Neler Yeni

İnternete ek kablo çektim hızım düştü

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Anonim Ankh
modeme internet veren kablodan bahsediyorum evet bu aparat olmadan ben direkt kndim yaptığımdan dolayı mı düştü internet
bilemiyorum ama bi ihtimal o yüzden de olmuş olabilir, aparattan alırsan yanlış bağlama ya da farklı bir problem olasılığı olmaz diye attım

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,824
İsim
Emir
bilemiyorum ama bi ihtimal o yüzden de olmuş olabilir, aparattan alırsan yanlış bağlama ya da farklı bir problem olasılığı olmaz diye attım
tamamdır teşekkür ederim

Mert

80+ Silver
Güzel bir ek olmamış ki zaten internet kablosuna ek yapmak istenen bir şey değil. Modeme komple sıfır kablo çekmen daha sağlıklı.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,824
İsim
Emir
Güzel bir ek olmamış ki zaten internet kablosuna ek yapmak istenen bir şey değil. Modeme komple sıfır kablo çekmen daha sağlıklı.
tamamdır teşekkür ederim

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Kabloları nasıl sardın? spiral mi? düz bantladın mı?
Spiral elektrik taşımada sorunsuz ama gürültü yapar, gürültüden senin hızın düşüyor olabilir,
Düz sardıysan bi internet sağlayıcında görüşüp hat yenilemesi talep et düzeltmezse, iyi bir bağlantı aparatı bul veya elektrikçi çağır

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
731
İsim
Yunus
Hocam uzattığın kablo İnternet kablosunu yine?
Yoksa gidip 0.75 lik kablo ile falanmı ek yaptın?

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,824
İsim
Emir
Kabloları nasıl sardın? spiral mi? düz bantladın mı?
Spiral elektrik taşımada sorunsuz ama gürültü yapar, gürültüden senin hızın düşüyor olabilir,
Düz sardıysan bi internet sağlayıcında görüşüp hat yenilemesi talep et düzeltmezse, iyi bir bağlantı aparatı bul veya elektrikçi çağır
yani türk telekomdan yetkili servi gelmişti onn bağladığı şekil bağladım

Garipbirfizikci

80+ Bronze
yani türk telekomdan yetkili servi gelmişti onn bağladığı şekil bağladım
Bu nasıl cevap onun sardığı gibi sardım ne, ordan Türk Telekom yetkili servisine mi benziyorum, ek yaptığın telleri birbirine döndürerek mi bağladın yoksa düz üst üste koyup bant mı attın :D

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,824
İsim
Emir
Hocam uzattığın kablo İnternet kablosunu yine?
Yoksa gidip 0.75 lik kablo ile falanmı ek yaptın?
valla pek anlamadığım için burada destek açtım :D Hocam normal kabloda siyah kırmızı benim aldığımda yeşil kırmızı mı ne vradı ikisini de bağladım birbirine değmeyecek şekilde o kadar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu nasıl cevap onun sardığı gibi sardım ne, ordan Türk Telekom yetkili servisine mi benziyorum, ek yaptığın telleri birbirine döndürerek mi bağladın yoksa düz üst üste koyup bant mı attın :D
döndürerek,düz bantlamak tabiri biraz absürt geldiği için sorunu anlamamıştım

Garipbirfizikci

80+ Bronze
valla pek anlamadığım için burada destek açtım :D Hocam normal kabloda siyah kırmızı benim aldığımda yeşil kırmızı mı ne vradı ikisini de bağladım birbirine değmeyecek şekilde o kadar
Mesaj otomatik birleştirildi:

döndürerek,düz bantlamak tabiri biraz absürt geldiği için sorunu anlamamıştım
Telde her oluşturduğun kıvrım sinyal için gürültü oluşturur, şelalenin akışı gibi düşün bu olayı, ne kadar çok viraj kıvrım varsa akış o kadar sağa sola taşar, o yüzden o teli düzleştirip birbirine yama yaparsanız resimdeki gibi, sinyal çok az gürültüyle çalışır telekomu arar hat güncellemesi de yaptırmayı unutma
1697871083072.png

not: yukarıda bir arkadaş bahsetmiş, eğer teller farklı renklerde tellere sahip ise bunların hiç biri geçerli olmaz, yoğunluk farkı ve telin direnç farkından sinyal taşınamıyordur, aynı tel olmalıdır

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,824
İsim
Emir
Telde her oluşturduğun kıvrım sinyal için gürültü oluşturur, şelalenin akışı gibi düşün bu olayı, ne kadar çok viraj kıvrım varsa akış o kadar sağa sola taşar, o yüzden o teli düzleştirip birbirine yama yaparsanız resimdeki gibi, sinyal çok az gürültüyle çalışır telekomu arar hat güncellemesi de yaptırmayı unutma
Alıntıyı görüntüle
not: yukarıda bir arkadaş bahsetmiş, eğer teller farklı renklerde tellere sahip ise bunların hiç biri geçerli olmaz, yoğunluk farkı ve telin direnç farkından sinyal taşınamıyordur, aynı tel olmalıdır
Teşekkür ederim mala anlatır gibi anlatılmış ihtiyacım olanda buydu

Top Bottom