Intel stabilite sorunları.

Kaan ÇABUK

Cezalı
80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
20,259

Adam en az 10 kere Mavi ekran falan yedi. Stabilite sorunları çıktı.

@intel pentium

14nm eski teknoloji oldu için sorun çıkartıyor
14 nm ile alakası yok bence, 9.nesilde 14 nm olmasına rağmen stabil ve serin çalışıyorlardı. Örneğin i5 9400f 3500x ya da 3600 ikisi de 65 w 7 nm. 14 nm olmasına rağmen bir şekilde daha serindi. Aynı tdp değerine sahip işlemcilerde de farklı tdp değerine sahip işlemcilerde de böyleydi. 14nm+++ ile daha iyi yaptıklarını umuyorum. Tam güzelce çıksın umarım bu sefer pişman etmez.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
14 nm ile alakası yok bence, 9.nesilde 14 nm olmasına rağmen stabil ve serin çalışıyorlardı. Örneğin i5 9400f 3500x ya da 3600 ikisi de 65 w 7 nm. 14 nm olmasına rağmen bir şekilde daha serindi. Aynı tdp değerine sahip işlemcilerde de farklı tdp değerine sahip işlemcilerde de böyleydi. 14nm+++ ile daha iyi yaptıklarını umuyorum. Tam güzelce çıksın umarım bu sefer pişman etmez.
umarım batırmaz intel gene 9 nesilde olduğu gibi inşallah ısınma sorun olmaz umarım :(

Adam en az 10 kere Mavi ekran falan yedi. Stabilite sorunları çıktı.

@Intel pentium
Bunu işlemciye atamayız; adam açıklama kısmına "küçük değişikler yapacağım, OC yapacağım ve RAMler ile oynayacağım" demiş.

Eğer RAMleri fabrika ayarında farklı bir şekilde kullanarak (ve/veya işlemciyi) ve o sistem crash alırsa bu işlemci ya da RAM in suçu değildir o parçaları fabrika ayarlarını düzgün bir şekilde değiştiremeyen kişinin hatasıdır. Ya da OC yapan adama kötü parça denk gelmiştir.

Eğer öyle değilse, 1.5V da R5 2600X işlemcim 4.175 MHz hızda 1 dk tam yük altında kalamıyor, ne kadar rezil AMD işlemciler böyle, mi diyelim?

Ayrıca her parçanın OC değeri farklıdır, her parça OC olacak diye bir iddia da yok sonuçta. benim işlemcim 1.5V de bile 4.175 MHz olamıyor. Ne yapayım AMD ye suç mu atayım şimdi. Bi ben mi anlamadım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İntel bilğimiz gibi
Yazdığım şeye cevabını merak ettim.

Son düzenleme:
Beni niye etiketledin? AMD işelmci stabilite sorunları ile alakalı şikayetler konular vs atsak konu 10 sayfa uzar gider 3000 serisindeki ısınma sorunlarından bahsetmiyorum zaten bir aralar technopatta hergün açılan konular AMD işelcmim ısınıyor, AMD sistemde mavi ekran, AMD sistemde stabilite sorunları, AMD sistemde boot edememe ve drop vs vs niye o zaman AMD önermiyoruz birkaç kişinin sorun yaşadığını gördüğümüz için?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,787
Üyeler
186,939
Son üye
Erdem0808
Geri