Intel Core Ultra 9 & RTX 5080 Bilgisayar Toplama

Erroberer

80+
Reaksiyon skoru
7
Selam, bilgisayar topluyorum, taksitle bir bilgisayar alacagim, muhtemelen kurulumuda evde kendim yapacagim. Bu bilesenleri arastirip, birbiriyle karsilastirarak, eleyerek kendim buldum. Sizden yardim rica edecektim, bana bu bilesenlerin birbirine uyumlu olup olmadigini veya tavsiyenizi yazabilirmisiniz lütfen. Eger hersey uyumluysa bir sorun yoksada iyi oldugunu belirtebilirmisiniz lütfen. Ilk defa bunu yapiyorum, gözden kacirdigim bir durum olabilir. Isterseniz bilesenlerin detayli aciklamasinida yazabilirim. En az 4-5 fikir cok isime yarar.

SSD & Sabit Diskler: PNY XLR8 CS3150 1TB, M.2 2280 / M-Key / PCIe 5.0 x4, Soğutuculu
İşlemci (CPU): Intel Core Ultra 9 285K
Bellek (RAM): Kingston FURY Beast RGB 32GB Kit, DDR5-6000
Ekran Kartı: Zotac Gaming GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA
Anakart: ASUS ROG Strix Z890-E Gaming WIFI
Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQML5A, 27"
Kasa: Thermaltake Ceres 500 TG ARGB Snow Edition (Beyaz)
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB
Güç Kaynağı (PSU): Enermax PlatiGemini 1200W ATX 3.1

kullanım amacın nedir? biraz daha detay verirseniz daha iyi yardımcı olurlar hocam

Selam, bilgisayar topluyorum, taksitle bir bilgisayar alacagim, muhtemelen kurulumuda evde kendim yapacagim. Bu bilesenleri arastirip, birbiriyle karsilastirarak, eleyerek kendim buldum. Sizden yardim rica edecektim, bana bu bilesenlerin birbirine uyumlu olup olmadigini veya tavsiyenizi yazabilirmisiniz lütfen. Eger hersey uyumluysa bir sorun yoksada iyi oldugunu belirtebilirmisiniz lütfen. Ilk defa bunu yapiyorum, gözden kacirdigim bir durum olabilir. Isterseniz bilesenlerin detayli aciklamasinida yazabilirim. En az 4-5 fikir cok isime yarar.

SSD & Sabit Diskler: PNY XLR8 CS3150 1TB, M.2 2280 / M-Key / PCIe 5.0 x4, Soğutuculu
İşlemci (CPU): Intel Core Ultra 9 285K
Bellek (RAM): Kingston FURY Beast RGB 32GB Kit, DDR5-6000
Ekran Kartı: Zotac Gaming GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA
Anakart: ASUS ROG Strix Z890-E Gaming WIFI
Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQML5A, 27"
Kasa: Thermaltake Ceres 500 TG ARGB Snow Edition (Beyaz)
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB
Güç Kaynağı (PSU): Enermax PlatiGemini 1200W ATX 3.1
Bir insan neden şu sisteme intel işlemci takar ki

Herhangi bir uyumsuzluk gözükmüyor. Fakat, sistem 2k değil de 4k sistemi gibi olmuş...

Sadece oyun odakli sistem topluyorum.
oyun odaklıysabence amd yönelmek mantıklı olur işlemcide. bu kadar üst düzey bir sistemde intel işlemci kullanmak bana koyardı. zaten baktığımda 285k 25bin lira falan. 9800x3d çok daha mantıklı olur bence

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bir insan neden şu sisteme intel işlemci takar ki
Neden Intel degilde, AMD tercih etmeliyim, nedenini tam yazarsan anlamis olurum. Benim bildigim Intel her alanda AMD´den üstün bir Islemci, dogru yeni cikan AMD´delerde iyi ama Intelden ne kadar iyi olabilir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman 9800X3D tabanlı bir sistem toplaman gerek ya da bütçe bol dersen 9950X3D de olur.
Ben bir sefer alicam tam alicam, yani bana 5-6 sene yetsin istiyorum. Onun icin Ryzen 7 degilde 9 olsa daha iyi ama benim anlamadigim nokta neden Intele bu kadar karsisiniz :)

9800x3d windows yüzünden daha mantıklı olur
Neden windows yüzünden daha mantikli, daha aciklayici yazarmisiniz lütfen.

Neden Intel degilde, AMD tercih etmeliyim, nedenini tam yazarsan anlamis olurum. Benim bildigim Intel her alanda AMD´den üstün bir Islemci, dogru yeni cikan AMD´delerde iyi ama Intelden ne kadar iyi olabilir?

Ben bir sefer alicam tam alicam, yani bana 5-6 sene yetsin istiyorum. Onun icin Ryzen 7 degilde 9 olsa daha iyi ama benim anlamadigim nokta neden Intele bu kadar karsisiniz :)
Ultra serisinin oyun performansı kötü çünkü. Şahsen intele karşı değilim hatta bir başka konuda da iş için Ryzen seçene intel al dedim ama oyun konusunda X3D serisi Ryzenler her türlü daha iyi kalıyor.

Herhangi bir uyumsuzluk gözükmüyor. Fakat, sistem 2k değil de 4k sistemi gibi olmuş...
:) Aslinda ilk basta 4k monitörlerede bakiyordum lakin biryerde gözüme carpti, 4k monitörlerde fps mi, yoksa dalgalanmami birsey oluyor, suan tam nedenini hatirlamiyorum lakin buna benzer birsey görmüstüm, 2k daha stabil calisir yaziyordu., onun icin.

Bunu almak varken zotac almayın.

Neden windows yüzünden daha mantikli, daha aciklayici yazarmisiniz lütfen.
9800x3d deşip geçiyor

Geri