@wpa_supplicant 'a katılıyorum ve ciddi yazdığını düşünüyorum.
Apple her zaman malzeme kalitesine önem veren bir firma oldu. Eleştirdiğim çok fazla yönü var ama sağlamlığına bir şey diyemem.
iPhone 6'da kullandıkları alüminyum malzeme nedeniyle bükülmeler görüldü, o hatadan beri Apple çok dikkat ediyor bu konuya. Youtube'daki sağlamlık testleri de bunu kanıtlıyor zaten.
Güncel serilerde çerçeveler ya üst seviye alüminyum ya da çelik. Ön arka yüksek seviye korumalı cam. Bunu söyleyince "Ama arkadaşım geçenlerde yere düşürdü kırıldı" diyorlar. Camlardaki bu korumalar düşmelere karşı belirli bir darbe şiddetine kadar koruma sağlıyor. Esas amacı çizilmelere karşı direnç sağlamak. Kırılmaması için sağlam bir kılıf ve tempered glass ekran koruyucu ile kullanmak gerekiyor, ki ona rağmen bile kırılabiliyor. Ne kadar sağlam olursa olsun "cam". Eşyanın doğası bu.
Sağlamlık testlerinde plastik çerçeveleri çatır çutur kırılan, plastik arka kapağı hoparlörden yüksek sesle müzik dinlerken tir tir titreyen bazı markalar var şimdi adını zikredip fanboşlarını üzerime çekmek istemiyorum
Onlarla karıştırmayın yani.