İnternet hızım düştü

eaglEye

80+
Reaksiyon skoru
3
Evdeki internetim türknet 1000 mbps ama modem uzakta kaldığı için, kablolu pc de bir şey indirdiğim zaman hız 100 mbps ye iniyor. Ont cihazının yerini değiştiremiyorum, modemin yerini değiştirip Ont cihazına modemi bağlasam ordanda bilgisayara bağlasam hızım artar mı. Kısacası modemi bilgisayara yaklaştırsam modem - kasa kablo aralığını düşürsem hız artarmı?

Biraz. O da belki. İkinci bir cihaz açık olduğunda hız paylaşılmış oluyor. Dışarıdan da birileri bağlanırsa daha da azalır. Belki şifreni birileri ile paylaştın.

internetin 1000 olmasına rağmen kabloda 100 alıyorsan cat5(max 100 mbps destekleyen) kablo kullanıyorsun demektir. cat6 bir kablo alarak hızını yükseltebilirsin.

Evdeki internetim türknet 1000 mbps ama modem uzakta kaldığı için, kablolu pc de bir şey indirdiğim zaman hız 100 mbps ye iniyor. Ont cihazının yerini değiştiremiyorum, modemin yerini değiştirip Ont cihazına modemi bağlasam ordanda bilgisayara bağlasam hızım artar mı. Kısacası modemi bilgisayara yaklaştırsam modem - kasa kablo aralığını düşürsem hız artarmı?
tp link 705x veya
tp link 505x internet güçlendirici alın. ethernet kablosu takma yerleri de var. Pc ye oradan çekersiniz kabloyu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İkinci elde daha uygun olabilirler

Güçlüsünü alın rahat edin.

Muhtemelen kabloda sorun var. Denetim masası- Ağ Paylaşım Merkezi- Ethernet Durumu kısmında Hız 100 Mbps/sn mi yoksa 1 Gbps/sn mi?
1759225813233.webp

Muhtemelen kabloda sorun var. Denetim masası- Ağ Paylaşım Merkezi- Ethernet Durumu kısmında Hız 100 Mbps/sn mi yoksa 1 Gbps/sn mi?
Alıntıyı görüntüle
100 mb/sn yazıyor hocam.

internetin 1000 olmasına rağmen kabloda 100 alıyorsan cat5(max 100 mbps destekleyen) kablo kullanıyorsun demektir. cat6 bir kablo alarak hızını yükseltebilirsin.
yeni kablo sipariş ettim gelsin denicem hocam sağolun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,960
Üyeler
185,008
Son üye
toramanjnr
Geri