LGA sokette islemciye tyanlarda bastirildigi icin zamanlar mikro egilmeler oluyor onu engellemek icin. Macun degistirirken iceri akmamasi/kacmamasi icinde ise yariyor.
Soruyu bende yineleyeyim, ne işe yarıyor acaba bu ürün ? videosunu izledim ancak orijinalinden daha iyi yapan nedir öğrenmek isterim. Teşekkürler şimdiden.
Lan bu çakma olsa ne olur olmasa ne olur. Thermalright ile arkadaşın attığının tasarımı birebir aynı. Performans farkı oluşturacak herhangi bir durum yok.
Soruyu bende yineleyeyim, ne işe yarıyor acaba bu ürün ? videosunu izledim ancak orijinalinden daha iyi yapan nedir öğrenmek isterim. Teşekkürler şimdiden.
İntel işlemcilerin yapısı dikdörtgen olduğu için üstüne soğutucu geldiğinde işlemci soketi üzerinde mikro düzeyde yamulma oluyor. Bu yamulmayı engellemesi ve ısıl performansı da arttırmak için icat edilmiş bir şey. Senaryoya göre 7 8 dereceye kadar fark oluyor. Am5 işlemciler kare olduğu için ısıl performans veya yamulma anlamında herhangi bir katkısı olmuyor. Tek avantajı termal macun kaçmasın diye kullanılması. Farklı marka olsa bile hepsi alüminyum bana göre. Test varsa incelenebilir tabi.
Yorumlarda ve videolarda gördüğüm kadarı ile 5-10 derece daha soğuk çalışıyor. Yabancı sistem kuranların çoğu bu braketi kullanıyor. Mantığı işlemciye küçük pir parça daha alüminyum temas ettirilerek ısı dağıtılıyor.
Uyarı : Anakarta takarken eşit miktarda civataları sıkmak gerekiyor.
Lan bu çakma olsa ne olur olmasa ne olur. Thermalright ile arkadaşın attığının tasarımı birebir aynı. Performans farkı oluşturacak herhangi bir durum yok.
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın!
695,72TL 63%OFF | AJAZZ AK680 mekanik klavye oyun kablolu Hot Swap kompakt dizüstü çay veya kırmızı mil 68 tuşları