Neler Yeni

İNTEL CORE İ5 14400F - ÇÖP İŞLEMCİ

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
826
İsim
Fatih Ayhan
Yaklaşık 1 ay önce bu işlemciyi aldım. Yaşanan intel sorunları yüzünden biraz tereddüt yaşasam da sorunun yüksek performanslı işlemcilerde yaşanması dolayısıyla bu işlemci nezdinde çok düşünmedim. Anakartında desteklemesi benim için maliyet açısından kârlı olacağından 14400f alıp geçtim.

Bu işlemcinin performansından zerre kadar memnun değilim. 12400F'e göre performans artışı hiç yok desem yalan olur o fakat geçmeye değer miydi? Asla değmezdi. Performans farkı kimi oyunda kendini gösterirken kimi oyunda 12400F ile daha fazla fps alıyordum. Render sonuçları zaten dökülüyor.

Şu lanet microcode güncellemesi işlemcinin gücünü kısmamış sanki diret sağır işlemciye çevirmişler. 2 nesil önceki işlemciyle aralarındaki performans farkı o kadar az ki 12400f de kalsaydım daha memnun kalırdım. Performans ayarlarına dair her şeyi denedim, çok araştırma yaptım. Bunun bir çaresi yok. Bios ayarlarında işlemci özelinde ne değişiklik yaparsanız yapın hiçbir şey değişmiyor. İşlemciye ayarlar gömülmüş, dışına çıkmıyor.

Uzun lafın kısası 14400f size çok çok kârlı gelmiyorsa asla almayın. Boşu boşuna, bir hiçe 6000 TL para verdim. Yazık...

Parayı basıp AMD'ye geçiş yapsaydım keşke.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,410
İsim
Arda doğan
Yaklaşık 1 ay önce bu işlemciyi aldım. Yaşanan intel sorunları yüzünden biraz tereddüt yaşasam da sorunun yüksek performanslı işlemcilerde yaşanması dolayısıyla bu işlemci nezdinde çok düşünmedim. Anakartında desteklemesi benim için maliyet açısından kârlı olacağından 14400f alıp geçtim.

Bu işlemcinin performansından zerre kadar memnun değilim. 12400F'e göre performans artışı hiç yok desem yalan olur o fakat geçmeye değer miydi? Asla değmezdi. Performans farkı kimi oyunda kendini gösterirken kimi oyunda 12400F ile daha fazla fps alıyordum. Render sonuçları zaten dökülüyor.

Şu lanet microcode güncellemesi işlemcinin gücünü kısmamış sanki diret sağır işlemciye çevirmişler. 2 nesil önceki işlemciyle aralarındaki performans farkı o kadar az ki 12400f de kalsaydım daha memnun kalırdım. Performans ayarlarına dair her şeyi denedim, çok araştırma yaptım. Bunun bir çaresi yok. Bios ayarlarında işlemci özelinde ne değişiklik yaparsanız yapın hiçbir şey değişmiyor. İşlemciye ayarlar gömülmüş, dışına çıkmıyor.

Uzun lafın kısası 14400f size çok çok kârlı gelmiyorsa asla almayın. Boşu boşuna, bir hiçe 6000 TL para verdim. Yazık...

Parayı basıp AMD'ye geçiş yapsaydım keşke.
İntel pişmanlık zaten ama 13400f f/p olarak iyi aslında takaslayabilirsin sıfır bir 13400f ile üstünü alırsın veya bunu satar alırsın 13400f performanslı

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
826
İsim
Fatih Ayhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
12400F'den 14400F geçilmez. 12100F'den geçilir. Aldıysan dursun elinde 14400F. Çekirdek sayısı ilerde işine yarayacaktır.
Şu an anakart ram işlemci satıp amd geçmeyi düşünüyorum. Çekirdek sayısı olarak tam olarak nerde işime yarayabilir? Benim render tarzı işlerle fazla bir işim yok. Oyun oynuyorum genel olarak sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İntel pişmanlık zaten ama 13400f f/p olarak iyi aslında takaslayabilirsin sıfır bir 13400f ile üstünü alırsın veya bunu satar alırsın 13400f performanslı
Ben normalde valorant falan oynamam, arkadaşlar çağırınca ayda yılda bir girip oynuyorum. Zamanında 350-400 FPS aldığım oyun 12400F ile. 180- 280 arası fps değişiyor. İşlemci upgrade ile performans düşüşü yaşadım :kekw: AMD'ye geçeceğim çok yüksek ihtimalle.

Son düzenleme:

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,821
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Şu an anakart ram işlemci satıp amd geçmeyi düşünüyorum. Çekirdek sayısı olarak tam olarak nerde işime yarayabilir. Benim render tarzı işlerle fazla bir işim yok. Oyun oynuyorum genel olarak sadece.
Oyunlarda çekirdek sayısı önemli. Starfield, cyberpunk, last of us gibi birkaç oyunda 6 çekirdekli işlemciler zorlanıyor. Bakarsın GTA 6 çıkar en az 8 çekirdek ister. Bir oyunda çekirdek sayısı yetmezse işlemci %100 kullanır ve oyun kasar veya çöker.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
826
İsim
Fatih Ayhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyunlarda çekirdek sayısı önemli. Starfield, cyberpunk, last of us gibi birkaç oyunda 6 çekirdekli işlemciler zorlanıyor. Bakarsın GTA 6 çıkar en az 8 çekirdek ister. Bir oyunda çekirdek sayısı yetmezse işlemci %100 kullanır ve oyun kasar veya çöker.
Bilemiyorum gerçekten. O kadar memnun kalmadım ki performanstan.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,410
İsim
Arda doğan
Şu an anakart ram işlemci satıp amd geçmeyi düşünüyorum. Çekirdek sayısı olarak tam olarak nerde işime yarayabilir? Benim render tarzı işlerle fazla bir işim yok. Oyun oynuyorum genel olarak sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben normalde valorant falan oynamam, arkadaşlar çağırınca ayda yılda bir girip oynuyorum. Zamanında 350-400 FPS aldığım oyun 12400F ile 180- 280 arası fps değişiyor. İşlemci upgrade ile performans düşüşü yaşadım :kekw: AMD'ye geçeceğim çok yüksek ihtimalle.
Bencede en iyisi zirve amd'dir

ebirgen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emre
14400F bildiğim kadarıyla microcode güncellemesi ile performansı kısılan işlemcilerden değildi. Performansı 12400F in altında kaldıysa ısınma sorunu olabilir. Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
14400F bildiğim kadarıyla microcode güncellemesi ile performansı kısılan işlemcilerden değildi. Performansı 12400F in altında kaldıysa ısınma sorunu olabilir. Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?
13 ve 14.nesil tüm işlemciler için yapıldı diye hatırlıyorum.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
826
İsim
Fatih Ayhan
Hayır ısınmıyor vrmler de ısınmıyor. Fiziksel ve yazılımsal hiçbir sorun yok yani daha öncesinde de konusunu açmıştım performans sorunu yaşıyorum diye. İşlemci zaten 92w'ın üstünü görmedi ki ısınsın bide 55 derece en fazla..

Top Bottom