Intel I9 13900K Oyunlarda 100 derece

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba, 5-6 ay kadar önce animasyon ve görsel efekt işlerim için hazır bir sistem aldım. Sistemi kullanmaya yeni yeni fırsatım oluyor. Sistemde oyun oynadığım zaman işlemcinin hızlıca 100 dereceye çıktığını gördüm. MSI Afterburner ve Core Temp programları ile ölçtüğümde sıcaklık 95-100 derece arasında dolanıyor ve çoğunlukla 98, 99 ve 100 derece oluyor. Ekran kartı 55-60 derece civarında. Sıcaklık testini Dying Light 2 de yaptım. 1920x1080 çözünürlüğünde, tüm ayarlar ultrada, DXD12, Işın izleme açık, DLSS Performans'da. İşlemcinin bu sıcaklığı normal mi ? Normal değilse ne yapmalıyım. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Sistem özellikleri;
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro (Deneme Sürümü)
Kasa: Dragos Warfire
Anakart: Asus TUF Gaming Z690 Plus D4
İşlemci: Intel I9-13900K
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4090
Ram: 64 GB (Marka Dragos galiba, modeli bilmiyorum)
SSD: 1TB M2
Sıvı Soğutucu: Dragos Vortex V-360
Güç Ünitesi: Dragos EnergyFlow

Arkadaşlar merhaba, 5-6 ay kadar önce animasyon ve görsel efekt işlerim için hazır bir sistem aldım. Sistemi kullanmaya yeni yeni fırsatım oluyor. Sistemde oyun oynadığım zaman işlemcinin hızlıca 100 dereceye çıktığını gördüm. MSI Afterburner ve Core Temp programları ile ölçtüğümde sıcaklık 95-100 derece arasında dolanıyor ve çoğunlukla 98, 99 ve 100 derece oluyor. Ekran kartı 55-60 derece civarında. Sıcaklık testini Dying Light 2 de yaptım. 1920x1080 çözünürlüğünde, tüm ayarlar ultrada, DXD12, Işın izleme açık, DLSS Performans'da. İşlemcinin bu sıcaklığı normal mi ? Normal değilse ne yapmalıyım. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Sistem özellikleri;
Hocam kaliteli olmayan bir sıvı soğutucu seçmişsiniz. Sıvı soğutuyu en kısa sürede değiştirin aksi taktirde işlemciye zarar verebilirsiniz. Kaliteli birde termal macun sürmeyi unutmayın.

Hocam kaliteli olmayan bir sıvı soğutucu seçmişsiniz. Sıvı soğutuyu en kısa sürede değiştirin aksi taktirde işlemciye zarar verebilirsiniz. Kaliteli birde termal macun sürmeyi unutmayın.
Sistem hazırdı parçaları ben seçemedim. Sistem toplamaktan anlamadığım için hazır sistem tercih ettim. Sıvı soğutmayı değiştirmeyi şu anlık yapamayacağım çünkü garantisi devam ediyor. Garantiye yollamaya da korkuyorum sağlam bir yerini de bozarlar diye.

Hocam galiba atım bilişimden almışsınız

Sistem hazırdı parçaları ben seçemedim. Sistem toplamaktan anlamadığım için hazır sistem tercih ettim. Sıvı soğutmayı değiştirmeyi şu anlık yapamayacağım çünkü garantisi devam ediyor. Garantiye yollamaya da korkuyorum sağlam bir yerini de bozarlar diye.
hepsiburada hazır sistem koktu. Hocam 4090 almışsın gözünü seveyim niye öyle yerlerden alıyorsun bir sürü satıcı varken :D

Sivi sogutucu ustundeki etiketi cikardiniz mi?

Sistemi kendiniz mi kurdunuz hazır mı geldi?

Hocam galiba atım bilişimden almışsınız
Evet Atom Bilişim'den aldım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hepsiburada hazır sistem koktu. Hocam 4090 almışsın gözünü seveyim niye öyle yerlerden alıyorsun bir sürü satıcı varken :D
Arkadaş Atom Bilişim'den aldı kendine. Bana da tavsiye etti. Ben en son masaüstü kullanalı 20 yıl oldu. O yüzden bilemedim nereden alınır. Arkadaş şiddetle tavsiye edince bende oradan aldım.

Sivi sogutucu ustundeki etiketi cikardiniz mi?
Sistem montajlı geldi.

Atom bilişim yüksek ihtimal
Evet hocam doğru.

Sistemi kendiniz mi kurdunuz hazır mı geldi?
Sistem montajlı geldi. Ben sadece ekran kartını taktım. Ekran kartını ayrı gönderdiler.

Bu sistem hocam. Ekran kartı ve anakart sayfada yazandan farklı marka takılmış olarak geldi.

Sistem özellikleri;
Öncelikle geçmiş olsun, bu kadar kötü parçalarla dolu bir sistemi ne kadara aldınız merak ediyorum açıkçası.
Çözüme gelecek olursak öncelikle,
Termal macun yenileyip tekrar test edin,
Sıvı soğutucunun işlemciye temas ettiğinden emin olun,
Sıvı soğutucunun temizliğini yapın,
Kasa hava akışını doğru yapın,
Sıvı soğutucuyu düzgün yerleştirin,
Kasayı hava alabilecek güzel bir konumda tutun,
Eğer sıcaklıklar hala aynıysa soğutucuyu değiştirmeniz gerekmektedir

Öncelikle geçmiş olsun, bu kadar kötü parçalarla dolu bir sistemi ne kadara aldınız merak ediyorum açıkçası.
Çözüme gelecek olursak öncelikle,
Termal macun yenileyip tekrar test edin,
Sıvı soğutucunun işlemciye temas ettiğinden emin olun,
Sıvı soğutucunun temizliğini yapın,
Kasa hava akışını doğru yapın,
Sıvı soğutucuyu düzgün yerleştirin,
Kasayı hava alabilecek güzel bir konumda tutun,
Eğer sıcaklıklar hala aynıysa soğutucuyu değiştirmeniz gerekmektedir
Atom Bilişim'e geri gönderdim. Termal Macun yenilendi ve kablolama düzeltildi diyip geri yolladılar. Sıvı soğutma fanının yalpalaması normal dediler. Hala daha yalpalıyor. Yük altında 80 derece üzerine çıkmaz dediler. Dying Light 2'de test ettiğimde sıcaklık hep 90 üzeri. 100 dereceyi gördüm. 90 - 100 derece arasında gidip geliyor sıcaklık. Canım çok sıkıldı bu durumdan ötürü.

Atom Bilişim'e geri gönderdim. Termal Macun yenilendi ve kablolama düzeltildi diyip geri yolladılar. Sıvı soğutma fanının yalpalaması normal dediler. Hala daha yalpalıyor. Yük altında 80 derece üzerine çıkmaz dediler. Dying Light 2'de test ettiğimde sıcaklık hep 90 üzeri. 100 dereceyi gördüm. 90 - 100 derece arasında gidip geliyor sıcaklık. Canım çok sıkıldı bu durumdan ötürü.
Bu tarz hazır sistemlerden uzak durun olan olmuş artık 13900k gibi güçlü ve ısınan bir işlemciyi soğutmak kolay değildir undervolt işlerini araştırın voltaj düşümü ile ancak ısıları kontrol altına alabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,511
Üyeler
183,441
Son üye
zfrbbcn
Geri