Neler Yeni

Intel I9 13900K Oyunlarda 100 derece

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Barış Keten
Arkadaşlar merhaba, 5-6 ay kadar önce animasyon ve görsel efekt işlerim için hazır bir sistem aldım. Sistemi kullanmaya yeni yeni fırsatım oluyor. Sistemde oyun oynadığım zaman işlemcinin hızlıca 100 dereceye çıktığını gördüm. MSI Afterburner ve Core Temp programları ile ölçtüğümde sıcaklık 95-100 derece arasında dolanıyor ve çoğunlukla 98, 99 ve 100 derece oluyor. Ekran kartı 55-60 derece civarında. Sıcaklık testini Dying Light 2 de yaptım. 1920x1080 çözünürlüğünde, tüm ayarlar ultrada, DXD12, Işın izleme açık, DLSS Performans'da. İşlemcinin bu sıcaklığı normal mi ? Normal değilse ne yapmalıyım. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Sistem özellikleri;
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro (Deneme Sürümü)
Kasa: Dragos Warfire
Anakart: Asus TUF Gaming Z690 Plus D4
İşlemci: Intel I9-13900K
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4090
Ram: 64 GB (Marka Dragos galiba, modeli bilmiyorum)
SSD: 1TB M2
Sıvı Soğutucu: Dragos Vortex V-360
Güç Ünitesi: Dragos EnergyFlow

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Enes
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar,Tarih
Arkadaşlar merhaba, 5-6 ay kadar önce animasyon ve görsel efekt işlerim için hazır bir sistem aldım. Sistemi kullanmaya yeni yeni fırsatım oluyor. Sistemde oyun oynadığım zaman işlemcinin hızlıca 100 dereceye çıktığını gördüm. MSI Afterburner ve Core Temp programları ile ölçtüğümde sıcaklık 95-100 derece arasında dolanıyor ve çoğunlukla 98, 99 ve 100 derece oluyor. Ekran kartı 55-60 derece civarında. Sıcaklık testini Dying Light 2 de yaptım. 1920x1080 çözünürlüğünde, tüm ayarlar ultrada, DXD12, Işın izleme açık, DLSS Performans'da. İşlemcinin bu sıcaklığı normal mi ? Normal değilse ne yapmalıyım. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Sistem özellikleri;
Hocam kaliteli olmayan bir sıvı soğutucu seçmişsiniz. Sıvı soğutuyu en kısa sürede değiştirin aksi taktirde işlemciye zarar verebilirsiniz. Kaliteli birde termal macun sürmeyi unutmayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Barış Keten
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kaliteli olmayan bir sıvı soğutucu seçmişsiniz. Sıvı soğutuyu en kısa sürede değiştirin aksi taktirde işlemciye zarar verebilirsiniz. Kaliteli birde termal macun sürmeyi unutmayın.
Sistem hazırdı parçaları ben seçemedim. Sistem toplamaktan anlamadığım için hazır sistem tercih ettim. Sıvı soğutmayı değiştirmeyi şu anlık yapamayacağım çünkü garantisi devam ediyor. Garantiye yollamaya da korkuyorum sağlam bir yerini de bozarlar diye.

CRØXY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,717
İsim
Muhammet Çağrı
Hocam galiba atım bilişimden almışsınız

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,967
İsim
Mehmet Aslan
Sistem hazırdı parçaları ben seçemedim. Sistem toplamaktan anlamadığım için hazır sistem tercih ettim. Sıvı soğutmayı değiştirmeyi şu anlık yapamayacağım çünkü garantisi devam ediyor. Garantiye yollamaya da korkuyorum sağlam bir yerini de bozarlar diye.
hepsiburada hazır sistem koktu. Hocam 4090 almışsın gözünü seveyim niye öyle yerlerden alıyorsun bir sürü satıcı varken :D

StjeR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Umut
Sivi sogutucu ustundeki etiketi cikardiniz mi?

CRØXY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,717
İsim
Muhammet Çağrı

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,228
İsim
Turuncu Keskin
Sistemi kendiniz mi kurdunuz hazır mı geldi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Barış Keten
Hocam galiba atım bilişimden almışsınız
Evet Atom Bilişim'den aldım
Mesaj otomatik birleştirildi:

hepsiburada hazır sistem koktu. Hocam 4090 almışsın gözünü seveyim niye öyle yerlerden alıyorsun bir sürü satıcı varken :D
Arkadaş Atom Bilişim'den aldı kendine. Bana da tavsiye etti. Ben en son masaüstü kullanalı 20 yıl oldu. O yüzden bilemedim nereden alınır. Arkadaş şiddetle tavsiye edince bende oradan aldım.

Sivi sogutucu ustundeki etiketi cikardiniz mi?
Sistem montajlı geldi.

Atom bilişim yüksek ihtimal
Evet hocam doğru.

Sistemi kendiniz mi kurdunuz hazır mı geldi?
Sistem montajlı geldi. Ben sadece ekran kartını taktım. Ekran kartını ayrı gönderdiler.

Bu sistem hocam. Ekran kartı ve anakart sayfada yazandan farklı marka takılmış olarak geldi.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,807
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci

Sistem özellikleri;
Öncelikle geçmiş olsun, bu kadar kötü parçalarla dolu bir sistemi ne kadara aldınız merak ediyorum açıkçası.
Çözüme gelecek olursak öncelikle,
Termal macun yenileyip tekrar test edin,
Sıvı soğutucunun işlemciye temas ettiğinden emin olun,
Sıvı soğutucunun temizliğini yapın,
Kasa hava akışını doğru yapın,
Sıvı soğutucuyu düzgün yerleştirin,
Kasayı hava alabilecek güzel bir konumda tutun,
Eğer sıcaklıklar hala aynıysa soğutucuyu değiştirmeniz gerekmektedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Barış Keten
Öncelikle geçmiş olsun, bu kadar kötü parçalarla dolu bir sistemi ne kadara aldınız merak ediyorum açıkçası.
Çözüme gelecek olursak öncelikle,
Termal macun yenileyip tekrar test edin,
Sıvı soğutucunun işlemciye temas ettiğinden emin olun,
Sıvı soğutucunun temizliğini yapın,
Kasa hava akışını doğru yapın,
Sıvı soğutucuyu düzgün yerleştirin,
Kasayı hava alabilecek güzel bir konumda tutun,
Eğer sıcaklıklar hala aynıysa soğutucuyu değiştirmeniz gerekmektedir
Atom Bilişim'e geri gönderdim. Termal Macun yenilendi ve kablolama düzeltildi diyip geri yolladılar. Sıvı soğutma fanının yalpalaması normal dediler. Hala daha yalpalıyor. Yük altında 80 derece üzerine çıkmaz dediler. Dying Light 2'de test ettiğimde sıcaklık hep 90 üzeri. 100 dereceyi gördüm. 90 - 100 derece arasında gidip geliyor sıcaklık. Canım çok sıkıldı bu durumdan ötürü.

ThE LoSt

80+ Gold
Atom Bilişim'e geri gönderdim. Termal Macun yenilendi ve kablolama düzeltildi diyip geri yolladılar. Sıvı soğutma fanının yalpalaması normal dediler. Hala daha yalpalıyor. Yük altında 80 derece üzerine çıkmaz dediler. Dying Light 2'de test ettiğimde sıcaklık hep 90 üzeri. 100 dereceyi gördüm. 90 - 100 derece arasında gidip geliyor sıcaklık. Canım çok sıkıldı bu durumdan ötürü.
Bu tarz hazır sistemlerden uzak durun olan olmuş artık 13900k gibi güçlü ve ısınan bir işlemciyi soğutmak kolay değildir undervolt işlerini araştırın voltaj düşümü ile ancak ısıları kontrol altına alabilirsiniz.

Top Bottom