İntel mi Amd mi ?

Arkadaşlar pc topluyorum hangisini kullanmalıyım ?
Son zamanlarda takip ettiğim twitch yayıncıları olsun ytbrlar olsun birçoğunun yapmış olduğu hazır sistemler amd üzerine kurulu ve abdullah abinin de yayınladığı bir video da amd yi desteklediğini söyledi :)

bana kalırsa bu dediğiniz AMD'nin Ryzen serisini tanımlıyor.

İleri dönüklük: AM4 soket sayesinde 2020'ye kadar AMD'nin çıkaracağı tüm işlemcileri takabileceksiniz.

F/P: B350 serisi sayesinde daha ucuza bir sistem toplayıp O.C yapabiliyorsunuz.

Isı değerleri: Ryzen işlemcilerin stok fanı gayet başarılı.

Diğer taraftan Intel'e bakarsak hala bizi pahalı Z370 serisi anakartları almaya zorluyor.

Intel'in ileriye dönüklülüğü ile ilgili bir şey söylemek ise zor.

8.nesil ile 1151 V2 diye bir şey getirdiler 1151 soket anakartların sonunu getirdiler.

7.nesil işlemcisi olanlar anakart değiştirmeden 8.nesil işlemcileri kullanamıyor.

Belki seneye tekrar değiştirirler. Bilemeyiz.

Coffee Lake serisinin ısı seviyesi nasıl bilmiyorum fakat Kaby Lake serisinde ısınma problemi olduğunu biliyorum.

Ayrıca hala aynı stok fanı kullanıyorlar. Bence yeni seri ile değiştirebilirlerdi.

Bana kalırsa Intel daha ucuz anakartları çıkarana kadar AMD hala ondan iyi durumda.

AMD şuanda daha mantıklı Hangi firma iyiyse o tercihimiz olmalı kullanıcıyız biz ceo filan değil rekabet iyidir ama şuan AMD fark atmış durumda F/P

AMD önerimdir ama modeline bağlı eğer işlemci amd kullanıcaksan ryzen serisinden şaşmamanı öneririm ekran kartını AMD kullanıcak san RX serisini kullanmanı öneririm.

Tabi önemli olan nasil bir sistem topliycaksın şu aralar gamer pc toplayanlar tercih ettiği işlemci amd ama extradan soğutucu almak zorundasın amdenin stok soğutucusu fazla soğutmuyor işini görmez ona göre düşün ve karar ver ?

İntel diyorum ama pahalı

Geri