Bu videoda 12 miniyi çok iyi anlatmış ve batarya o kadar da kötü değil.Android nimetlerine bakılınca yazılım uygulama vb değişikliklerin cihaz üzerinde yapılabilmesi özgürlüğü bakımından ben oyumu şimdilik android sisteme yakında da yeni çıkan harmonyos işletim sistemlerinden yana kullanırım. Makineler burada araç seçimler değişebilir. Herkesin donanım kullanımı özellikler vb değişiklikler gösterebilir. Bugün android cihazların neredeyse yapamadığı hiçbirşey yok. IOS + cihazları ülkemizde fahiş fiyatların üzerinde satılmaktadırlar. Ben burada biraz ideolojik olarak durumu sentezliyorum kendime göre. Bir marka ile havam yerinde olsun anlayışına dayalı olduğunu düşünüyorum hep apple ürünlerini. Dünya genellemesine bakıldığında ise durum çok farklı esasen buda coğrafi durumlar, ülkeler arası mali bilançolar ve halkların alım güçleriyle irintili şekilde farklılıklar gösterebilir gösteriyorda zaten. Yurtdışında 5 liralık ürün bizde 25 lira böyle bir durumda söz konusu parası olan için bu durum önemli değil ayrıca konu tartışılır.
Eğer ki, illa bir iphone alacaksam eğer, şahsen iphone 12 mini almazdım o kadar paraya düşük pil 2815 mAH gücüne sahip ve yoğun kullanımlar da ne kadar gideceği ile ilgili yüzeysel bilgiler ortalıkta dolaşıyor. Bence iphone 11 daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum en azından fiyatlarının şu aralara düşüşte olduğunu varsayarsa eğer. Dün akşam migros marketin önünden geçerken camında ilanını gördüm tasarım ve görünüm olarak bence alınabilecek mantıklı bir cihaz kanaatindeyim. Size / boyut vb takıntılar yoksa eğer mantıklı bir cihaz olduğu kanaatindeyim.
Update, upgrade etmek ve değişikliklere daha hızlı ve açık olan andorid işletim sistemleri ve telefonlarını kendime göre şahsen daha tutarlı ve işlevsel görmekteyim. Günümüzde de donanımları yüksek cihazların, iphone'a göre, yarı fiyatında olmasının avantajlarınıda düşünürsek eğer ben tercihimi android os ve android cihazlar üzerinde kullanırım. Bu arada Unix sistemlerine de aşina biriyim işimle alakalı olarak linux, unix sistemleri yakınen takip eden kullanan ara arada, testlere tabi tuttuğum uygulamalarda olabiliyor yazılım safında donanım,sistem ve uygulamaların eş orantılı şekilde ios makineler de, daha hızlı ve seri kullanıldığınıda yabana atmamak gerekli + olarak bunu görürüm. Diğer taraftan fikrimi değiştirecek bir yapıda bana göre hala değil ne yazıkki. $Dolar kurlarının yüksek olmasıda dezavantaj olarak görüyorum son zamanlarda açıkcası. Alacaklara da, şimdiden hayırlı olmasını dilerim.
Bu arada, kullandığım cihaz modelim huawei p20 lite 64 gb / 4gb ram cihaza sahibim şimdilik beni götürüyor çokda memnunum.
İyi forumlar saygılarımla.
Evet, iOS telefonlar 2.elde de değerini yitirmiyorlar. O konuda da oldukça iyi diyebilirim.Bana göre Android zengin telefonudur. Düşünsene telefon alıyorsun, sadece 2-3 yıl güncelleme alıyor. Sonra yavaşlamasıydı osuydu busuydu derken telefon çöp oluyor. 2.elde değerinin düşmesi de cabası.
Ama iOS öyle mi? Bir defa alıyorsun, 5-6 yıl update alıyor. 2.el değerini satarken de koruyor. Uzun yıllar sorunsuz ios kullanıyorsun.
Dün yapılan ios15 tanıtımında taaaa 2015 yılında satışa çıkan 6S'in bile update aldığı açıklandı. Kaldı ki 6S kamerası bile şuan 2-3 bin liraya satılan Android cihazlardan çok daha kaliteli. Geçenlerde iPhone 7'den 2020 SE'ye geçtim, mis gibi telefon. Kardeşime 11 almıştım yıl başında, anneme de geçenlerde 7 Plus'tan sonra 12 mini aldım.
Androidde çok fazla özellik mevcut ama stabil modelleri az.Arkadaşlar hadi bakalım herkes oylasın, sebebini de yazsınlar. Ben İOS'cuyum fakat evet herkesin dediği gibi pahalı ama bence kesinlikle fiyatını hak ediyor. Şimdi İphone 12 Mini alsam 8K'ya, düzgün bir kullanıcı olduğum için 5 sene kafam rahat olur. Bir Android kullanıcısı gidip bir telefon alsa 4K'ya, 2 sene sonra telefon yavaşlayacak, sorunlar ortaya çıkmaya başlayacak. Fakat İphone tarafında böyle bir sorun yok, şuan da İphone 6S'i bile çatır çatır kullananlar var.
Not: Android'i kötülemiyorum, kendimde uzun süredir Android kullanıcısıyım. Para biriktirip İOS'a geçmeyi planlıyorum.
İphone telefonların batarya değerinin düşük olmasından dolayı insanlar şarjından şüpheli ancak işlemci ve yazılım sayesinde oldukça güzel bir performans veriyor batarya konusunda.Bu videoda 12 miniyi çok iyi anlatmış ve batarya o kadar da kötü değil.
Hocam mantıklı diyorsunuz da android bir telefon ortalama 3 4 yıl gidiyorBana göre Android zengin telefonudur. Düşünsene telefon alıyorsun, sadece 2-3 yıl güncelleme alıyor. Sonra yavaşlamasıydı osuydu busuydu derken telefon çöp oluyor. 2.elde değerinin düşmesi de cabası.
Ama iOS öyle mi? Bir defa alıyorsun, 5-6 yıl update alıyor. 2.el değerini satarken de koruyor. Uzun yıllar sorunsuz ios kullanıyorsun.
Dün yapılan ios15 tanıtımında taaaa 2015 yılında satışa çıkan 6S'in bile update aldığı açıklandı. Kaldı ki 6S kamerası bile şuan 2-3 bin liraya satılan Android cihazlardan çok daha kaliteli. Geçenlerde iPhone 7'den 2020 SE'ye geçtim, mis gibi telefon. Kardeşime 11 almıştım yıl başında, anneme de geçenlerde 7 Plus'tan sonra 12 mini aldım.
Android ve Iphone arasında kıyaslamalar ancak işletim sistemlerinin farklılıkları olabilir ki, IOS'ta bir çok uygulamayı android cihazlardaki gibi değiştirmek vb işlemleri yapma iznini IOS vermez. Android'in temeli linux kerneli çekirdeğine dayalı şekilde geliyor. Biri Linux, diğer darwin alt yapılarına sahip. Hareket sınırları android gibi değil, ios cihazların. Android cihaza örneğin bir ios widget'i yüklenerek ios görünümü verilebilir. Ancak ios bir cihaza android widgeti yükleyip android görünümü verilemez. Hani kolaylık deniyor ya ondan diyorum. istendiğinde android'i ios görünümü vererek dahi kullanmaya izin vermesi.Aslında İphone 12 Mini örnekti ancak hani bir İphone seçme şansım olsaydı, İphone 12 Mini seçerdim. Çünkü artık günümüzde görüyoruz, 6.7inç, 6.8inç büyüklüğünde telefonlar çıkıyor ve ben küçük ekran seven bir kişiyim. İphone'un uzun yıllar stabil çalıştığı için ben çok seviyorum. Fiyat konusunda, evet yüksekler ancak ben 10000TL bütçe ile gidip Android cihaz almazdım herhalde. Ben İphone'u hava atmak için değil de hani kullanışlığı açısından seviyorum. Arayüzü falan da çok hoşuma gidiyor ve bana kolaymış gibi hissettiriyor.
3000TL bütçem olsa, gidip İphone 7 almak yerine tabii ki Android bir cihaz alırım ancak bütçem 8-9 bin TL civarlarında olursa İphone tercihim olur.
4 senelik huwawie p9 lite 2017 kullanıcısıyım kasma donma görmedim 2. kullanan kişiyim (ablamdan bana geçti) 1080p video yayın izliyorum hiç bir sorununu görmedim sadece yazları biraz fazla ısınıyor ama olsun yakın zamanlarda çıkan iphone 7 den daha az ısınıyordu 6 ay önce aynı anda aynı oyunda test yapmıştık onun iphone 7sinde oyunu kasıyordu benim telefonum ise kasmıyor ve o kadar ısınmıyordu telefon kıyaslanırken modeller ve tarih içinde olacak değişikler kullanılır bence android in açıklığı ve bana göre kullanım kollaylığı ucuzluğu konusunda android öne geçiyor aynı zamanda ios un kuralları çok sıkı bir uygulamada birşeyi değiştirmeye yada modlu bir uygulama indirmeye kalksan hemen önünü kesiyor bu yüzden android (benim için) ama çokkk yüksek bir bütçem olsa ios tercih edebilirimArkadaşlar hadi bakalım herkes oylasın, sebebini de yazsınlar. Ben İOS'cuyum fakat evet herkesin dediği gibi pahalı ama bence kesinlikle fiyatını hak ediyor. Şimdi İphone 12 Mini alsam 8K'ya, düzgün bir kullanıcı olduğum için 5 sene kafam rahat olur. Bir Android kullanıcısı gidip bir telefon alsa 4K'ya, 2 sene sonra telefon yavaşlayacak, sorunlar ortaya çıkmaya başlayacak. Fakat İphone tarafında böyle bir sorun yok, şuan da İphone 6S'i bile çatır çatır kullananlar var.
Not: Android'i kötülemiyorum, kendimde uzun süredir Android kullanıcısıyım. Para biriktirip İOS'a geçmeyi planlıyorum.
Hocam o kadar iyi yazmışsınız ki, ne yazacağımı bilemedim. Ancak evet, bence de İphone 12 serisi pahalı ve fiyatını hakketmiyor ama Mini kesinlikle hak ediyor diye düşünüyorum. İlk çıktığı zaman 10 bin TL dediler ama şuan da ortalama 8.5K civarında bulmak mümkün. Küçük ekran sevenlerin, en azından benim sevmemin nedeni aslında şu; çok fazla film falan izlemiyorum ve telefonlar resmen cebime sığmıyor. Küçük ekran daha hoşuma gidiyor ve hani öyle sürekli oyun oynayan birisi de değilim. İphone 12 Mini ekranı, İphone 7/8 Plus'tan yanlış bilmiyorsam sadece "0,1inç" küçük olması gerekti ve benimde mağaza ve akrabalarım aracılığı ile deneme fırsatım oldu 7 Plus ile 8 Plus'u. Ekranı küçük gelmedi, tersine tam istediğim boyuttaymış gibime geldi.Android ve Iphone arasında kıyaslamalar ancak işletim sistemlerinin farklılıkları olabilir ki, IOS'ta bir çok uygulamayı android cihazlardaki gibi değiştirmek vb işlemleri yapma iznini IOS vermez. Android'in temeli linux kerneli çekirdeğine dayalı şekilde geliyor. Biri Linux, diğer darwin alt yapılarına sahip. Hareket sınırları android gibi değil, ios cihazların. Android cihaza örneğin bir ios widget'i yüklenerek ios görünümü verilebilir. Ancak ios bir cihaza android widgeti yükleyip android görünümü verilemez. Hani kolaylık deniyor ya ondan diyorum. istendiğinde android'i ios görünümü vererek dahi kullanmaya izin vermesi.
Özgür yazılımların (androidOS) ve değişikliklerin daha mümkün olmasına müsaade etmesi anlayışı temel amaç. Sizi anlıyorum Iphone 12 mini, yekpare ve ufak telefon sevenler için güzel bir tasarıma sahip her ne kadar ufak telefon sevmesemde benimde hoşuma gitmedi değil ufak oluşu teknoloji marketi standında kısa bir incelemem oldu 12 ile ilgili. Ben o parayı hak etmediğini düşünenlerdenim açıkcası. Yukarıdaki verdiğim örnekte sadece, iphone 11 bana göre alınacaksa bu cihazın parasını_hak ettiğini düşünüyorum. Alacaksam eğer ekranı,pili ve genel donanımı beni bir kaç yıl rahat şekilde götürsün isterim. bazı detayları görmek ve, film izleyen biri için ufak ekranların, büyüğü varken tercih edilmesine anlam veremiyorum doğrusu. Buda tercih meselesi saygı duyarım. Bence biraz daha beklenilmeli fiyatı düşebilir apple bu ürünlerle ilgili olarak son zamanlarda şikayetleri var bekledikleri gibi satış marjlarına ulaşamadılar iphone 12 ile ilgili, iphone 11 iki katı daha fazla sattı çıktığından bu yana.
O telefonu 4 senedir annemde kullanıyor ve en ufak kasma donma bende görmedim diyebilirim. Zaten orada da genelleme yaptım diyebilirim. Biraz kullanıcıya bağlı bir durum bu.4 senelik huwawie p9 lite 2017 kullanıcısıyım kasma donma görmedim 2. kullanan kişiyim (ablamdan bana geçti) 1080p video yayın izliyorum hiç bir sorununu görmedim sadece yazları biraz fazla ısınıyor ama olsun yakın zamanlarda çıkan iphone 7 den daha az ısınıyordu 6 ay önce aynı anda aynı oyunda test yapmıştık onun iphone 7sinde oyunu kasıyordu benim telefonum ise kasmıyor ve o kadar ısınmıyordu telefon kıyaslanırken modeller ve tarih içinde olacak değişikler kullanılır bence android in açıklığı ve bana göre kullanım kollaylığı ucuzluğu konusunda android öne geçiyor aynı zamanda ios un kuralları çok sıkı bir uygulamada birşeyi değiştirmeye yada modlu bir uygulama indirmeye kalksan hemen önünü kesiyor bu yüzden android (benim için) ama çokkk yüksek bir bütçem olsa ios tercih edebilirim