İnternet kafeler hakkında

çok hijyenik olmuyor internet cafeler. zaten pc var olmasada nadiren giderim daha çok PS için giderim

2017'de yanlış hatırlamıyorsam 1050ti'lı sisteme 3.5 TL veriyorduk. Asıl olayı full razer set kullanılmasıydı. Neredeyse her gün okul çıkışı arkadaşlarla gider 2-3 el CS atardık dert tasa kalmazdı. Şimdi yine benzer konumda olsam yine gidebilirdim. Evlerde oynamaktan çok daha farklı bir olay.

İnternet kafeler artık güzel değil koskoca ankarada bile birkaç espor kafe dışında güzel kafe yok

Bizim burada saati 6 TL

RTX 2060
R5 3600
16 Ram 8x2 3600MHz
B450m dragon
Gamebooster kasa
Powerboost 1200w 80+ bulunuyor her kasada

Gamebooster yarı mekanık klavye
Asus rog mouse (model bilmiyorum
Gamebooster kulaklı h3 sanırım
Xrades 90x40 mousepad

Bu şekilde (evet tek tek inceledim)
Bilgisayarlar boşta iken mining yapıyorlar.

Eskisi gibi rağbet olduğunu sanmıyorum. Artık LAN oyun devri bitti. Ayrıca çoğumuzun evinde iyi sistemler var. Kimse hayır yok diyemez mesela bu forumun yüzde 90ının evinde sistem var.

Pandemiden önceki kadar rağbet yok çünkü alışkanlıklar değişti ama internet kafe'ye olan talep artar, azalmaz çünkü toplu oynamak ile evde oynamak arasında ciddi bir fark var. Birinde tek başınıza evinizde oynuyorsunuz mikrofonun öbür tarafında arkadaşınız olsa da yalnızsınız tepkilerinizi, anlık duygularınızı mikrofonla tam iletemezsiniz ama kafede sosyalleşip muhabbet kurabileceğiniz bir ortam da oynuyorsunuz yanınızda kanlı canlı insanlar var. Tabi kafe ortamı bulunan bölgeye göre değişiyor. Bazı ortamlar kötü pis içinde olmak istemezsiniz bazıları da iyi -ki bunların sayısı çok az çünkü kafecilerin çoğu da cahil- bu bölge insanıyla alakalı bir durum. Gidip gitmeyeceğime de bu karar verir. Herkesin küfür ettiği, düzgün kuralların ve ortamın olmadığı, idaresi kötü ve pis bir yere gitmem ama nezih, ortamı güzel bir kafeye giderim. Hatta evden girmek yerine para verip kafeye giderim ama bunu sağlayacak ortam olması lazım.
Sistem gereksinimleri de yine bölgeye göre değişir ama en az i5 10. nesil hatta imkan varsa i7 10700k yanına da minimum 2060 yine bütçe varsa 3060 konulmalı ya da iki tarifeli yapılabilir 2060'lara saati 7 dersin 3060'lara 10 gibi tabi ben asgari olması gereken ücreti yazıyorum bu minimum fiyatlandırma olmalı. Ekipmanlar bilindik markalar olmalı. En azından göze hitap eden ve premium hissiyat veren bir şeyler olmalı. Monitorde min 1080p 240 hz varsa bütçe 2k 240hz gibi. Tabi bana kalırsa kafe açmak bir insanın kendi için seçebileceği en kötü iş. Oturduğum yerden para kazanırım kafasıyla açarsan sektörün içine eden cahilin biri olursun, meslektaşlarında sana söver. Kafecilik ya da esnafcılık zor iş. İnsanla uğraşılan her iş zor. Özellikle internet kafeye gelen kitlenin Tr genelinde çoğu cahil apaçi keko, bir işe yaramaz çevresine zararı dokunan tipler. Aynı şekilde sektöre bakılan gözde halk tarafından kötü. Sen elit insanların olduğu bir bölgede açacaksan aç ama bulunduğun bölgenin insanları cahilse kendine yazık edersin.

Sizce hala internet kafelere eskisi gibi rağbet var mı?
Şuan açılsa gider misiniz?
Minimum sistem gereksinimleri ne olmalı?
Saatlik ücretleri (elektriğe gelen zamlar göz önünde tutularak) ne kadar olmalı?
MD3 gibi bir sistemle gayet iyi kafe kurulur mesela. İnternet kafeye gelenler genelde LOL Valorant CS falan oynuyor zaten RDR2 oynamak İçin geleni falan pek görmezsin 😀

Ekipmanı iyi olacak monitör 144Hz olacak tabi ona önem verilmeli.

Ek olarak belki birileri ağır oyunlar oynamak için gelir diye birkaç tane RTX 3060 lı premium sistem koyabilirsin kafeye.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,281
Üyeler
197,655
Son üye
SlayerTurtle
Geri