Neler Yeni

İntel ve AM5 İşlemci Braketi

darkapol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Engin Demir
@KingDeViL boşver hocam ciddiye alınacak bir tarafı yok adamın boş beleş konuşuyor. Sinir bozmaya zaman harcamaya değmez.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
şu braketin bi testlerini yapayım ya acayip merak ettim fark yaratıyor mu acaba. çinden alan ve ürünü gelen arkadaş varsa yazabilir mi plastik diyenler var.

KingDeViL

80+ Bronze
Ürün elime ulaştı. Plastik değil metal ürün. 9 günlük bayram tatilini saymazsak 4 günde elime ulaşmış oldu :))

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Hit: 93

Akanzai

80+
Bahsini geçtiğin yan sanayi ürünü aynen 5-10 derece soğuk çalıştırıyordur. Kaynak mabad.
Cahilmisin oğlum adam haklı.O braket ile soğutucuyu oturtmak içim kullanılan braket farklı.Bir çok yabancı kaynaktada onaylandı.Bükülmeyi önlediği için bariz ısı düşüyor.Bükülmesini önlemek için takılmayan amd işlemcilerde dahi derecede oynama var.Ağzı olan konuşuyor.

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
a a
Konu çok uzamış gitmiş okumadım ancak bir ekleme yapmak istiyorum. Bu braketler zaten en başta işlemci bükülmüşse sıcaklığını düşürüyor. Diğer türlü tek yararı sadece bükülmesine karşı önlem almış olmak. Ayrı olaraktan güncel sayılabilecek soğutucuların hatrı sayılır bir kısmının şekilleri konveks olduğu için şu braketi kullanmak yine çok fark etmeyebiliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Melih Baygör
Konu çok uzamış gitmiş okumadım ancak bir ekleme yapmak istiyorum. Bu braketler zaten en başta işlemci bükülmüşse sıcaklığını düşürüyor. Diğer türlü tek yararı sadece bükülmesine karşı önlem almış olmak. Ayrı olaraktan güncel sayılabilecek soğutucuların hatrı sayılır bir kısmının şekilleri konveks olduğu için şu braketi kullanmak yine çok fark etmeyebiliyor
hocam konu aslında çok teknik, bu hususta derbauer in çok çok detaylı bir videosu var. sen sistemi topladığında zaten mikro bükülme olmuş oluyor ve işlemci üst plakası zaten mikron düzeyinde bakınca düz değil. sırf bu yüzden işlemci üst plakasını traşlayanlar bile mevcut. bu aparat öncelikle bükülmeyi önleme görevi görse de, sonrasında tüm işlemci yüzeyine temas ettiği için iyi ısı transferi sağlamış oluyor. konveks olması bu arada yanlış bir ifade, eğer konveks olsaydı ısı transferi çok çok sınırlı bir alanda olurdu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam konu aslında çok teknik, bu hususta derbauer in çok çok detaylı bir videosu var. sen sistemi topladığında zaten mikro bükülme olmuş oluyor ve işlemci üst plakası zaten mikron düzeyinde bakınca düz değil. sırf bu yüzden işlemci üst plakasını traşlayanlar bile mevcut. bu aparat öncelikle bükülmeyi önleme görevi görse de, sonrasında tüm işlemci yüzeyine temas ettiği için iyi ısı transferi sağlamış oluyor. konveks olması bu arada yanlış bir ifade, eğer konveks olsaydı ısı transferi çok çok sınırlı bir alanda olurdu.
seni tenzih etmekle beraber, güvenilir teknoloji editörlerinin yaptığı testler neticesinde intel sistemler için 10 dereceye kadar fark tespit edenler olmuş. para tuzağı falan diyen arkdaşlar neyin kafasını yaşıyor anlamış değilim.

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
a a
konveks olması bu arada yanlış bir ifade, eğer konveks olsaydı ısı transferi çok çok sınırlı bir alanda olurdu.
https://faqs.noctua.at/en/support/s...ua-coolers-convex-and-has-tiny-grooves-in-it-

1713273665686.png

Örnek olarak bunları bırakayım.

İncelemeler konusunda katılıyorum fakat aynı zamanda braketin nerdeyse sıfıra yakın fark yarattığını söyleyen tonlarca reddit ve yabancı forum postları da var. Stok ILM kullanırken bir problem olmadığı sürece olmasa da olur bir ürün olduğunu düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Melih Baygör
https://faqs.noctua.at/en/support/s...ua-coolers-convex-and-has-tiny-grooves-in-it-

Alıntıyı görüntüle

İncelemeler konusunda katılıyorum fakat aynı zamanda braketin nerdeyse sıfıra yakın fark yarattığını söyleyen tonlarca reddit ve yabancı forum postları da var. Stok ILM kullanırken bir problem olmadığı sürece olmasa da olur bir ürün olduğunu düşünüyorum
Videoyu izleyeli epey olmuştu senin paylaşımın sonrası tekrar inceleme fırsatım oldu. Verdiğin kaynaklar ve inceleme videosunda da işlemci plakasında içe doğru konkav yapı mevcut ancak attığım görselde görüleceği üzere frame eklenince konveks yapıya bürünüyor. Burada soğutucunun yapısına göre performans değişiyor olabilir kanaatine vardım. Senin de fikrini merak ediyorum.

Ekler

• Screenshot_20240416_164133_YouTube.jpg
    Screenshot_20240416_164133_YouTube.jpg
    608.5 KB · Hit: 66

KingDeViL

80+ Bronze

Alıntıyı görüntüle

Sıfıra yakın fark ediyor olsa benim düşünceme göre son çıkan Arctic Liquid Freezer III modelinin içine bu braketi koymazdı. Az da olsa bir farkı oluyor ki bu en çok övdüğümüz bu sıvı soğutmanın yeni modelinden bu aparat çıkıyor. Bir de mantıklı düşünürsek işlemcinin metal yüzey alanı artmış ve ısı dağılmış olmuyor mu ? Bilmiyorum belki de ben yanlış düşünüyorum. Youtube'de son çıkan sistemleri izlediğimde hem bu ürünü kullandıkları için bende o şekilde heves edip aldım. Yani en üst seviyedeki sistemlerde kullanıyorlarsa bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Birol Olcaytürkan
Sıfıra yakın fark ediyor olsa benim düşünceme göre son çıkan Arctic Liquid Freezer III modelinin içine bu braketi koymazdı. Az da olsa bir farkı oluyor ki bu en çok övdüğümüz bu sıvı soğutmanın yeni modelinden bu aparat çıkıyor. Bir de mantıklı düşünürsek işlemcinin metal yüzey alanı artmış ve ısı dağılmış olmuyor mu ? Bilmiyorum belki de ben yanlış düşünüyorum. Youtube'de son çıkan sistemleri izlediğimde hem bu ürünü kullandıkları için bende o şekilde heves edip aldım. Yani en üst seviyedeki sistemlerde kullanıyorlarsa bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.
Cansın kardeşim.. Sayende aldım 1 tane. Aldığım LGA 1700 Yükseltme kiti ile uyum sağlar umarım.

KingDeViL

80+ Bronze
Cansın kardeşim.. Sayende aldım 1 tane. Aldığım LGA 1700 Yükseltme kiti ile uyum sağlar umarım.
Hayırlı olsun. Umarım uyum sağlayacaktır.
Aynı fiyattan başka marka yakalayıp sipariş vermiştim. Onu da dün teslim aldım.

Ekler

• IMG_9075.jpeg
    IMG_9075.jpeg
    3.3 MB · Hit: 58
  • IMG_9076.jpeg
    IMG_9076.jpeg
    3.1 MB · Hit: 61

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,755
İsim
Orkun
Hayırlı olsun. Umarım uyum sağlayacaktır.
Aynı fiyattan başka marka yakalayıp sipariş vermiştim. Onu da dün teslim aldım.
JEYI iyi markadır hayırlı olsun. Metal kalitesi ve işçiliklerini beğeniyorum.
Şöyle 70 80TL'ye AM5 yakalasam bende alacağım ama TR'de en ucuz 400TL den başlıyor.
Aliexpress'de de en ucuz 170TL den başlıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,021,908
Üyeler
161,927
Son üye
bartrobel