İki işlemci de aynı fiyatta bu ikisi arasından amd yi tercih edenler neden tercih ediyor açıklar mısınız?
Hocam selamlar, 1 aydan uzun süredir bu segmentteki işlemcileri araştıran biri olarak kendi yorumumu eklemek isterim.
1) Arkadaşların da zaten söylediği gibi, 14. nesil soket işlemci tercih etmek mantıklı olmayacaktır. Ben 3 yıl önce 11400f aldım. Şu an işlemci yükseltmek istiyorum fakat anakart değişmeden alabileceğim en iyi işlemci yine 11. nesil oluyor. Bu yüzden anakart da almam gerekiyor. Aynı durumu tekrar yaşamamak için kesin ve kesin olarak am5 alacağım.
2) L3 Önbellek... 11400f işlemcimi satın alırken performansı 5600'e yakın diye almıştım. Hatta 5600 alacaktım fakat stok bitmişti. Tabii o zaman önemini bu kadar bilmiyordum. 5600 L3 önbelleği 32MB, 11400f ise 12MB. Bu günümüzde 10 oyunun 8'inde problem olmuyor. Aynı FPS'i alıyorsunuz. Fakat Rust gibi CPU darboğazı yapan optimizasyonu berbar Unity motoruyla yapılan ve sadece 1 2 çekirdek kullanabilen bir oyun oynarsanız %20 25 civarı FPS farkı yaşıyorsunuz. Bu sayı abartı değil aylarca araştırdım.
3) Yine L3 önbellek için söylüyorum. Intel tarafında 32MB önbelleğe ulaşmak için 7500f'in 2 katı ödemeniz gerekiyor. Eğer render, mühendislik analiz programları gibi işleriniz yoksa AMD 5000-10000 TL arası işlemcilerde daha iyi konumda.
4) Intel 13 ve 14. nesil işlemcilerde çok sorun oldu. Şu an dürüst olayım devam ediyor mu bilmiyorum. Fakat araştırın mutlaka.
7500f, 7700f ve 9600x özelinde bir şey sormak isterseniz çekinmeyin. Bir süredir bu 3'ünü araştırıyorum ben de.