Türkiye de yüzdesel olarak rakam veremesem de çoğu yerde Türk Telekom altyapısı mevcut. Türk Telekom Adsl, Vdsl ve Fiber. Bazı yerlerde Superonline Fiber, Turknet Gigafiber gibi seçenekler de olsa ( Keşke yaşadığım yerde olsa), Türk Telekom un altyapısı ile başka bir servise geçse bile kuruluma yine Telekom ekipleri geliyor.
Aslında mantıken düşündüğün zaman suyu kaynağından içmek varken ve daha ucuz olması gerekirken, Telekom bu sağlayıcılara port kiralıyor ve bu sağlayıcılar Telekom dan daha ucuz fiyatlar veriyor

Saçmalık.
Ama Telekom harici bir servise geçtiğinde bir arıza olduğunda, Telekom çalışanları (Bizzat kendileri söylüyor ) önceliği kendi müşterilerine veriyor, diğer sağlayıcılarının işlemlerini en sona bırakıyor. Bir nevi üvey evlat muamelesi yapıyor sağolsunlar.
2022 Eylül den beri Telekom un 1000 Mbit paketini kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım. Biraz da bölgesel şans.
Ve herhangi bir isteğim olduğunda müşteri hizmelterini arayıp kayıt açıyorum, saha ekiplerini de tanıdığım için kısa sürede hallediyorlar. Dediğim gibi bölgesel faktörler.
Adsl hattım olduğu dönemde Turknette kullandım, Millenicom da. Turknette arayabileceğiniz, görüşebileceğiniz bir muhatap yok. Online işlemler menüsünden yazışıyorsunuz. Millenicom da var. ve bana daha kurumsal geliyor. Zira Millenicom bir Socar iştirakidir