Neler Yeni

İnsanlardaki aşı karşıtlığı

ozy_34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Özgür Boşnak
İsteyen olur isteyen olmaz gelip burda kimseyi yaftalayamazsın tüm dünyanın almadığı çinin bile kendi vurmadığı aşıyı sen kullanıyorsan bunda bi sıkıntı vardır.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: baid

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
15 gün bekle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada verdiğin kaynaklar aşı karşıtlığının yanlış olduğunu savunuyor yani attığın kaynaklara sen bile bakmamışsın. Yazık kafana.
Ben attığım kaynaklarda sana ölüm olduğunu göstermek için attım. Aşı karşıtlığı olup olmaması beni ilgilendirmez. Yakında ban yersin zaten. Hakaret etmeden konuşmayı bilmiyor daha.

Uyarıyı aldın bile :)

İsteyen olur isteyen olmaz gelip burda kimseyi yaftalayamazsın tüm dünyanın almadığı çinin bile kendi vurmadığı aşıyı sen kullanıyorsan bunda bi sıkıntı vardır.
Asıl senin yaptığın yaftalamak paragrafı okumuyorsan bari paragrafın en sonundaki cümleyi oku, ben aşı karşıtlığının yanlış olduğunu savunuyorum.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Günün sorusu, kolay gelsin.

Bu problemi bayağı bir yaşıyordum fakat karşı tarafa derdimi anlatamıyorum. Önüne kaynaklar getiriyorum, okumadan izlemeden yazı yazıyor. Aslında attığım kaynaklara baksa sorularına cevap bulacak ama bizim milletimizde araştırma "sıkıntısı" gibi bir durum var. Mesela Almanya'da komplo teoricileri kendilerine inandırmak için bloglarda kendi yazıp düzenlediklerini sunucularına sunuyor, o bloglara baktığımız zaman sürekli kapanıp duruyor yani güvenli bir bilgi kaynağı değil. Üstelik Almanca, insan bir İngilizce, Türkçe kaynak atar. Neyse, biz devam edelim.

-- Aşının içinde çip kısırlaştırıcı madde olmasına imkan yok. Nedeni, böyle bir teknoloji yok çünkü eğer böyle bir teknoloji olsa sizin bunu öğrenme ihtimaliniz dahi yok. Amerika, Rusya gibi ülkeler yıllarca büyük bir gizlilikle silah geliştiriyor olabilir. Ama hala bundan haberiniz yokken böyle büyük bir planın kolay kolay ortaya çıkma imkanı yok. Zaten sizi yönetmek için aşıya gerek yok. Kullandığınız Google, WhatsApp, Facebook, Instagram, YouTube gibi uygulamalar sizi sizden daha iyi tanımlıyor, buna big data deniyor. Kaynaklarda vardır.

-- Bir başka neden, aşı oldu benim tanıdığım. 2 hafta sonra yaşlı bir tanıdığım öldü. Aşıların bir etki süresi vardır, aşıdan aşıya değişir. Bir de aşıların korunma yüzdesi var. (Ben tam bir kaynak bulamadım her bir siteden farklı ses çıkıyor.) O sırada COVID'e yakalanmış olabilir, adı üstünde "yaşlı". Aşılar 1 yılda geliştirildiğinden böyle etki yüzdeleri var, bize de 10 yıl versen biz de yaparız. Hemen anlatayım nasıl 1 yılda çıktı sorusunu, çünkü dünyadaki herkes buna odaklanmıştı. Bir başka neden ise de ilaç firmaları. Evet, ilaç firmaları kar etme amacı var, zaten bu sayede 1 yılda COVID aşısı çıktı. O zaman neden aşı olalamları duyar gibiyim çünkü %50, 60, 70, 80, 90 bile yüksek rakamlar bu sayede aşı daha çok geliştirilene kadar zaman kazanmış oluruz.

Bir diğer neden ise çocuklarıma zararlı, otizim yapıyor konusu. Otizim yaptığı konusunda hiçbir kaynak bulunmamakla beraber COVID aşısı hariç, bütün aşılar yıllarca denedi, onaylandı ve milyarlarca insan türlü türlü aşı oldu. Hiçbirinde de otizim olmadı, milyarda 1 şansını da aklınızdan geçiriyorsanız... Lütfen. COVID aşısı hariç dedim çünkü onun çocuk versiyonu yok.

Sürü bağışıklığını duydunuz mu? Attığım videolarda var. Neden aşı olmak zorunda olduğumuzun sorusu.

Buraya bütün nedenleri yazamam, o yüzden kaynaklardan bakabilirsiniz.

Buraya örnek kaynaklar koyuyorum, eğer bir aşı karşıtıysanız kaynakları okuduktan sonra aklınızda soru kalırsa altta güzel bir dille belirtirseniz sevinirim. Son olarak COVID gerçekten var ve bizi COVID değil insanlar öldürüyor.

O kadar bahsettiğim kaynaklar:

Not: Boş yazılar atacaksanız hiç atmayın amacımız tartışmak, araştırmak böyle bir amaçınız yoksa gidebilirsiniz.
Covid 19 aşısı olmak neden istemiyorum
1) Aşı karşıtı değilim ama bu aşıya güvenmiyorum sebebi acil kullanim onayi ile yapiliyor olmasi hizli bir şekilde cıkmiş olmasi
2) Ceyhan hocadan diğer hocalara kadar hepsi program program tv tv geziyor ama hiçbiri makalelerden bahsetmiyor ne yan etkisi var söylemiyor ne kadar koruyuculuğu var bilinmiyor.
3) Bu aşı herkes aşıyı olana kadar başta olanlarin etkisi zaten gideceğini düsünüyorum toplumsal bağisikliğin olabileceğine şahsen inanmiyorum en azindan şimdilik.

Ben attığım kaynaklarda sana ölüm olduğunu göstermek için attım. Aşı karşıtlığı olup olmaması beni ilgilendirmez. Yakında ban yersin zaten. Hakaret etmeden konuşmayı bilmiyor daha.

Uyarıyı aldın bile :)
Ben kötü bir şey demedim asıl sen kendin dedin. Bende sana yanlış kaynak attığını gösterdim. Çeviremediğin insana kaba dil kullanarak susturamazsın.

Covid 19 aşısı olmak neden istemiyorum
1) Aşı karşıtı değilim ama bu aşıya güvenmiyorum sebebi acil kullanim onayi ile yapiliyor olmasi hizli bir şekilde cıkmiş olmasi
2) Ceyhan hocadan diğer hocalara kadar hepsi program program tv tv geziyor ama hiçbiri makalelerden bahsetmiyor ne yan etkisi var söylemiyor ne kadar koruyuculuğu var bilinmiyor.
3) Bu aşı herkes aşıyı olana kadar başta olanlarin etkisi zaten gideceğini düsünüyorum toplumsal bağisikliğin olabileceğine şahsen inanmiyorum en azindan şimdilik.
Helal olsun attığım kaynaklardan bulabilirsin. Biraz internetten araştımanı öneririm çünkü tv dönemi eskide kaldı.

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Ben kötü bir şey demedim asıl sen kendin dedin. Bende sana yanlış kaynak attığını gösterdim. Çeviremediğin insana kaba dil kullanarak susturamazsın.
Ben mi kaba dil kullandım sen mi? Uyarıyı kim yedi acaba?

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,013
İsim
Tayfun Yılmaz
Çin aşısına güvenmiyorum mesele çip değil kısırlık değil sadece güvenmiyorum, aşı olacaksam Almanya veya Abd çıkışlı olması lazım.
Almanya'nın aşısı yeni bir teknoloji olduğundan alerjisi olanlara tehlikeli ne yan etki vereceği belli değil bu yüzden ölen çok oldu o aşıdan.En güvenilir Çin'in aşısı şuan.Zaten Çoğu ülke belli bir yaş altına yapmıyor.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Ama bize aşı vuracak tedavi edecek doktorlar tvde onu ne yapacağız.
artık insanlar ironi mi yapıyor ciddi mi anlamakta zorlanıyorum. hasta olunca tvdeki doktorlara mı gidiyorsun?

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,013
İsim
Tayfun Yılmaz
Vurulmaz zorunlu olduğundan tıpış tıpış vurulmak istemeyende vurulcak.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Almanya'nın aşısı yeni bir teknoloji olduğundan alerjisi olanlara tehlikeli ne yan etki vereceği belli değil bu yüzden ölen çok oldu o aşıdan.En güvenilir Çin'in aşısı şuan.Zaten Çoğu ülke belli bir yaş altına yapmıyor.
Yeni aşı teknolojilerini denememiz gerekiyor yoksa insanlık aşı alanında gelişmez. Mecburuz yeni işler yapmaya.

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
geçen gün bakkala girdim, adamda yarım yamalak bir maske. sırf ceza yememek için takmış belli. bende çift kat maske var tabi. adam ne bu kadar abartıyorsunuz anlamıyorum, bunlar çinin amerikanın uydurması 1 tane tanıdığında bu hastalık var mı dedi. bunu dediği yer çanakkale. yani düşük nüfusa rağmen türkiyede en çok vaka görünen şehir. insanlar kendi başına gelmeden anlamayacak.
Aynen öyle hocam kimse takmıyor illa onlardan birinin başına gelcek veya kendisinin o zaman anlicak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,051
Üyeler
164,605
Son üye
Eynar
Top Bottom