Yeni taşındığım evde ttnet yokmuş. Tursat kablonet varmış, ben de tivibu gibi bir sistemleri var diye bağlattım. Tv kumandası 2. El çıktı, pislik içinde her yeri. Seç izle tivibunun yanında rezalet. Programlar sisteme çok geç yükleniyor ve bir programı sadece 2 saat geriye alabiliyorsun. Ayrıca Modem, aşırı güçsüz. Arada sadece bir duvar olmasına rağmen wifi sinyali düşüyordu. Ayrıca durduk yerde kopmalar yaşıyorduk. Hem modemi, hem de tv kumandasını değiştirin dedim, ilk aradığımda sonra tekrar arayıp değişim isteyin dediler. 2. Arayışımda sistemleri yoktu, 3. Arayışında biz sıfır modem ve tv box taahhüt etmiyoruz, haklısınız ama yapacak hiçbir şeyimiz yok dediler. Ben de cayma hakkımı kullandım ve Vodafone nete geçtim. 6 ay boyunca Aylık 50₺ sonrası 130₺ ödeyeceğim. Cayma hakkında ise vodafone 600₺ olan kıskı karşılıyor, üstelik her şey yanımda da 200₺ hediye çeki de veriyor. Bunun dışında eğer Vodafone mobil müşterisi iseniz günlük 4gb hediyeniz de var.
Süreç de gayet hızlı işledi. Sistem üzerinden seçimi yaptım, akabinde arandım, ertesi gün saha ekibi gelip sözleşmeyi imzalattı ve sonraki gün de başka bir ekip gelip modemi taktı. Modem sıfırdı. Jelatini üzerinde ve hiçbir yerinde çizik yoktu. Çekim kalitesi uydunete kıyasla harika. Evin her yerinde çekiyor. Tabi yine arka odalarda wifi zayıfladığı için ve fiyat avantajı nedeniyle bir de faturaya ek 72₺ ye tplink deco m4 mesh sistemi de aldım. Aslında bu mesh sistemini aylık 35₺ ye internet faturasına ek olacak şekilde de yapıldığı web sitesinde yazıyordu ama ne müşteri hizmetleri ne de uğradığım vodafone bayileri bu konuyu biliyorlardı.
Velhasıl, bugün kurulum bitti ve modem ayrlarından gerekli şifreleri vs değiştirerek kullanmaya başladım ve ilk izlenimlerim internetin çok stabil olduğu yönünde. 200₺ hediye çeki ile de evin 3-5 eksiğini aldık. 200₺ ve üzeri tuttuğu için mobil ödeme ile ödememi yaptım ve 25₺ iade alacağım.