İNTERNET SAĞLAYICISI ÖNERİSİ ( ÖNERİ VERİN LÜTFEN)

xxirfoxx

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar selamlar;
Kayseri / Melikgazi lokasyonunda Türk Telekom kullanıyorum. 4 - 5 senedir arıyorlar otomatik yeniliyorum paketi, bana 100 mgb (Fiber) kullanıyorsunuz diyorlar ama kablolarım vs eski 5-6 yıllık kablolar bu ONT cihazı dedikleri vs de yok bende. (bu nasıl fiber anlamadım) Aradığımda 1000 mgb desteklemediklerini söylediler.
Türkcell süper online ise 1000 mgb e kadar fiber desteklediğini söyledi. Benim tek olayım var oyunlarda ping olmasın yeter. Cs, Fifa için konuşuyorum. 1000 mgb super onlıne olan pakete geçsem Türkcell ile ping sorunu yasar mıyım sizce? Yoksa eski düzen 100 mgb Türk Telekom ile devam mı etmeliyim? Hangisi daha mantıklı olur sizce? Türk Telekom'da Ea Fc 26 oyununda 40-50 arası ping alıyorum... 1000 mgb Türkcell Super online'ye geçsem hızı da yüksek fiber olunca daha az ping alır mıyım? Teknik bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

kablo netten uzak dur öneri cs2 de ben 59 ping turknet 25 ping pahalı ama değer

Arkadaşlar selamlar;
Kayseri / Melikgazi lokasyonunda Türk Telekom kullanıyorum. 4 - 5 senedir arıyorlar otomatik yeniliyorum paketi, bana 100 mgb (Fiber) kullanıyorsunuz diyorlar ama kablolarım vs eski 5-6 yıllık kablolar bu ONT cihazı dedikleri vs de yok bende. (bu nasıl fiber anlamadım) Aradığımda 1000 mgb desteklemediklerini söylediler.
Türkcell süper online ise 1000 mgb e kadar fiber desteklediğini söyledi. Benim tek olayım var oyunlarda ping olmasın yeter. Cs, Fifa için konuşuyorum. 1000 mgb super onlıne olan pakete geçsem Türkcell ile ping sorunu yasar mıyım sizce? Yoksa eski düzen 100 mgb Türk Telekom ile devam mı etmeliyim? Hangisi daha mantıklı olur sizce? Türk Telekom'da Ea Fc 26 oyununda 40-50 arası ping alıyorum... 1000 mgb Türkcell Super online'ye geçsem hızı da yüksek fiber olunca daha az ping alır mıyım? Teknik bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Antalya da aynı 2 farklı markayı deneyimlemiştim birisi 100mbps digiturk diğeri ise 200mbps superonline ama bana gelen hız 800-900mbps civarlarındaydı. Superonline geçiş nedenim digiturk belirli saatlerde kesiliyordu ki digiturk de superonline altyapısı kullanıyor. Lolde digiturk yaklaşık 28ms verirken superonline da (8-9kat daha yüksek hızı olmasına rağmen) 28ms veriyordu. Şimdi turkcellden turk telekoma geçiş yapıyorum turkcell 100mbps ile cs de 60ms civarı alıyorum 1gbps turk telekom ile bakalım kaç alacağım. Ping konusunda diyeceklerim bu kadar “bu nasıl fiber” konusunda ise 2 tip fiber alt yapı türü mevcuttur Fiber To The House(FTTH) ve Fiber To The Build(FTTB) aralarındaki fark şu FTTH evin içerisine kadar fiber kablo gelir ve ont ye bağlanır ont ise modeme bağlanır genellikle de 1000mbps e kadar destekler. FTTB ise binanızın bodrumuna kadar gelir orada büyük bir ankastre vardır sunucuya benzer oradan sonrasında ise evinize CAT6 kablo çekilir ve CAT6 direkt olarak modeme bağlanır 100mbps destekler genelde. Ayrıca yüksek katlarda fiber kablo(GPON) ile CAT6 arasındaki fark sebebiyle FTTB alt yapıda hız kaybı daha yüksek olabilir kablo uzunluğu sebebiyle.

Geri