Instagram hesabı çalınma riskine karşı neler yapılabilir?

Nxntc

80+
Reaksiyon skoru
3
Galiba şu anda birisi hesabıma girmeye çalışıyor bilgim dışında 2 faktörlü kimlik dogrulama smsleri geliyor çalınma riski belki de çok az ama yapabilecegim başka bir şey var mı?

Galiba şu anda birisi hesabıma girmeye çalışıyor bilgim dışında 2 faktörlü kimlik dogrulama smsleri geliyor çalınma riski belki de çok az ama yapabilecegim başka bir şey var mı?
Sms yerine 2 faktörlü doğrulama uygulaması daha güvenli. Mesela authy .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sms yerine 2 faktörlü doğrulama uygulaması daha güvenli. Mesela authy .
En güvenli method bu.

Uygulamayı deneyecegim ve ınstagram giriş kodları sms olarak Facebooktan degil de bir cep numarasından geliyor su ana kadar Facebook adı altında sms atıyorlardı ve kodu zamanında da attı garip şekilde gerçekten birisi uğraşıyor olabilir mi

Uygulamayı deneyecegim ve ınstagram giriş kodları sms olarak Facebooktan degil de bir cep numarasından geliyor su ana kadar Facebook adı altında sms atıyorlardı ve kodu zamanında da attı garip şekilde gerçekten birisi uğraşıyor olabilir mi
Uygulamayı yaparken Instagram da karekod gösteriyor , onun ss ini al ve güvenli bir yerde sakla. Uygulamanın(authy) şifresini unutursan aynı karekod ile başka hesap ( authy hesabı) oluşturup tekrar Instagram hesabın için kullanabilirsin.

Hem uygulamayı kurdum hem de sms ile dogrulama hala duruyor ve şifremi de güçlendirdim sizce rahatça oyunuma dönebilir miyim?

Yöntemleri iyi bilmek gerekiyor. Nedir o yöntemler: Sahte alışveriş sitelerine yönlendirme. Instagram telif hakkı iddiası. Arkadaş hesabını çalıp iletişime geçme. Bir kişinin hesabıyla aynı kullanıcı adını alıp sonuna farklı harf ekleme. Hesap çalma girişimi iddiası. Dosya indirme sitelerine linkleme.
Benim de instagram hesabım bu yöntemlerin biriyle çalındı. Nasıl korunacağına dair şu yazıyı şiddetle okumanı tavsiye ederim. Instagram Hesap Çalma Yöntemleri

Telefonla koruma, e posta bağlama, daha uzun ve güvenilir şifreler kullanılabilir.calinmama konusunda gönderilen hiçbir bağlantıya tıklamamak şimdiki en iyi çözüm cookie yoluyla çok hesap çalınıyor.

Geri