Neler Yeni

İphone 14 Pro Vs Nokia 808 Pureview Fotoğraf Kapışması(808 Daha İyi)

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Öncelikle Herkese Merhaba,
Günümüzün Amiral gemisi 14 Pro Max in kamera özelliklerine bakalım öncelikle ;
Pro kamera sistemi

48 MP Ana Kamera: 24 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, yedi bileşenli lens, %100 Focus Pixels
12 MP Ultra Geniş kamera: 13 mm, ƒ/2.2 diyafram ve 120° görüş alanı, altı bileşenli lens, %100 Focus Pixels
12 MP 2 kat Telefoto (dört pikselli sensör aracılığıyla): 48 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, yedi bileşenli lens, %100 Focus Pixels
12 MP 3 kat Telefoto: 77 mm, ƒ/2.8 diyafram, optik görüntü stabilizasyonu, altı bileşenli lens
3 kat optik yakınlaştırma, 2 kat optik uzaklaştırma; 6 kat optik zoom aralığı, 15 kata kadar dijital zoom
Safir kristal lens kapağı
Adaptif True Tone Flash
Photonic Engine
Deep Fusion
Akıllı HDR 4
Gelişmiş bokeh efektine ve Derinlik Denetimi’ne sahip Portre modu
Gece modu
Makro çekim
Apple ProRAW
Fotoğraflar ve Live Photo’lar için geniş renk yelpazesiyle çekim
Gelişmiş kırmızı göz düzeltme
Otomatik görüntü stabilizasyonu

Bundan 10 yıl önce Amiral Gemisi olan Nokia 808
Pureview in özelliklerine bakalım ;

41 MP 1 / 1.2 inç sensör
Carl Zeiss optiği
F numarası: f / 2.4
ND filtresi
Xenon flaşı
LED ışık
1080p 30 fps sürekli otomatik odaklamalı.....

Kaynakça:

Gelelim karşılaştırma kısmına
Sonuçlar gerçekten şaşırtıcı aradaki 10 yıl olmasına rağmen bu süreye değmediğini göreceksiniz. 808 sahip olduğu donanım teknoloji ve tek kamera ile benim yerim doldurulmadı halen diyor. Yapay zekaya rağmen.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,997
İsim
Oğuz Oğuz
Öncelikle Herkese Merhaba,
Günümüzün Amiral gemisi 14 Pro Max in kamera özelliklerine bakalım öncelikle ;
Pro kamera sistemi

48 MP Ana Kamera: 24 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, yedi bileşenli lens, %100 Focus Pixels
12 MP Ultra Geniş kamera: 13 mm, ƒ/2.2 diyafram ve 120° görüş alanı, altı bileşenli lens, %100 Focus Pixels
12 MP 2 kat Telefoto (dört pikselli sensör aracılığıyla): 48 mm, ƒ/1.78 diyafram, ikinci nesil sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu, yedi bileşenli lens, %100 Focus Pixels
12 MP 3 kat Telefoto: 77 mm, ƒ/2.8 diyafram, optik görüntü stabilizasyonu, altı bileşenli lens
3 kat optik yakınlaştırma, 2 kat optik uzaklaştırma; 6 kat optik zoom aralığı, 15 kata kadar dijital zoom
Safir kristal lens kapağı
Adaptif True Tone Flash
Photonic Engine
Deep Fusion
Akıllı HDR 4
Gelişmiş bokeh efektine ve Derinlik Denetimi’ne sahip Portre modu
Gece modu
Makro çekim
Apple ProRAW
Fotoğraflar ve Live Photo’lar için geniş renk yelpazesiyle çekim
Gelişmiş kırmızı göz düzeltme
Otomatik görüntü stabilizasyonu

Bundan 10 yıl önce Amiral Gemisi olan Nokia 808
Pureview in özelliklerine bakalım ;

41 MP 1 / 1.2 inç sensör
Carl Zeiss optiği
F numarası: f / 2.4
ND filtresi
Xenon flaşı
LED ışık
1080p 30 fps sürekli otomatik odaklamalı.....

Kaynakça:

Gelelim karşılaştırma kısmına
Sonuçlar gerçekten şaşırtıcı aradaki 10 yıl olmasına rağmen bu süreye değmediğini göreceksiniz. 808 sahip olduğu donanım teknoloji ve tek kamera ile benim yerim doldurulmadı halen diyor. Yapay zekaya rağmen.
Aslında 10 yıl çokta eski değil artık. Ben 8 yıl önce çıkmış lg g3 ile 4k video çekiyordum. Hala daha çok kaliteli video.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aslında 10 yıl çokta eski değil artık. Ben 8 yıl önce çıkmış lg g3 ile 4k video çekiyordum. Hala daha çok kaliteli video.
Lg de ipleri çekti Nokia gibi. G3 ü olan arkadaş vardı . Güzel telefondu sesi ekranı kalitesi tasarımı iyiydi farklıydı özgün bir telefondu, tek kötü yanı fazla ısınıyordu. 10 yıldan kastım geçen zaman aralığında çok büyük gelişme olmaması. (N9 da geri tuşu yok bu özellik Apple tarafında iphone 10 da gelmişti)

şahin doğan

80+ Platinum
Fotoğrafları biraz inceledim.
Sadece detaya bakarsak fotoğrafın odaklanılan bölgesine değil her yere bakmak gerekiyor ama nokia genelde detayları yumuşatarak daha göze güzel gelen fotoğraf sunmuş gibi.
Detay dışında Dinamik aralığa vs bakmaya gerek yok zaten.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Fotoğrafları biraz inceledim.
Sadece detaya bakarsak fotoğrafın odaklanılan bölgesine değil her yere bakmak gerekiyor ama nokia genelde detayları yumuşatarak daha göze güzel gelen fotoğraf sunmuş gibi.
Detay dışında Dinamik aralığa vs bakmaya gerek yok zaten.
Birde Renkler daha gerçeğe yakın Nokia tarafında, daha doğal fotoğraf çekebiliyor. Diğer videoları izleyen biri olarak karşılaştırmalarda bu durum daha bariz olduğunu söyleyebilirim.

şahin doğan

80+ Platinum
Birde Renkler daha gerçeğe yakın Nokia tarafında, daha doğal fotoğraf çekebiliyor. Diğer videoları izleyen biri olarak karşılaştırmalarda bu durum daha bariz olduğunu söyleyebilirim.
renklerin doğrulu için bi tane daha DSLR kamera koyup karşılaştırmamız lazım.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,700
Üyeler
161,115