Barış Yalçın
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 20
Ne kadar etkili olur bilemiyorum ancak Intel'in stok fanından daha iyi olduğu kesin.
Ne kadar etkili olur bilemiyorum ancak Intel'in stok fanından daha iyi olduğu kesin.
sabit bütçem yok babam felan almiyor kendim oyundan kzanip toparliyorum şuanda 3 bin var dahada biriktircem fiyatlarda biraz düşer fanin çöp olmasini istemiyorum sizin öneriniz nedir11600K için aşırı zor.
İşlemci çok sıcak çalışır ve Overclock yapmaya da yetebilecek soğutucu değil.
11. nesil Intel işlemciler trafo gibi güç çekiyor.
Anakart ve işlemci için ayırdığınız bütçeniz nedir?
YooEvet
Evet
Belki
amd fx var şuan buda oynadiğim oyun ile uyumsuz ryzernde bu sorun giderilmiş diye duydum ama yinede intel almayi düşünüyorumi5 11400 2049.99 TL
i5 11400F 1599-1699 TL
En ucuz B560 anakart 1299 TL
1299+1599=2900 TL
2049+1299= 3450 TL
5600X + B450 daha mantıklı 11400' e göre ama 11400f ile 5600x + anakart eşit fiyatta. 5600X indirimde yakalanmadığı sürece 11400f alınabilir ama 5600x' in 11700K' ya rakip gücü bilinerek tabii.
Fanın işe yarayabilmesi için düşük güç tüketen bir işlemci almalısınız.sabit bütçem yok babam felan almiyor kendim oyundan kzanip toparliyorum şuanda 3 bin var dahada biriktircem fiyatlarda biraz düşer fanin çöp olmasini istemiyorum sizin öneriniz nedir
performans fiyat kopnusundami ne konudaFanın işe yarayabilmesi için düşük güç tüketen bir işlemci almalısınız.
5600X + B450/B550 alırsanız hem hız aşırtma yapabilir hem de fanı efektif bir şekilde kullanabilirsiniz.
11600K alıyorsanız ve Overclock yapmak istiyorsanız çok güçlü sıvı soğutucu almanız gerek.
AMD'deki FX işlemciler ne ise şu an Intel 11. nesil işlemciler de benzer durumda.
enerji tüketimi için diyorsunuz sanirimFanın işe yarayabilmesi için düşük güç tüketen bir işlemci almalısınız.
5600X + B450/B550 alırsanız hem hız aşırtma yapabilir hem de fanı efektif bir şekilde kullanabilirsiniz.
11600K alıyorsanız ve Overclock yapmak istiyorsanız çok güçlü sıvı soğutucu almanız gerek.
AMD'deki FX işlemciler ne ise şu an Intel 11. nesil işlemciler de benzer durumda.
Evet.enerji tüketimi için diyorsunuz sanirim
https://www.n11.com/urun/crucial-ba...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel ramim buda dediğim gibi sadece oynadiğim oyun ile uyumsuz diye aliyorum deli gibi yükde bindirmicem metin2 oyun 11. nesli 2 ayda bekleyip şimdiryzen almak peki b450 ile b550 arasinda ne gibi farklar varEvet.
Intel 11.nesil fazla güç çekiyor ve orantılı olarak fazla ısınıyor.
İyi RAM alırsanız 5600X ile çok yüksek FPS alabilirsiniz.
Belleğe yapılan Overclock AMD'nin yeni mimarisinde çok fazla performans kazandırıyor.
verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim hocam beni çok aydinlatinizNe kadar etkili olur bilemiyorum ancak Intel'in stok fanından daha iyi olduğu kesin.
ve 5600x de apu varmi g harfi olmasi gerekli diye biliyorumdaEvet.
Intel 11.nesil fazla güç çekiyor ve orantılı olarak fazla ısınıyor.
İyi RAM alırsanız 5600X ile çok yüksek FPS alabilirsiniz.
Belleğe yapılan Overclock AMD'nin yeni mimarisinde çok fazla performans kazandırıyor.
Ekran kartı slotunun bant genişliği yükseltildi.peki b450 ile b550 arasinda ne gibi farklar var
Hayır, Ryzen 5 5600X'de dahili grafik birimi yok.ve 5600x de apu varmi g harfi olmasi gerekli diye biliyorumda
eyv hocam yine kafam karişdi ryzenemi dönsem bilemedim 11400 +b560 vardi aklimdaEkran kartı slotunun bant genişliği yükseltildi.
M.2 SSD slotunun bant genişliği yükseltildi.
USB ve SATA portlarının yönetilmesi optimize edildi yani biraz daha performanslı çalışabilir.
Ek olarak yeni nesil AMD işlemcilerle daha uyumlu çalışıyor gibi görünüyor fakat net kanıt yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayır, Ryzen 5 5600X'de dahili grafik birimi yok.
Dediğiniz gibi "G" ibaresi bulunuyor AMD Ryzen dahili grafikli işlemcilerde.
Bilgisayarı ne için kullanacaksınız?eyv hocam yine kafam karişdi ryzenemi dönsem bilemedim 11400 +b560 vardi aklimda
oyunda bota birakcam hard core perofrmansa ihtiyacim yok %50 yi bile geçmiçekdir işlemçi yükü çok fazla açik kalacaği için enerji tüketimide önemliBilgisayarı ne için kullanacaksınız?