Neler Yeni

IPhone 15 Şarj Nasıl Ederim

Arda Fisher

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
364
İsim
Mustafa Arda BALIKÇI
Beyler selam 1 saat önce teknosadan 0 iphone 15 aldım ordaki arkadaş dediki ilk şarj önemli 0 olsun telefon ondan sonra sarja tak dedi bataryayi full bitir dedi abimde 20 altına inme diyor ne yapmam lazım?

şahin doğan

80+ Platinum
20'nin altına düşürmemeye dikkat et. Teknosadaki çalışan 3310 satıyor herhalde.

kutaybey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Kutay Orhan
Beyler selam 1 saat önce teknosadan 0 iphone 15 aldım ordaki arkadaş dediki ilk şarj önemli 0 olsun telefon ondan sonra sarja tak dedi bataryayi full bitir dedi abimde 20 altına inme diyor ne yapmam lazım?
sakın yapma , aldıktan sonra 0'a indirme gibi bir durum söz konusu değil. pil sağlığını korumak istiyorsan 20 nin altına inmemen , 80 in üstüne çok çıkarmaman lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Semih Demirtaş
Güncel Telefonların Bataryayı Korumak İçin Yazılımları Mevcut Tam Boşaltmak Ve %100 Şarj Etmek Önerilmez %20 Nin Altına İnmesin %80 İn Üstüne Çıkmasın Derler Ancak Bu Durum Çokta Ciddiye Alınacak Bir Durum Değil Eğer Telefonu %20 - %80 Arasında Tutarsan Pilin 2 Yılda %5 Zarar Görecekse %0 - %100 de Tutunca En Fazla %10 Zarar Görecektir Ve Bu Durum Gündelik Kullanıma Neredeyse Hiçbir Etki Yaratmaz Telefonu İşin Özeti Tamamen Senin Keyfine Kalmış

kutaybey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Kutay Orhan
Güncel Telefonların Bataryayı Korumak İçin Yazılımları Mevcut Tam Boşaltmak Ve %100 Şarj Etmek Önerilmez %20 Nin Altına İnmesin %80 İn Üstüne Çıkmasın Derler Ancak Bu Durum Çokta Ciddiye Alınacak Bir Durum Değil Eğer Telefonu %20 - %80 Arasında Tutarsan Pilin 2 Yılda %5 Zarar Görecekse %0 - %100 de Tutunca En Fazla %10 Zarar Görecektir Ve Bu Durum Gündelik Kullanıma Neredeyse Hiçbir Etki Yaratmaz Telefonu İşin Özeti Tamamen Senin Keyfine Kalmış
hocam lityum iyon pillerde şarj tam dolunca iki ucun arasındaki potansiyel fark yükseldiğinden dolayı pile zarar verir. ömrünü uzun tutmak için 80 üstüne çok çıkarmamak gerekiyor. 20 altına inince de düşük voltajdan dolayı kapasite kaybı oluyor. yani ikisini de yapmayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Semih Demirtaş
hocam lityum iyon pillerde şarj tam dolunca iki ucun arasındaki potansiyel fark yükseldiğinden dolayı pile zarar verir. ömrünü uzun tutmak için 80 üstüne çok çıkarmamak gerekiyor. 20 altına inince de düşük voltajdan dolayı kapasite kaybı oluyor. yani ikisini de yapmayın.
Yorumumda da Belirttiğim Gibi Evet Farklar Var Ancak Bu Durumlar Önemsenmeyecek Kadar Küçük Farklar Yaratır Pile En Büyük Zararı Veren Şey Sık Şarj Etmektir Günde 2-3 Kere 0 dan 100 e Şarj Ederse Pil Ciddi Zarar Görür Tabi Ama Günde 1 Kez 0 Dan 100 e Şarj Etmek Önemsenmeyecek Kadar Küçük Bir Zarar Vericektir Bu Yüzden De Ciddiye Almaya Gerek Yok

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,618
İsim
Oğuz
Çok takılma bu kadar. 20'nin altına düşünce sarj et ama ölüm kalımmış gibi davranma, 15 olsa da bir şey olmaz. 100 olunca çek, %80'de falan çekme boş boş işler. Kullanmak için alıyorsunuz böyle dert edinmeyin.

ahmetwilliam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Ahmet
sakın yapma , aldıktan sonra 0'a indirme gibi bir durum söz konusu değil. pil sağlığını korumak istiyorsan 20 nin altına inmemen , 80 in üstüne çok çıkarmaman lazım.
Reis bende 16 pro aldm bu ilk sarj daha bitmedi 0 lamiyorum ozaman sarji dimi 20 olsun oyle takaym 80 den mi cikaraym smdi

@şahin doğan siz ne diyorsunuz

şahin doğan

80+ Platinum
Reis bende 16 pro aldm bu ilk sarj daha bitmedi 0 lamiyorum ozaman sarji dimi 20 olsun oyle takaym 80 den mi cikaraym smdi

@şahin doğan siz ne diyorsunuz
80'de çıkarmana gerek yok. Ha tabi bana 60 şarj yetiyor dersen 80'e kadarda şarj edebilirsin ama 100'e kadar şarj etmek 20'nin altına düşürmekten daha az zararlı olduğundan en önemlisi 20'nin altına düşürmemek.

ahmetwilliam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Ahmet
80'de çıkarmana gerek yok. Ha tabi bana 60 şarj yetiyor dersen 80'e kadarda şarj edebilirsin ama 100'e kadar şarj etmek 20'nin altına düşürmekten daha az zararlı olduğundan en önemlisi 20'nin altına düşürmemek.
Smdi sifir aldm ya hocam ilk sarj 0 a dusurmuyorum ozmn dimi 20 de takaym ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam buna bi cevap bir de son sorum ben smdi orjinal magesafe seffaf kilif aldm 2.2k ya ama alt kismi acik bunun hani sarj giris hoporlor kismia acik. Ayni yerden ark aldi onun acik degil smdi bunun bi aparatimi var yoksa bana yanlis modelmi gelmis @şahin doğan

Son düzenleme:

şahin doğan

80+ Platinum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam buna bi cevap bir de son sorum ben smdi orjinal magesafe seffaf kilif aldm 2.2k ya ama alt kismi acik bunun hani sarj giris hoporlor kismia acik. Ayni yerden ark aldi onun acik degil smdi bunun bi aparatimi var yoksa bana yanlis modelmi gelmis @şahin doğan
20'de takmanı söyledim zaten. Apple'ın orijinal şeffaf kılıflarının alt kısmı açık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,468
Üyeler
164,676
Son üye
dslam21
Top Bottom