Neler Yeni

IP Adresinin Ping'e Etkisi!

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhabalar, çoğu kişinin farkında olmadığı bir konu ile sizlerleyim. Biliyorsunuz internete çıkış yaparken modeminize bir IP tanımlanıyor tanımlanan bu IP'nni pinge etkisi olduğunu biliyor muydunuz?

Yaptığım testler sonucunda 146.66.155.1 Valve testinde 100.xxx ile IP ile test yaptığımda yaklaşık 57-60 aralığında ping alırken, 10.xxx adresiyle test yaptığımda bu değer 40'a kadar düşüyor. Ve kayıtları takip ettiğimizde 305 TT portuyla 3 adımda gidiyoruz ve bu da yaklaşık 15-20 aralığında bir ping düşüşü bize sağlıyor.

10'lu IP'ye düşmek sizin firmanızın IP havuzuna bağlı, modem arayüzünden sürekli kullanıcı adını değiştirip, terkar eski haline getirerek 10.xx ip yakalamaya çalışıyorum ve o şekilde kullanıyorum (Sakın modemi kapat aç yöntemini uygulamayın). Benzer yöntemi sizde deneyebilirsiniz fakat IP havuzu az olan bir firmaysa bu IP aralığına düşmeniz imkansız olabilir.

Not: Bu sonuçlar bölgeye ve firmaya göre değişiklik gösterebilir.

IP.png

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,922
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Arkadaşlar ek olarak bu işlemi yapmak için Keenetic arayüzünde ana sayfada daha fazla göster dediğinizde yeniden başlat seçeneğine basarak da aynı işlemi kısa yoldan yapabilirsiniz.
Screenshot_675.png

Not: Superonline kullanıyorsanız pek bir etkisi olmuyor. BGP dinamik şekilde route ayarladığından ip reset pek bir fark oluşturmayabilir.
Telekom'da IP'ye göre routing değişebiliyor.

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
Arkadaşlar ek olarak bu işlemi yapmak için Keenetic arayüzünde ana sayfada daha fazla göster dediğinizde yeniden başlat seçeneğine basarak da aynı işlemi kısa yoldan yapabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle

Not: Superonline kullanıyorsanız pek bir etkisi olmuyor. BGP dinamik şekilde route ayarladığından ip reset pek bir fark oluşturmayabilir.
Bu konulara fazla hakim değilim bende yapmak istiyorum ama anlamadım biraz daha açarmısınız tt kullanıyorum

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,922
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Bu konulara fazla hakim değilim bende yapmak istiyorum ama anlamadım biraz daha açarmısınız tt kullanıyorum
Telekom kullanıyorsan ve ping sorunları veya yurt dışı upload sorunları yaşıyorsan bu yöntem işe yarar. IP'ye göre ping veya izlediğin yol değişebilir.

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
Telekom kullanıyorsan ve ping sorunları veya yurt dışı upload sorunları yaşıyorsan bu yöntem işe yarar. IP'ye göre ping veya izlediğin yol değişebilir.
ip nasıl değiştiricez peki

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alıntıyı görüntüle

Fiberde yapıda bu olmuyor diye hatılıyorum ek olarak TT'nin DNS'lerini kullanmak istemeyince burası deaktif oluyor.

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Millenicom kullanıyorum bu işlem için arayüz kullanıcı adını değişitirip ip adresimi kontrol etmem yeterli mi?

TahinPekmez

80+ Silver
deneyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu yapmak için ISS kimlik bilgilerini bilmek mi lazım. hangi işlemleri yapmal lazım. zaten 85 li port havuzundayız

Son düzenleme:

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,922
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

Akanzaii06

80+ Bronze
Turknet kullanıyorum Telekom altyapısı. Yani ne yapmamız gerekiyor bişey anlamadım. Daha detaylı bir anlatım yapar mısınız müsait olunca konuya çok Fransız olanlar var

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Turknet kullanıyorum Telekom altyapısı. Yani ne yapmamız gerekiyor bişey anlamadım. Daha detaylı bir anlatım yapar mısınız müsait olunca konuya çok Fransız olanlar var
Modem arayüzüne girip kullanıcı adını değiştirmen ve sonra tekrar eski haline getirmen gerekiyor genelde admin olur onu admin1 yapıp tekrar admin şeklinde değiştireceksin yani

Son düzenleme:

etnetalw

80+ Bronze
Bu türktelekom-Millenicomdada normal şekilde var. İp-İp havuzu değişince pingler değişmekte. Hatta routing bile değişiyor :)

Top Bottom