Yardım İnternet Ve Modemden Anlayan Gelsin TTNET

VitoScaletta

Cezalı
80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,552
biliyosunuz forumun en kötü interneti bendeydi ttnet 16 mbs internet paketini kullanıyorum 90 tl veriyoruz ve 1 mbs dow 0 mbs upload alıyodum ve sürekli babama modem değiştirelim falan dedeim bugün eniştemden 2 tane modem aldım oda eskiden emlakçıydı onda 2 tane modem vardı aldım 2 sinide kablo da aldım büyük ihtimalle cat 5 veya 6 neyse farketmez zaten 16 mbs internet ilk denemem

Air5650TT modemle gerçekleştirdim en büyük umut bundaydı bunu övdü bana taktım ama şuan hızım bu
1604249788729.png
hala 16 mbs internet kullananlar gibi 14mbs sabit hız alamıyorum ve ara sıra ping fırlyıor dowload çok kötü düşüyor falan ne yapıcam ben
1604249841992.png
1604249857416.png
modem ayarlarında geziniyorumda ayarlara bi çeki düzen verip en iyi hızı alacağım ayara ayarlamam lazım yardımcı olurmusunuz bunlardan hangisini silmeliyim neler yapmalıyım yardımcı olacaklar özelden veya burdan yazsınlar

ALTYAPIYI TTNET BAYİSİNE GİDİP SORDUĞUMUZDA 24MBS DİYE SÖYLEDİ

biliyosunuz forumun en kötü interneti bendeydi ttnet 16 mbs internet paketini kullanıyorum 90 TL veriyoruz ve 1 mbs dow 0 mbs upload alıyodum ve sürekli babama modem değiştirelim falan dedeim bugün eniştemden 2 tane modem aldım oda eskiden emlakçıydı onda 2 tane modem vardı aldım 2 sinide kablo da aldım büyük ihtimalle cat 5 veya 6 neyse farketmez zaten 16 mbs internet ilk denemem

Air5650TT modemle gerçekleştirdim en büyük umut bundaydı bunu övdü bana taktım ama şuan hızım bu Alıntıyı görüntüle hala 16 mbs internet kullananlar gibi 14mbs sabit hız alamıyorum ve ara sıra ping fırlyıor dowload çok kötü düşüyor falan ne yapıcam ben Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle modem ayarlarında geziniyorumda ayarlara bi çeki düzen verip en iyi hızı alacağım ayara ayarlamam lazım yardımcı olurmusunuz bunlardan hangisini silmeliyim neler yapmalıyım yardımcı olacaklar özelden veya burdan yazsınlar

kanka ttnet çok kötü be valla biz 3 gün sonra millenicoma geçicez değerleri yazarım tahhüt bitmesini bekle başka seçenek yok gibi

kanka ttnet çok kötü be valla biz 3 gün sonra millenicoma geçicez değerleri yazarım tahhüt bitmesini bekle başka seçenek yok gibi
Tahattütün bitmessine 2 yıl var knk babama aşırı sinirliyim ama yapacak bişey yok 1500 tl para istiyolar çıkmak için o da imkansız

şimdide 4 mbs oldu internet kafayı yiycem :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1604250317617.png

geçmiş olsun hocam en iyisi şikayet etmek
2 saattir müşteri hizmetleriyle konuşuyom herşeyi denedim diyorum modemi buzdolabına koydum 100 lerce kez reset attım kablolu bağlandım hala diyoki pc nizde bi program olabilir kabloyla bağlanın falan ezbere konuşuyolar kapatıyolar sonra telefonu

Alıntıyı görüntüle
bak şimdi hocam orada snr sınırı dediği olay var, bu hattındaki sinyal kirliliğine karşılık senin sinyalinin ne kadar db güçlükte olduğunu gösteriyor, yani olay şu santrale olan uzaklık artı bu snr olayı falan hepsi eklenir ve hızında düşüş yaşanır. Sana 16 mbit paket tanımlayabilirler fakat altyapının yeterliliği bunu karşılamadığı için mecburen 12 11 gibi rakamlar kullanabilirsin, özelden açık adres paylaşırsan bi altyapını kontrol etmek isterim.

Alıntıyı görüntüle

2 saattir müşteri hizmetleriyle konuşuyom herşeyi denedim diyorum modemi buzdolabına koydum 100 lerce kez reset attım kablolu bağlandım hala diyoki PC nizde bi program olabilir kabloyla bağlanın falan ezbere konuşuyolar kapatıyolar sonra telefonu
dünyanın en kötü interneti cidden ya müşteri hizmetleri falan hepsi birbirinden kötü

bak şimdi hocam orada snr sınırı dediği olay var, bu hattındaki sinyal kirliliğine karşılık senin sinyalinin ne kadar db güçlükte olduğunu gösteriyor, yani olay şu santrale olan uzaklık artı bu snr olayı falan hepsi eklenir ve hızında düşüş yaşanır. Sana 16 mbit paket tanımlayabilirler fakat altyapının yeterliliği bunu karşılamadığı için mecburen 12 11 gibi rakamlar kullanabilirsin, özelden açık adres paylaşırsan bi altyapını kontrol etmek isterim.
özelden yazdım

ama yan apartmandaki arkadaşım sabit 14 mbs hız alabiliyor veya alt komşumuz fiber internet kullanıyor mantık olarak santrale olan uzaklığımız aynı değilmi :(

özelden yazdım

ama yan apartmandaki arkadaşım sabit 14 mbs hız alabiliyor veya alt komşumuz fiber internet kullanıyor mantık olarak santrale olan uzaklığımız aynı değilmi :(
karsı caddesinde fiber olupta kendisi adsl2 kullanan var

bende onlardanım galiba güya dağa taşa köylere fiber çeken ttnet illere ilçelere çekmiyor

şuan eve misafir geldi ve 24 mbs internet kullanıyomuş bizim alt komşu ve 24 mbs hız alıyomuş bende burda sürünüyorum neden arkadaş neden kafayı yiycem alt komşum 24 mbs hız alıyor ben 16 mbs den 10 mbs sabit hız bile alamıyorum vdsl+2 modem bağladığım ve kablolu bağlantı yaptığım halde

biliyosunuz forumun en kötü interneti bendeydi ttnet 16 mbs internet paketini kullanıyorum 90 TL veriyoruz ve 1 mbs dow 0 mbs upload alıyodum ve sürekli babama modem değiştirelim falan dedeim bugün eniştemden 2 tane modem aldım oda eskiden emlakçıydı onda 2 tane modem vardı aldım 2 sinide kablo da aldım büyük ihtimalle cat 5 veya 6 neyse farketmez zaten 16 mbs internet ilk denemem

Air5650TT modemle gerçekleştirdim en büyük umut bundaydı bunu övdü bana taktım ama şuan hızım bu Alıntıyı görüntüle hala 16 mbs internet kullananlar gibi 14mbs sabit hız alamıyorum ve ara sıra ping fırlyıor dowload çok kötü düşüyor falan ne yapıcam ben Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle modem ayarlarında geziniyorumda ayarlara bi çeki düzen verip en iyi hızı alacağım ayara ayarlamam lazım yardımcı olurmusunuz bunlardan hangisini silmeliyim neler yapmalıyım yardımcı olacaklar özelden veya burdan yazsınlar

öncelikle tivibu var sanırım. testi onu kapatıp yapmalısın tivibu anlık 3-4mbps yiyor ve ping arttırıyor. (tivibu yokmuş).
onun dışında snr düşük bu da demek oluyor ki hattının en üst seviye hızını alıyorsun. en düşük snr 8 zaten.
ayrıca şu anda kullandığın bağlantı çeşidinin alabildiği max hız 12mbps imiş. şimdi adsl ne simetrik olmayan bir internet.
0.8mbps uploadın varmış. 11mbps downloadın varmış. tivibuyu kapatıp denersen büyük ihtimal 10mbps civarı alırsın. bu işin içerisinde hat zayıflaması vb. şeyler var bu da hızı etkiliyor ama senin hattında öyle aman aman etkileyecek şeyler değil.
şimdi fark ettim iptv bağlı değil diyormuş. pardon. aradaki hat zayıflaması vb. derken zaten max hız 10mbps falan olacak.

ama eğer ki altyapın 24mbps destekliyorsa mutlaka 24mbps bir vdsl internete geçiş yap. emin ol rahatlayacaksın.

umarım yardımcı olabilmişimdir.
ayrıca senin mevcut adsl hattın zaten 12mbps destekliyormuş. 16mbps alsan bile max 12 alabilirsin. bu 12'nin ufak bir kısmı upload'a gidiyor etti 11, hat zayıflaması snr düşüklüğü falan olunca da bu 10.2mbps falan ediyor. normal alman gereken hızı alıyormuşsun (hattına göre).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,220
Üyeler
183,531
Son üye
fevzicanakbltt
Geri