@KingDeViL boşver hocam ciddiye alınacak bir tarafı yok adamın boş beleş konuşuyor. Sinir bozmaya zaman harcamaya değmez.
Cahilmisin oğlum adam haklı.O braket ile soğutucuyu oturtmak içim kullanılan braket farklı.Bir çok yabancı kaynaktada onaylandı.Bükülmeyi önlediği için bariz ısı düşüyor.Bükülmesini önlemek için takılmayan amd işlemcilerde dahi derecede oynama var.Ağzı olan konuşuyor.Bahsini geçtiğin yan sanayi ürünü aynen 5-10 derece soğuk çalıştırıyordur. Kaynak mabad.
hocam konu aslında çok teknik, bu hususta derbauer in çok çok detaylı bir videosu var. sen sistemi topladığında zaten mikro bükülme olmuş oluyor ve işlemci üst plakası zaten mikron düzeyinde bakınca düz değil. sırf bu yüzden işlemci üst plakasını traşlayanlar bile mevcut. bu aparat öncelikle bükülmeyi önleme görevi görse de, sonrasında tüm işlemci yüzeyine temas ettiği için iyi ısı transferi sağlamış oluyor. konveks olması bu arada yanlış bir ifade, eğer konveks olsaydı ısı transferi çok çok sınırlı bir alanda olurdu.Konu çok uzamış gitmiş okumadım ancak bir ekleme yapmak istiyorum. Bu braketler zaten en başta işlemci bükülmüşse sıcaklığını düşürüyor. Diğer türlü tek yararı sadece bükülmesine karşı önlem almış olmak. Ayrı olaraktan güncel sayılabilecek soğutucuların hatrı sayılır bir kısmının şekilleri konveks olduğu için şu braketi kullanmak yine çok fark etmeyebiliyor
seni tenzih etmekle beraber, güvenilir teknoloji editörlerinin yaptığı testler neticesinde intel sistemler için 10 dereceye kadar fark tespit edenler olmuş. para tuzağı falan diyen arkdaşlar neyin kafasını yaşıyor anlamış değilim.hocam konu aslında çok teknik, bu hususta derbauer in çok çok detaylı bir videosu var. sen sistemi topladığında zaten mikro bükülme olmuş oluyor ve işlemci üst plakası zaten mikron düzeyinde bakınca düz değil. sırf bu yüzden işlemci üst plakasını traşlayanlar bile mevcut. bu aparat öncelikle bükülmeyi önleme görevi görse de, sonrasında tüm işlemci yüzeyine temas ettiği için iyi ısı transferi sağlamış oluyor. konveks olması bu arada yanlış bir ifade, eğer konveks olsaydı ısı transferi çok çok sınırlı bir alanda olurdu.
https://faqs.noctua.at/en/support/s...ua-coolers-convex-and-has-tiny-grooves-in-it-konveks olması bu arada yanlış bir ifade, eğer konveks olsaydı ısı transferi çok çok sınırlı bir alanda olurdu.
Videoyu izleyeli epey olmuştu senin paylaşımın sonrası tekrar inceleme fırsatım oldu. Verdiğin kaynaklar ve inceleme videosunda da işlemci plakasında içe doğru konkav yapı mevcut ancak attığım görselde görüleceği üzere frame eklenince konveks yapıya bürünüyor. Burada soğutucunun yapısına göre performans değişiyor olabilir kanaatine vardım. Senin de fikrini merak ediyorum.https://faqs.noctua.at/en/support/s...ua-coolers-convex-and-has-tiny-grooves-in-it-
Alıntıyı görüntüle
Örnek olarak bunları bırakayım.
İncelemeler konusunda katılıyorum fakat aynı zamanda braketin nerdeyse sıfıra yakın fark yarattığını söyleyen tonlarca reddit ve yabancı forum postları da var. Stok ILM kullanırken bir problem olmadığı sürece olmasa da olur bir ürün olduğunu düşünüyorum
Sıfıra yakın fark ediyor olsa benim düşünceme göre son çıkan Arctic Liquid Freezer III modelinin içine bu braketi koymazdı. Az da olsa bir farkı oluyor ki bu en çok övdüğümüz bu sıvı soğutmanın yeni modelinden bu aparat çıkıyor. Bir de mantıklı düşünürsek işlemcinin metal yüzey alanı artmış ve ısı dağılmış olmuyor mu ? Bilmiyorum belki de ben yanlış düşünüyorum. Youtube'de son çıkan sistemleri izlediğimde hem bu ürünü kullandıkları için bende o şekilde heves edip aldım. Yani en üst seviyedeki sistemlerde kullanıyorlarsa bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.https://faqs.noctua.at/en/support/s...ua-coolers-convex-and-has-tiny-grooves-in-it-
Alıntıyı görüntüle
Örnek olarak bunları bırakayım.
İncelemeler konusunda katılıyorum fakat aynı zamanda braketin nerdeyse sıfıra yakın fark yarattığını söyleyen tonlarca reddit ve yabancı forum postları da var. Stok ILM kullanırken bir problem olmadığı sürece olmasa da olur bir ürün olduğunu düşünüyorum
Cansın kardeşim.. Sayende aldım 1 tane. Aldığım LGA 1700 Yükseltme kiti ile uyum sağlar umarım.Sıfıra yakın fark ediyor olsa benim düşünceme göre son çıkan Arctic Liquid Freezer III modelinin içine bu braketi koymazdı. Az da olsa bir farkı oluyor ki bu en çok övdüğümüz bu sıvı soğutmanın yeni modelinden bu aparat çıkıyor. Bir de mantıklı düşünürsek işlemcinin metal yüzey alanı artmış ve ısı dağılmış olmuyor mu ? Bilmiyorum belki de ben yanlış düşünüyorum. Youtube'de son çıkan sistemleri izlediğimde hem bu ürünü kullandıkları için bende o şekilde heves edip aldım. Yani en üst seviyedeki sistemlerde kullanıyorlarsa bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.
Hayırlı olsun. Umarım uyum sağlayacaktır.Cansın kardeşim.. Sayende aldım 1 tane. Aldığım LGA 1700 Yükseltme kiti ile uyum sağlar umarım.
Bu braked ile soğutucudan çıkan aynı değil bunun amacı farklıBahsini geçtiğin yan sanayi ürünü aynen 5-10 derece soğuk çalıştırıyordur. Kaynak mabad.
JEYI iyi markadır hayırlı olsun. Metal kalitesi ve işçiliklerini beğeniyorum.Hayırlı olsun. Umarım uyum sağlayacaktır.
Aynı fiyattan başka marka yakalayıp sipariş vermiştim. Onu da dün teslim aldım.