IPhone 16 alınır mı??

DeSouzab

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
107
Dostlar iPhone veya Samsung dışında telefon istemiyorum 60 bin TL'ye iPhone 16 buldum taksit ile alacağım alınır mı??

Hocam ben 16'nın 14 gibi gereksiz bir baz model olduğunu düşünüyorum. Bence paranızın bir kısmını cebe koyup daha düşük fiyata başka bir baz model alabilirsiniz. 15, 16e ve 17e cırt derseniz ki bence öyle, o zamanda da ikinci elden piyasası saçmalaşmadıysa ve hala varsa 15 Pro veya biraz daha ekleme şansınız varsa yine 2. elden 17 bakabilirsiniz. Tanıdığınız veya genel kitle tarafından güvenilir bir telefoncuya ulaşabilirseniz duruma göre taksitlendirme yapma imkanı belki olur.

Ya da hiç iPhone'a bulaşmayayım derseniz de başka arkadaşların yapacağı Samsung önerilerini de değerlendirebilirsiniz. Benim sadece Apple tarafında konuşabilecek kadar bilgim var.

Hocam ben 16'nın 14 gibi gereksiz bir baz model olduğunu düşünüyorum. Bence paranızın bir kısmını cebe koyup daha düşük fiyata başka bir baz model alabilirsiniz. 15, 16e ve 17e cırt derseniz ki bence öyle, o zamanda da ikinci elden piyasası saçmalaşmadıysa ve hala varsa 15 Pro veya biraz daha ekleme şansınız varsa yine 2. elden 17 bakabilirsiniz.
E serisini almak istemiyorum fiyatlar yüksek tek seferde verebilecek param yok 2. El alamıyorum mecbur taksitli sıfır bakıyorum hocam

E serisini almak istemiyorum fiyatlar yüksek tek seferde verebilecek param yok 2. El alamıyorum mecbur taksitli sıfır bakıyorum hocam
O zaman daha demin düzeltip tekrar yayınladığım mesajın son satırlarında yazdığımı değerlendirebilirsiniz çünkü gerçekten iPhone 16 arada kalmış garip bir model, değmez.

kamerası idare etsin diğer özellikleri iyi olsun dersen bu
yoksa iphone 17
bedava macbook pro m5 veya ipad pro m5 gelmediği sürece iphone 17 almaya yanaşmazdım

O zaman daha demin düzeltip tekrar yayınladığım mesajın son satırlarında yazdığımı değerlendirebilirsiniz çünkü gerçekten iPhone 16 arada kalmış garip bir model, değmez.
16 aslında çok dengeli cihaz pek garip sayılmaz sadece 60Hz ekran koymaları ayıp oldu, onu bir kenara bırakınca göze batacak eksiği yok sayılır 15e göre birçok yönde geliştirilen bir cihaz.

Aslında tam tersine 17 bence 16 nın üstüne çok bir şey koyamadı ama o çok ilgi görecek çünkü 120Hz ekrana geçtiler 😀

16 aslında çok dengeli cihaz pek garip sayılmaz sadece 60Hz ekran koymaları ayıp oldu, onu bir kenara bırakınca göze batacak eksiği yok sayılır 15e göre birçok yönde geliştirilen bir cihaz.

Aslında tam tersine 17 bence 16 nın üstüne çok bir şey koyamadı ama o çok ilgi görecek çünkü 120Hz ekrana geçtiler 😀
Dengeli cihaz olduğunu biliyorum ama bir makro kamera, dikey kamera dizilimiyle hava atmak, kamera butonu ve Apple AI için 15'in üstüne 12.000 koymak, 16e'nin üstüne 20.000 koymaya değer mi?

Dediğin gibi, ekranının canlılığı vesaire her şeyi güzelken iş akıcılığa gelince cortluyor. 17 de sırf giriş modeli 256GB ve ekranı 120Hz diye bu kadar tutuldu. Bana kalırsa iPhone almak isteyen birisi sıfır almak istiyorsa 16e alsın yoksa ikinci elden baz model alacağı fiyata bir eski modelin Pro'sunu alsın. Ben anlamam etmem sıfır istiyorum paramı da veririm derse de 17 alsın.

Dengeli cihaz olduğunu biliyorum ama bir makro kamera, dikey kamera dizilimiyle hava atmak, kamera butonu ve Apple AI için 15'in üstüne 12.000 koymak, 16e'nin üstüne 20.000 koymaya değer mi?

Dediğin gibi, ekranının canlılığı vesaire her şeyi güzelken iş akıcılığa gelince cortluyor. 17 de sırf giriş modeli 256GB ve ekranı 120Hz diye bu kadar tutuldu. Bana kalırsa iPhone almak isteyen birisi sıfır almak istiyorsa 16e alsın yoksa ikinci elden baz model alacağı fiyata bir eski modelin Pro'sunu alsın.
apple ai ne yeniyor mu :kekw:

apple ai ne yeniyor mu :kekw:
Saçma sapan emoji yaratmak ve anlık olarak çeviri yapabilmesi haricinde çok bir esprisi olduğunu sanmıyorum. Siri'ye ne sorsam Chat-GPT'den izin istiyor :D AI'ı Kapatıp Gemini'yi harici olarak kullanmak bile daha hızlı cevap almamı sağlıyor.

Saçma sapan emoji yaratmak ve anlık olarak çeviri yapabilmesi haricinde çok bir esprisi olduğunu sanmıyorum. Siri'ye ne sorsam Chat-GPT'den izin istiyor :D
samsunga bildirimleri özetleme önceliğe göre sıralama
ram yönetiminde ai dan yararlanma
galeride yapay zeka ayarlarında yarım yemeği yenilmemiş haline getirme gece olan fotoğrafı gündüze çevirme falan geldi
apple geliştirse artık şunu keşke
bi de gemini yerleşik olarak çalışıyor kendi yapay zekasını kullanmak istemeyen için gemini de pro verdi allah razı olsun

Dediğin gibi, ekranının canlılığı vesaire her şeyi güzelken iş akıcılığa gelince cortluyor. 17 de sırf giriş modeli 256GB ve ekranı 120Hz diye bu kadar tutuldu. Bana kalırsa iPhone almak isteyen birisi sıfır almak istiyorsa 16e alsın yoksa ikinci elden baz model alacağı fiyata bir eski modelin Pro'sunu alsın. Ben anlamam etmem sıfır istiyorum paramı da veririm derse de 17 alsın.
Orası öyle ama şu ara kim ciddi bir geliştirme yapıyor ki? Mesela S24 ile S25 arasında işlemci hariç fark yok neredeyse, S26 çıktı mesela onun işlemci farkı bile şüpheli her şey yine aynı.

İkinci el Pro düşününce mantıklı ama herkes o topa girmek istemez ben bu kadar pahalı cihazlar alırken ikinci el sürecine güvenemem mesela, bir de 2 yıl kullanılmış cihazın kondisyonu sıfır gibi olmuyor hızlı eskiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,739
Üyeler
190,434
Son üye
fahura gil
Geri