelmesi ve insanların da bir o kadar hırs ve bencil olmasından dolayı bence.
Vefa da olmadığı için hocam. Misal yakın bir akrabanız veya dostunuz sizden yardım istediği zaman koşa koşa gidiyorsunuz ancak tam tersi sizin yardıma ihtiyacınız olduğunda size yardım eden yok. Buna ne denir 😪

Vefa da olmadığı için hocam. Misal yakın bir akrabanız veya dostunuz sizden yardım istediği zaman koşa koşa gidiyorsunuz ancak tam tersi sizin yardıma ihtiyacınız olduğunda size yardım eden yok. Buna ne denir 😪
hocam sen insanlık görevini yapıyorsun boşver dünya geçici

İnsanoğlu çiğ süt emmiş derler. Bu gibi durumlar için söylenen bir söz sanırsam.

Normal aslında ana baba kardeş insanın ailesi yardım ederse eder elden bi şey beklememek lazım arkadaştan akrabadan hayır gelmez yani kimseye hatta bırak yardım etmeyi düşene bi tekmede onlar vurur sende yardım etme boşver kötü gün insanı yok artık

insanlar nankör ve vefasız olabilir herkes aynı değildir ama ben böyle durumlarda hatayı kişide ararım yani sende baktın hak ettiğin değeri görüyorsun uzaklaşacaksın kaçacaksın ve gittiğin yerde ise her zaman dışarı mutlu gözükeceksin mutluluk seni sevenler için gurur dolu olurken düşmanların için en büyük cezadır senin gibi bende böyleydim ve ortamdan uzaklaştım farklı bir ortam kurdum ortamda değer gören biri oldum fikirlerime saygı duyan insanlar ile tanıştım bi sorunum olunca koşup gelen insanlar oldu hayatımda yani insanları sorgulama olduğun yeri sorgula mutlu değilsen uzaklaş

Geri