Neler Yeni

İnternet Telefonda Hızlı Olup Bilgisayarda Yavaş Olması Sorunu

Proosmir

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Emir Can Topcu
Öncelikle Türk Telekom 24 download 3 upload(uzaktan çalışma ve eğitim için 6mb'a yükseltildi) fiber internet müşterisiyim. Bölgemde genel bir çalışma yok, ödenmemiş faturam bulunmamakta. Taahhütümün son ayında olduğumu belirtmek isterim.
Son 2 haftadır internetimde sorunlar meydana geldi. Şöyle başladı;
Bir gece yatağıma yatmış telefonum ile oynarken wifi gitti bir anda kalktım modeme baktım internet ışığı kırmızı yanıyor idi. Kapattım 15 saniye bekledim modemi açtım fakat hala gelmemişti. Neyse dedim uyuyayım
sabah ola hayrola.
Sabah kalktığımda internetim vardı aynı ilçede olan arkadaşlarımında aynı anda gitmiş internet 1 saat içinde geri gelmiş.
Bu günden itibaren internetimde yavaşlamalar 1500 pingler meydana geldi. Telefondan dahi hiç bir siteye giriş yapamıyordum. 2 gün sonra telefondaki yavaş internet sorunu çözüldü. Fakat Tv ve Pc'de sorun hala devam etmekteydi. TT'u aradım ve arıza kaydı açtırdım ve 1 gün sonra sorun çözüldü diye mesaj geldi ama çözülmemişti. Tekrar arayıp sorunumu yine anlattım ve arıza kaydını tekrar açtırdım. Yarısıkı gün beni saha ekibinden bir görevli aradı internette sorun olmadığını muayenede 13saattir bağlı olarak gözüktüğümüzü söyledi. Bende bağlantı kopmadığını ping ve ve hız düşüklüğü sorunu olduğunu söyledim. Eve gelip kontrol etmek istediğini söyledi, tabi ki dedim. Geldi eve modemin arkasını çevirdi şifreyi istedi verdim youtube u açtı 1080p video açtı bak açılıyor sorun yok dedi gitti. Bende şok oldum derdimi anlatamadım ki zaten dinlemedi. Tekrar arıza kaydı açtım görevli gittikten sonra durumu belirttim böyleyken böyle yarısıkı gün tekrar mesaj geldi sorun çözüldü diye ama sorun hala devam ediyor.

Şuan devam eden sorunum telefon, televizyon gibi cihazlarda internet normal ama bilgisayar'da çok yavaş. Aşağıya bilgisayarda yaptıpım ve telefonda yaptığım test sonuçlarını bırakıyorum.
Testler Pc'de ethernet kablosu ve wifi olarak karışık olarak yapılmıştır. Diğer cihazlar kapatılıp tek cihaz bağlı iken test yapılmıştır.

Ekler

• resim_2020-12-14_173931.png
    resim_2020-12-14_173931.png
    155.2 KB · Hit: 220
  • WhatsApp Image 2020-12-14 at 17.52.32.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-14 at 17.52.32.jpeg
    38.4 KB · Hit: 250

Proosmir

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Emir Can Topcu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

yureksyz

80+ Silver
En İyi Cevap
3
İnternetin bir gece gitmesinin sebebi çalışmaların gece 00.00'da başlayıp sabah 06.00'da bitmesidir. Bunu şikayet etmek yerine Türk Telekom'un planlı çalışmalar sayfasına göz atmanızı öneririm. Onun dışındakiler için bir fikrim yok.

Kreizler

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Hüseyin şahbaz
daha dün farklı bir konu için türk telekomdan abiler geldi. öyle konuşurken 1 ay önceki aynı sizin yaşadığınız gibi mahalle geneli hızlarda ve pingde aşırı düşüş olmuştu. bunun sebebi kutu fiber olarak değişince bazı teknik hatalar olmuş arıza çıkmış. yaklaşık 2 hafta sürmüştü

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
yunus emre şahin
Sorunu çözebilir iseniz şayet bizimle de paylaşır mısınız? Belki de benzer bir yöntem ile çözülebilir.
3 yıl sonra aynı sorunu ben yaşıyorum pcde download 9 telefonda 24 çözümünü buldunmu acaba?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,510
Üyeler
167,504
Son üye
sasori
Top Bottom