Neler Yeni

İPHONE 13 mü yoksa S23 mü ?

Emir__8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar/Bilgisayar Toplama/Telefon
Merhaba, iPhone 13 ve S23 arasında çok kaldım şu an aktif olarak Redmi Note 11 kullanıcısıyım benim için öncelikli şeyler şunlar:
-Kamera (görüntü net ve güzel gözükmesi) + gece kamerası
-Hız (sayfa ya da uygulama geçişlerinde hızlı olması.
Aklıma şu an bunlar geldi ek olarak şunu söyleyebilirim ful Android kullanıcı olarak IOS'a geçmem mantıklı mı geçersem ne gibi şeylerle karşılaşırım (hesap bilgileri şifreler fotoğraflar taşıma vs.) Bunlar var bir de iPhone 13 eski telefon olarak mı geçiyor S23 ne de olsa 1 2 sene daha sonra çıktı diye biliyorum sürüm güncellemesi ya da yavaşlama, donma yapar mı?
* Ek olarak bunlar yerine şu alınabilir dediğiniz bir telefon var mı?
Bütçe 25-30k arası.
Yurt dışı düşündüm ama bu 8-4 ay mevzusu yüzünden vazgeçtim sizce mantıklı mı yurt dışı almak yoksa saçmalık mı (IMEI kaydı 43K iken)?

Rapor
Gözün kapalı s23 al 60hz insanı delirtiyo gerçekten düşün bi telefon çok güçlü ama 60hz yüzünden çok yavaş

Shadout

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Ali Tarık
Yd server kayıtlı s23 ultra 30k civarına denk geliyor

PatIıcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Bahadır Kağan
Merhaba, iPhone 13 ve S23 arasında çok kaldım şu an aktif olarak Redmi Note 11 kullanıcısıyım benim için öncelikli şeyler şunlar:
Aklıma şu an bunlar geldi ek olarak şunu söyleyebilirim ful Android kullanıcı olarak IOS'a geçmem mantıklı mı geçersem ne gibi şeylerle karşılaşırım (hesap bilgileri şifreler fotoğraflar taşıma vs.) Bunlar var bir de iPhone 13 eski telefon olarak mı geçiyor S23 ne de olsa 1 2 sene daha sonra çıktı diye biliyorum sürüm güncellemesi ya da yavaşlama, donma yapar mı?
Bütçe 25-30k arası.
Yurt dışı düşündüm ama bu 8-4 ay mevzusu yüzünden vazgeçtim sizce mantıklı mı yurt dışı almak yoksa saçmalık mı (IMEI kaydı 43K iken)?

Rapor
Ben şahsen o kadar para verip genel saçma sapan android hatalarına katlanamam. Aktid olarak iPhone 14 pro kullanıcısıyım asla bu premiumluk hissini bir Android veremez

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,564
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Instagram
@haris4era
Twitter
lrearis
Discord
aster4era
ilk önce blog yazısından başlamak istiyorum.
yazı 14 yıl önce yazılmış. o zamandan bu zamana kadar çok büyük değişiklikler iki marka içinde yaşandı. o yüzden o blog yazısının bir argüman olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum.

Exynos işlemcilerin eski nesilleri sorunluydu. yenileri gayet sağlam ve başarılı. kardeşim iphone 13 kullanıyor ve cihazı şarja taktığımda (tüm bağlantılar kapalı halde) cihaz bir süre içinde çok ısınıyor. "Snapdragon kullandıkları modellerde bile aynı işlemciyi kullanan öteki android modellerden daha düşük performans veriyorlar." demişsiniz. Bunun kanıtı varsa paylaşabilir misiniz. bunu ilkkez sizden duydum.

face id kızıl ötesi sensör ile yüz taraması yapıyor. samsungun hiç bir cihazında bu özellik yok diye biliyorum. fakat bu özelliğe sahip samsung dışı android cihazlar mevcut. yani sadece apple'a has bir özellik değil. Tamam telefon kişisel bir araç, içindeki bilgilerin saklanması ve istenmeyen kişilerin eline geçmemesi gerekiyor. Fakat devlet bilgisi saklamadığınız müddetçe bunun çok önemli olduğunu sanmıyorum.

sosyal medyada da bir android ile iphone arasında çok büyük bir fark görmedim. Dediğim gibi kardeşim iphone 13 kullanıyor. onun ve benim paylaştığım instagram içeriklerinde bir fark görmüyorum açıkçası. ayarlarda içerikleri en yüksek kalitede yükleme ayarını açtım ve içerikleri kaliteli şekilde yükleyebildim.

samsung 30fps izliyor iphone 60fps izliyor muhabbetininde şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum.
Blog yazısı eski olsa da yazıdaki sorunlar tam olarak çözülmüş değil. Ekstra UI çekirdekleri geliştirildi ancak stabilite konusunda halen aynı değiller. iOS işletim sistemi direkt olarak Apple cihazlara özel üretilip sadece Apple cihazlar için yapıldığından tüm cihazların kullanması için yapılan Android işletim sisteminden teoride de pratikte de daha stabil bir işletim sistemi olacaktır. S24 denerken uygulama aratma kısmını açarken kasma hissiyatı yaratmıştı bana şahsen.

İşlemci konusunda dediğim şey telefonların ısınmasından dolayı ciddi throttling sorunu yaşamaları, herhangi aynı işlemciyi kullanan bir telefonla kıyasını izlerseniz sorunu sizde görebilirsiniz.
1738283468583.png
/SPOILER]

Face ID konusunda olay sadece kızılötesi sensör değil. Apple'ın kullandığı teknoloji TrueDepth kamera ismini verdikleri bir şey. Bunun içinde kızılötesi sensör var ancak sadece bu değil. Dot Projector, Ambient Light Sensor, Flood Illuminator ve kızılötesi kameranın birleşimi bir şey. Diğer android telefonlarda bulunan kızılötesi sensörler genelde tv kumandası olarak kullanma işlevi için geliştirilmiş şeyler. Dediğiniz yüz tanıma sisteminde de kullanan cihazlar var ancak 3D model değil 2D model üzerinde çalıştığından halen Face ID daha güvenli oluyor. Devletin veri saklamama kısmı çok alakasız olmuş, telefonunu ele geçiren bir kişi senin tcnle değil banka hesapların gibi özel fotoğrafların gibi şeylerle ilgileniyor.

Sosyal medya konusuna delil olması için "buraya" tıklayarak 30 - 60fps farkını görebilirsiniz. (Videoyu saniyeli biçimde attım oynattığınız kısımda direkt konuya değiniyor 12:35)

Dostum sizin gibilerin hala algisi degismemis ki adamlar soylemek zorunda kaliyor.
Apple kullanan kimse bu gelişmelere bir tepki vermiyor. Zira Apple iPhone 1'den beri böyle. Bu gelişmelere şaşırıp tepki veren kişiler android kullanıcısı. O kadar yapay zeka özelliği gelmişken bunun konuşulması bazı şeyleri belli ediyor.

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,108
İsim
kilan embappe
iPhone takıntın yoksa S23 daha iyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
mert kahveci
peki düz iphone almak mantıklımı yani bu pro ve promax farkı çok etki ediyormu ? tamam ekran biraz daha büyük o güzel bişey ama ne blm çoğu kişi düz iphone almak aptallıktır alınmaz deniyor siz ne düşünüyorsunuz ?

crabman

80+ Bronze
peki düz iphone almak mantıklımı yani bu pro ve promax farkı çok etki ediyormu ? tamam ekran biraz daha büyük o güzel bişey ama ne blm çoğu kişi düz iphone almak aptallıktır alınmaz deniyor siz ne düşünüyorsunuz ?
iphone olsun taştan olsun diyorsan iphone. ama temel modelleri ile üst seviye modelleri arasında fark var.
ama performans istiyorsan s23/s24fe. karşılaştırma yaptığım uzun bir yazı yazdım zaten.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,109
İsim
Ömer Murat KARACA
S24FE varken 13 de S23 de alınmaz bence. Aradaki fiyat farkıyla da Watch 6 Classic ya da Buds 3 Pro alırsın

ensareiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
819
İsim
Ensar Polat
Bütçe 25-30k arası.

Rapor
Yurt dışı s23 ultra veya s24 ultra alıp kayıt ettirebilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

S24 serisinden ultra hariç herhangi bir cihazı en başta exynos işlemciden dolayı tercih etmem. Fe bunlara dahil, şahsen 24fe ip 13 ikileminde ip13 tercih ederdim. iOS'un stabilitesi hiçbir android cihazda olmayacak bunla alakalı Google'un blog yazısı var her android cihazın kasacağına dair. Kamerada Samsung destek alsa dahi halen iPhone ile çekilmiş ve androidle çekilmiş reels videoları arasında bariz farklar ortaya çıkıyor. Telefonu sosyal medya için kullanan ve uzun ömürlü olsun isteyen biri için iPhone ideal bir cihaz. Değer kaybı yaşamaması ve Face ID gibi nimetlerini saymıyorum bile hiç
Her ay Samsung alıp satıyorum şuan s24 kullanıyorum 3kez s24 ultra sahibi oldum s24 şuan daha performanslı ve daha premium hissettiriyor

Palo DAYI 👑

80+ Gold
İkisi arasinda kalıp s23 aldim kurban bayramından beri kullanıyorum gayet memnunum hatta burda konuda açmıştım ozmaanlar

crabman

80+ Bronze
Blog yazısı eski olsa da yazıdaki sorunlar tam olarak çözülmüş değil. Ekstra UI çekirdekleri geliştirildi ancak stabilite konusunda halen aynı değiller. iOS işletim sistemi direkt olarak Apple cihazlara özel üretilip sadece Apple cihazlar için yapıldığından tüm cihazların kullanması için yapılan Android işletim sisteminden teoride de pratikte de daha stabil bir işletim sistemi olacaktır. S24 denerken uygulama aratma kısmını açarken kasma hissiyatı yaratmıştı bana şahsen.

İşlemci konusunda dediğim şey telefonların ısınmasından dolayı ciddi throttling sorunu yaşamaları, herhangi aynı işlemciyi kullanan bir telefonla kıyasını izlerseniz sorunu sizde görebilirsiniz.

Face ID konusunda olay sadece kızılötesi sensör değil. Apple'ın kullandığı teknoloji TrueDepth kamera ismini verdikleri bir şey. Bunun içinde kızılötesi sensör var ancak sadece bu değil. Dot Projector, Ambient Light Sensor, Flood Illuminator ve kızılötesi kameranın birleşimi bir şey. Diğer android telefonlarda bulunan kızılötesi sensörler genelde tv kumandası olarak kullanma işlevi için geliştirilmiş şeyler. Dediğiniz yüz tanıma sisteminde de kullanan cihazlar var ancak 3D model değil 2D model üzerinde çalıştığından halen Face ID daha güvenli oluyor. Devletin veri saklamama kısmı çok alakasız olmuş, telefonunu ele geçiren bir kişi senin tcnle değil banka hesapların gibi özel fotoğrafların gibi şeylerle ilgileniyor.

Sosyal medya konusuna delil olması için "buraya" tıklayarak 30 - 60fps farkını görebilirsiniz. (Videoyu saniyeli biçimde attım oynattığınız kısımda direkt konuya değiniyor 12:35)

Apple kullanan kimse bu gelişmelere bir tepki vermiyor. Zira Apple iPhone 1'den beri böyle. Bu gelişmelere şaşırıp tepki veren kişiler android kullanıcısı. O kadar yapay zeka özelliği gelmişken bunun konuşulması bazı şeyleri belli ediyor.
samsunglarda android gayet optimize edilmiş ve sağlam bir durumda. ne olduğu belli olmayan teknolojinin derinliklerinden gelmiş saçma sapan android cihazlar yüzünden androidin ismi lekeleniyor. samsung cihazların androidde sorun yaşadığını düşünmüyorum.

cihazların işlemcileri aynı değil. chipsetleri aynı (sd 8 gen 3) Ana işlemcileri farklı, yardımcı işlemciler aynı. Samsung testte zirveyi görme konusunda x100 ultradan daha iyi iş çıkarıyor. Testte sonradan yavaşlıyor çünkü cihaz ısınmaya başlıyor. vivo 100xu 50 derecelere kadar çıkıyor. burda samsungun testi ortalama olarak geride bitirmesinin sebebini ısınma olarak görüyorum. çünkü videoda adamın yaptığı test 1 saatlik. vivo ısınmaya karşı kendini yavaşlatmaksızın devam ederken samsung ısındığı için işlemciyi yavaşlatıyor. Samsung ısındıkça yavaşlatma gibi bir durum yapmasaydı sonuçlar böyle olmazdı.

face id bir kişinin telefon alma fikrini değiştirecekse burda bu kadar konuşmuş olmamız gereksiz. ayrıca fotoğraflarımız güvende değil. fotoğraflarımız istenilen her an ulaşılabilir durumda. banka hesaplarıda aynı şekilde. bunlar sadece face id ile korunacak şeyler değil yani.

30/60 fps farkınında samsungun dinamik yenileme hızı özelliğinden olduğunu düşünüyorum.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,228
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
android kullanıyorsan kessinlikle bi ios tadına bak derim gerçekden farklı hissetiriyor premium bir hissiyat veriyor ikinci el temiz 12 pro max i yurt içi şekilde 28-30 bin civarı bulabilirsin Pro ve Pro Max ler çok ayrı zaten zorlarsan bütçeyi 13 pro da bakabilirsin temiz 2.el yurt içi

• Beğen
Reaksiyonlar: Remi

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,564
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Instagram
@haris4era
Twitter
lrearis
Discord
aster4era
Her ay Samsung alıp satıyorum şuan s24 kullanıyorum 3kez s24 ultra sahibi oldum s24 şuan daha performanslı ve daha premium hissettiriyor
S24U premium hissettiriyor desen belki bir nebze katılabilirdim ancak normal s24 standart bir cihaz. Görünüşü itibariyle A ve M serileriyle çok benzer tasarımlarla geliyor bu cihazlar. Elbette bazı noktalarda farklar anlaşılabiliyor ama her kullanıcının ayrıt edebileceği şeyler değil.

samsunglarda android gayet optimize edilmiş ve sağlam bir durumda. ne olduğu belli olmayan teknolojinin derinliklerinden gelmiş saçma sapan android cihazlar yüzünden androidin ismi lekeleniyor. samsung cihazların androidde sorun yaşadığını düşünmüyorum.

cihazların işlemcileri aynı değil. chipsetleri aynı (sd 8 gen 3) Ana işlemcileri farklı, yardımcı işlemciler aynı. Samsung testte zirveyi görme konusunda x100 ultradan daha iyi iş çıkarıyor. Testte sonradan yavaşlıyor çünkü cihaz ısınmaya başlıyor. vivo 100xu 50 derecelere kadar çıkıyor. burda samsungun testi ortalama olarak geride bitirmesinin sebebini ısınma olarak görüyorum. çünkü videoda adamın yaptığı test 1 saatlik. vivo ısınmaya karşı kendini yavaşlatmaksızın devam ederken samsung ısındığı için işlemciyi yavaşlatıyor. Samsung ısındıkça yavaşlatma gibi bir durum yapmasaydı sonuçlar böyle olmazdı.

face id bir kişinin telefon alma fikrini değiştirecekse burda bu kadar konuşmuş olmamız gereksiz. ayrıca fotoğraflarımız güvende değil. fotoğraflarımız istenilen her an ulaşılabilir durumda. banka hesaplarıda aynı şekilde. bunlar sadece face id ile korunacak şeyler değil yani.

30/60 fps farkınında samsungun dinamik yenileme hızı özelliğinden olduğunu düşünüyorum.
Samsung'lar daha S21 serisine kadar birkaç sene sonra kasma donma ekranda çizgi gibi sorunlar yaşıyordu. Daha yeni yeni bu sorunlara çözümlenmeye başladı. Ancak androidde halen çıktıktan 6, 7 sene sonra kasmayan bir cihaz yok. Güncelleme desteği garantisi bunu garanti etmiyor, bu garanti desteği işini de androidlere getiren marka Apple.

İşlemcide attığım test zaten throttling testi. Throttling dediğimiz şey zaten işlemcinin ısınmaya karşı hızını düşürmesi zaten. Tüm işlemciler throttling yaşar burada yazdığınız kısımda hatalısınız. Vivo X100 U'da S24U'da throttling yaşıyor ancak Samsung'un gücü %55'e düşerken vivo %69 gücünde çalışıyor. İşlemci performansını etkileyen şeylerden en önemlisi sıcaklık zaten. 10 dakikada gösterdiği performans değil 1 saatte gösterdiği performans önemli.

Face ID örneği benim Apple'ın Android'den daha iyi yaptığını söylediğim ufak detaylardan biriydi. Bu detaylar sıfırdan cihaz aldıracak detaylar değiller ancak elbette bir faktör olur. Normalde bu kadar üzerine düşülecek bir konu değil siz detayını istediğiniz için detayına indim. Bunlar dışında Taptic Engine farkı, iCloud, daha iyi ekosistem, daha iyi animasyonlar, ve çok daha fazla detay var hepsini yazıya sığdırmak mümkün değil.

Dediğiniz dinamik yenileme hızı 60hz ve 120hz arasında değişiyor yani hiçbir durumda 30hz'ye düşmüyor cihazlar. Bu sorun dinamik yenileme hızı değil yani. 30hzye düşüyorsa daha büyük bir problem millet Apple'ı 60hz'de tutuyor diye gömüyor 2025 yılında 30hz asıl kabul edilmeyecek şey

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,707
Üyeler
166,603
Son üye
milliyetcibal_
Top Bottom