Yardım İnternet için yardımınız lazım acill

YavuzZX

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
274
Arkadaşlar evde internet var ama benim odamdan çekmiyor. komşunun internetini kullanıyordum ama o da interneti kapatmış sanırsam. anlayacağınız ya ethernet ile pcye bağlamam lazım ya da modemi taşımam lazım. taşıyabilir miyim harhangi bir şartı varmı. veya ethernet ile bağlarsam kablonun uzunluğu interneti etkiler mi veya modem neredeyse 3 oda uzakta olduğu için o kadar uzun ethernet kablosu bulabiir miyim. ACİLL

100 metreye kadar sorun olmaz artık cat5, 6 kablolar. Yapıştır internetten bir tane 20m cat6 ethernet kablosu.
Ama ben olsam bir tane router alır accesspoint olarak kullanırdım telefonun da çekmesi için.

100 metreye kadar sorun olmaz artık cat5, 6 kablolar. Yapıştır internetten bir tane 20m cat6 ethernet kablosu.
Ama ben olsam bir tane router alır accesspoint olarak kullanırdım telefonun da çekmesi için.
20 metre????? Herhalde evi komple 2 kere turlattıracan kabloyu herhalde.

Kabloyu modem en direkt gizleme yapmadan pc ye getirip, göz önünde kablo kirliliği yapacaksanız evet, daha kısa tercihlere yönelebilirsiniz.

Ben modem ile arasında toplam 5-6 metre olan yerde 20 metrelik kablo kullanıyorum. Kapı araları, menteşeler vs içerlerinden geçirerek ortalıkta durmasını engelliyorum. Sizde böyle yapın bence. Daha sağlıklı :)

Sonra kablo gerilsin takarken evdeki herkes düşsün değil mi? 2 oda arası 10m gerekiyor kablolama için 20m garanti ekstra uzun gelse ne olucak? 17 temmuzdaki mesajı da nasıl bulup yazdin anlamadım ama neyse

ustam bizim modem oturma odasında sadece orda fiber olduğu için modemin yerini değiştiremiyoruz geçen sene şöyle bi işlem gerçekleşti bi elektirikci getirdik kablolardan falan pek anlamam adam geldi duvarların içinden odalara dağılan elektrik kısımlarından internet kablosunu çekti bu şekilde bu kablonun girişi oturma odasındaki modemde. modemden yine oturma odasında bulunan bu girişten duvarın içine sokarak odama kadar geliyor fotoğraf odamdaki çıkışa ait masanın arkasından da bilgisayarıma bağlanıyor 50tl kablo 50 tl işcilik olmak üzere toplam 100tl para verdik kablo modeli vs hakkında pek bilgim yok
pek iyi anlatamamış olabilirim kusura bakmayın

ayrıca aynı şekilde benim odamda modeme çok uzak 100mb internet kullanıyorum speedtestte 94mb falan çıkıyor

bende uzun uzun anlatıyorum ya konu 17 temmuzda açılmış🙄🙄
750fc19e-286b-40c7-bc11-331fe2ca12f7.jpg

Son düzenleme:
vay be. açtığım gün biri cevap yazsın diye biryerlerimi yırttığım konu aylar sonra tekrar patlamış. değişmeyen tak şey internetim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,863
Üyeler
190,993
Son üye
Overlord_1222
Geri