Neler Yeni

Yardım İntel Malum İşlemciler İçin Patch Gelmiş

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Merhaba arkadaşlar. Laptopumda i9-14900HX işlemci var. Benim cihaz yeni, yaklaşık bir ay oldu. Çökme sorunu fln yaşamamıştım ben zaten de sanırım intel bir patch yayınlamış. Güncelleme yapıp ve BIOS'u da güncelleyin diyorlar. Ben bugün Windows'taki güncellemeleri yaptım ve böyle Windows kurulum ekranı gibi ekranlar geldi tekarardan, normaldekilere göre daha büyük bir güncellemeyedi ama intel yazmıyordu. Sizce bu güncellemeyi ve BIOS güncellemesini nereden yapabilirim? Teşekkürler.

Fiziksel sorun var deniyor, sözde düzeltmelerle üstünü kapamaya çalışıyorlar. Sorun yaşandığı takdirde işlemciyi geri kabul etmeyeceklerini açıkladılar ve büyük davalarla karşılaşacaklar.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fiziksel sorun var deniyor, sözde düzeltmelerle üstünü kapamaya çalışıyorlar. Sorun yaşandığı takdirde işlemciyi geri kabul etmeyeceklerini açıkladılar ve büyük davalarla karşılaşacaklar.
Hocam onu biliyorum da yazılım güncellemesi gelecekti zaten fiziksel bir şey söylenmedi. Bunun hakkında bilgi arıyorum ben.

Laptop modelinizin resmi destek sayfasına gidin, orada laptop modelinizi seçtikten sonra size sürücüleri sunacaktır. Eğer Asus ise veya Asus gibi uygulaması olan bir modelse uygulama üzerinden kurabilirsiniz.

corez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Mert Uysal
Biz sunucularda guncelleme atmadik yuzde 80 cpu ustunde 7 24 aylardir sorun yasamiyor biostan guncelleme atma gibi luksumuz yok bakalim ne olcak😁

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Laptop modelinizin resmi destek sayfasına gidin, orada laptop modelinizi seçtikten sonra size sürücüleri sunacaktır. Eğer Asus ise veya Asus gibi uygulaması olan bir modelse uygulama üzerinden kurabilirsiniz.
Aynen hocam Asus ROG Strix G16, bakayım bir sayfaya tekrar yeni bir şey yayınlanmış mı.

Biz sunucularda guncelleme atmadik yuzde 80 cpu ustunde 7 24 aylardir sorun yasamiyor biostan guncelleme atma gibi luksumuz yok bakalim ne olcak😁
Hocam ben de sorun yaşamadım hiç ama bakalım bir güncelleme geldiyse yaparız yani zararı yok.

Hocalarım ASUS sitesinde yeni yayınlanmış bir güncelleme bulamadım, benim zaten yaptığım güncellemeler var, başka bir yerden mi bakıcaz acaba?

corez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Mert Uysal
Sorun olmadığı surece arastırmaya gerek yok benim fikrimce bizde 3x i9 14900k calısıyor 4.sipariş gectik kurulumunu yapıp 4.yüde aktif edicez memnunuz güzel işlemci ve verdigi güce göre fiyat cok ucuz sorun yasandıgını sadece forumlarda gördük "mış miş" cümlelerin icinde

Ceasar123

80+ Silver
Ağustosun ortalarında çıkarıcaz diyorlarlardı. Çıkmıştır.
Bios update yapın, onla beraber gelicek.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Sorun olmadığı surece arastırmaya gerek yok benim fikrimce bizde 3x i9 14900k calısıyor 4.sipariş gectik kurulumunu yapıp 4.yüde aktif edicez memnunuz güzel işlemci ve verdigi güce göre fiyat cok ucuz sorun yasandıgını sadece forumlarda gördük "mış miş" cümlelerin icinde
İnşallah bir sorun çıkmaz hocam, insanlar medyanın dediğine kapılıp gidiyor tabi, çok araştırma kültürü yok maalesef. Bende de sorun olmadı dediğim gibi.

Ağustosun ortalarında çıkarıcaz diyorlarlardı. Çıkmıştır.
Bios update yapın, onla beraber gelicek.
Hocam onu nasıl yapıcam, ASUS sitesine baktım yeni bir güncelleme yoktu, BIOS'a fln girip mi yapıcam?

Ceasar123

80+ Silver
Fiziksel sorun var
Evet, intel işlemci daha güçlü olsun diye çekebildiği kadar elektrik çektiriyordu.
Limit yoktu.
Yeni gelecek bios updateleri ile işlemciye microkod update geliyor ve elektriğe sınır geliyor.

Performans olarak İ9'u i7, i7'i ise i5 kadar olmasada düşürüyor. Yani işlemci bozulmasına önlemek için performans kesiliyor.
Ancak eğer zaten bozuk ise işlemciniz bu sorunu çözmüyor. Bozuk olmayanlarda, bozulamasını engelliyor.
Gitgite bozulan bir şey çünkü bu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam onu nasıl yapıcam, ASUS sitesine baktım yeni bir güncelleme yoktu, BIOS'a fln girip mi yapıcam?
Laptop modeliniz nedir?

corez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Mert Uysal
biz sunucu işleriyle ugrastıgımız icin kendimiz kabin sahipleriyle devamlı bir arada sohbetimiz oluyor bircok firma kullanıyor gruplarda bile daha sorun var diyen olmadı uptimeler %100 ve bu sunucularda devamlı yük altında ortalam sıcaklık işlemcinin 84 derece hic ara vermeden calısıyor bir crash yada mavi ekran yok sogutma olarak phantom sprit ve be quiet dark pro 4 var
bu tip forumlarda insanların yorumlarına bakmayın kullanmadıgı ürüne diger medya kurulusları tarafından yanıstılan yazıaları paylasarak devam ettiriyorlar
Evet, intel işlemci daha güçlü olsun diye çekebildiği kadar elektrik çektiriyordu.
Limit yoktu.
Yeni gelecek bios updateleri ile işlemciye microkod update geliyor ve elektriğe sınır geliyor.

Performans olarak İ9'u i7, i7'i ise i5 kadar olmasada düşürüyor. Yani işlemci bozulmasına önlemek için performans kesiliyor.
Ancak eğer zaten bozuk ise işlemciniz bu sorunu çözmüyor. Bozuk olmayanlarda, bozulamasını engelliyor.

Laptop modeliniz nedir?

Ceasar123

80+ Silver
biz sunucu işleriyle ugrastıgımız icin kendimiz kabin sahipleriyle devamlı bir arada sohbetimiz oluyor bircok firma kullanıyor gruplarda bile daha sorun var diyen olmadı uptimeler %100 ve bu sunucularda devamlı yük altında ortalam sıcaklık işlemcinin 84 derece hic ara vermeden calısıyor bir crash yada mavi ekran yok sogutma olarak phantom sprit ve be quiet dark pro 4 var
Hacım sizde sorun olmaması, sorun yok mu deniyor?
Dünya çapında büyük server sahipleri, oyun firmaları artık işletmelerinde 13, 14. nesil İ9'ları bırakıp Ryzen 9000 serisine geçtiler.
Dünyada direkt şuan 13. ve 14. nesil intel server işlemcisi kalmadı nerdeyse erken erişime sahip tüm büyük server merkezleri bıraktılar inteli.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Limit yoktu.

Laptop modeliniz nedir?
Asus ROG Strix G16 hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,878
Üyeler
161,354
Son üye