Neler Yeni

IPhone için hangi wireless kulaklık? (Airpods,Nothing,Jabra)

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Baran Kut
Bütçe
9000
3 tane bulabildim önerilerden gözüme takılan. Biri Airpods Pro 2.

-Apple AirPods Pro (2. Nesil) Magsafe Şarj Kutusu (Usb-C) MTJV3TU/A

Diğeri Nothing Ear. Bunu da çok methediyorlar.

-Nothing Ear Bluetooth Kulaklık

Sonuncusu da klasik Jabra. Jabra Elite 10. (Gen 2 modeli çok daha iyiymiş ama TR'de yok gibi)

- https://amzn.eu/d/buB06Zx

Hangisini önerirsiniz veya başka bir model öneriniz var mı ?
Bütçe Airpods fiyatını aşmasa yeter. 9 diyelim.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
AirPods

elemin

80+ Bronze
Airpods pro 2 al geç gram pişman etmez
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama bu fiyat çok yüksek 2 hafta önce 7.9 k ydı fiyatı

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Baran Kut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
iphone için tabii ki airpods.
Airpods pro 2 al geç gram pişman etmez
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama bu fiyat çok yüksek 2 hafta önce 7.9 k ydı fiyatı
Peki Airpods harici başka öneriniz var mıdır? Olur da ileride Android'e değişirsem uygulama açısından uyumlu olacak bir ürün de bakıyorum.

Şu an elimde Buds FE var mesela ama iPhone'da uygulaması olmadığından ANC, EQ ayarları gibi özellikleri kullanamıyorum.

elemin

80+ Bronze
Peki Airpods harici başka öneriniz var mıdır? Olur da ileride Android'e değişirsem uygulama açısından uyumlu olacak bir ürün de bakıyorum.

Şu an elimde Buds FE var mesela ama iPhone'da uygulaması olmadığından ANC, EQ ayarları gibi özellikleri kullanamıyorum.
Sennheiser modelleri de fena sayılmaz

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Baran Kut
Sennheiser modelleri de fena sayılmaz
Hocam Momentum True Wireless modelini falan gördüm de 15000 falandı hem biraz bütçeyi aşıyor hem de çok öneren göremedim, eleştiriye tutmuşlar biraz.

Sony modelini öneren gördüm ama onda da kronik batarya sorunu varmış sanırsam. Kulaklıklardan birinin bataryası diğerinden daha hızlı ömrü kısalıyormuş. 2 ay sonrasında bile sorun yaşayanlar olmuş.

mcherry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
neşem bülbül
Merhaba hangi kulaklığı aldınız acaba? ve memnun musunuz

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Baran Kut
Merhaba hangi kulaklığı aldınız acaba? ve memnun musunuz
Daha almadım elimdeki Samsung Buds FE bozulmadığından. Tümüyle ömrünü tamamladığı zaman alırım gibi. Buds FE de fiyatına göre fazla başarılıymış baktığım karşılaştırmalarda.

Hala kararsızım ama Jabra modellere daha yakınım gibi. Buds FE'ye o kadar alışmışım ki o kulaktan aşağıya sarkan çıkıntı rahatsız eder gibime geliyor beni.

Fit için Jabra, genel uyumluluk için Nothing Ear, iPhone özelinde en iyisi Airpods Pro 2 diye düşünüyorum.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,431
İsim
Oğuz Oğuz
3 tane bulabildim önerilerden gözüme takılan. Biri Airpods Pro 2.

-Apple AirPods Pro (2. Nesil) Magsafe Şarj Kutusu (Usb-C) MTJV3TU/A

Diğeri Nothing Ear. Bunu da çok methediyorlar.

-Nothing Ear Bluetooth Kulaklık

Sonuncusu da klasik Jabra. Jabra Elite 10. (Gen 2 modeli çok daha iyiymiş ama TR'de yok gibi)

- https://amzn.eu/d/buB06Zx

Hangisini önerirsiniz veya başka bir model öneriniz var mı ?
Bütçe Airpods fiyatını aşmasa yeter. 9 diyelim.
Dostum apple için airpods pro 2 almalısın. Sebebi ise apple da kayıpsız ses desteği sadece airpods pro 2 ve airpods 4 de var.
Dipnot olarak ekleyeyim yeni gelen kayıpsız müzik desteği sadece pro 2 type-c'de var. Lightning'de yok.
Ve yine ek olarak apple muzik kayıpsız müzik kullanmalısın.
Spotify'da veya Yt Music'de yok.

1737899698928.png

Gelelim android'de. Android telefonlarda lhdc,ldac ve aptx lossless codecleri vardır.
Bu 3 codec flac dediğimiz cd kalitesine en yakın müziği iletir.
yani yaklaşık 1000kbps.
Şuan en iyisi aptx lossless;

1737899889998.png

Her kulaklık ve telefonlar farklı kodekleri destekler.
Örnek benimde kullandığım sennheiser tws4'de sadece aptx lossless vardır.
aptx lossless ise Xiaomi, Vivo, Rog Phone, Zte Nubia, Motorola gibi kulaklıklarda bulunur.

Xiaomi ve huawei kulaklıklarda ise genelde LDAC kodek olur.
Bu da gene Samsung gibi telefonlarda bulunur.

Sony kulaklıklar ise LHDC codec kullanır. Buda Sony, Xiaomi gibi telefonlarda vardır.

Birde kayıpsız müzik için ya apple müzik ya deezer premium kullanmalısın.
Çünkü spotify ve apple müzik 300kbps ses iletirken deezer'da bu değer 2400'lere kadar çıkar.
Tabi kablosuz 2400 yok ama kablolu ses sistemleri için kulllanılır.

Diyebilirsin ki ben kaliteli kulaklık alıp spotify kullanacağım.
Bu da şuna benzer :D.
Fiber altyapıda 35mbs hız almaya. Yanı altyapın var ama sen kullanmıyorsun.
Ya da 4090 alıp ayarları 4k'ya çekip monitörünün 1080p olması gibi.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Baran Kut
Dostum apple için airpods pro 2 almalısın. Sebebi ise apple da kayıpsız ses desteği sadece airpods pro 2 ve airpods 4 de var.
Dipnot olarak ekleyeyim yeni gelen kayıpsız müzik desteği sadece pro 2 type-c'de var. Lightning'de yok.
Ve yine ek olarak apple muzik kayıpsız müzik kullanmalısın.
Spotify'da veya Yt Music'de yok.

Alıntıyı görüntüle

Gelelim android'de. Android telefonlarda lhdc,ldac ve aptx lossless codecleri vardır.
Bu 3 codec flac dediğimiz cd kalitesine en yakın müziği iletir.
yani yaklaşık 1000kbps.
Şuan en iyisi aptx lossless;

Alıntıyı görüntüle

Her kulaklık ve telefonlar farklı kodekleri destekler.
Örnek benimde kullandığım sennheiser tws4'de sadece aptx lossless vardır.
aptx lossless ise Xiaomi, Vivo, Rog Phone, Zte Nubia, Motorola gibi kulaklıklarda bulunur.

Xiaomi ve huawei kulaklıklarda ise genelde LDAC kodek olur.
Bu da gene Samsung gibi telefonlarda bulunur.

Sony kulaklıklar ise LHDC codec kullanır. Buda Sony, Xiaomi gibi telefonlarda vardır.

Birde kayıpsız müzik için ya apple müzik ya deezer premium kullanmalısın.
Çünkü spotify ve apple müzik 300kbps ses iletirken deezer'da bu değer 2400'lere kadar çıkar.
Tabi kablosuz 2400 yok ama kablolu ses sistemleri için kulllanılır.

Diyebilirsin ki ben kaliteli kulaklık alıp spotify kullanacağım.
Bu da şuna benzer :D.
Fiber altyapıda 35mbs hız almaya. Yanı altyapın var ama sen kullanmıyorsun.
Ya da 4090 alıp ayarları 4k'ya çekip monitörünün 1080p olması gibi.
Paylaşımın için teşekkür ederim.

Ben Apple Müzik kullanmadım hiç. iPhone tarafında biraz yeniyim. Bu dediğin kayıpsız ses olayını biliyordum ama ilk bakış açım ürünlere uyumluluktu. Her üründe sorunsuz bir şekilde tüm özelliklerini kullanabilmek istiyordum. Apple ve Samsung kulaklıklar hep bu konuda kullanıcıyı kendi platformuna kilitliyor. Hala beğenmiyorum bu durumu ama şu anda çok kafama takmıyorum eskisi gibi.

Gelelim genel ses performansına. Karşılaştırmalara baktığımda Jabra(Gen 2 olanlar) ve Nothing genel ses kalitesinde daha öne çıkıyordu Airpods'a göre. Hatta sadece ses performansı bakıyorsanız bütçeyi çok zorlamayan, Nothing en iyisi diyen bile vardı birkaç tane.

Nothing'in eksisi kime sorsam ANC diyor. Birkaç tane de şarj ömrü diyen olmuş o da bu dediğiniz LDAC ve LHDC codecleri açıksa.
Jabra da ikisinin ortasında bir model gibi. ANC de fena değil, codec desteği de var diye biliyorum. Bir tek mikrofon performansı zayıfmış sanırsam. Onda da Nothing diğer iki modelden de daha iyi geldi baktığım testlerde. Ses daha netti ve seste boğukluk durumu azdı.

Airpods Pro 2'den Nothing Ear'a geçenlerin yorumlarına baktım. Hepsi üstte belirttiğim eksiler çok ciddi kriterler değilse sizin için, Nothing'in çok daha iyi bir kulaklık olduğunu söylüyor.

Fit konusu benim şu anda kafama takılan bir konu. Buds FE kullandığımdan aşırı alıştı kulağım küçük modellere. Jabra da model olarak tam uyumlu ona. O kulaklığın orada olduğu hissini yaşamamak baya iyi. Bunu diğer iki modelde yaşar mıyım bilmiyorum.

Fiyat konusunda sorunum yok ama tabii ki de beklediğim performansa fazla para vermek istemem. Bir ara 7699 TL'ya düşmüştü Airpods Pro 2. Onu kaçırmasam alırdım deneyimlemek için.

Şu anlık genel kanaatim Jabra üzerine. Tabi daha araştırmam lazım ve asıl istediğim modeli stokta değil galiba Türkiye'de.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,431
İsim
Oğuz Oğuz
Paylaşımın için teşekkür ederim.

Ben Apple Müzik kullanmadım hiç. iPhone tarafında biraz yeniyim. Bu dediğin kayıpsız ses olayını biliyordum ama ilk bakış açım ürünlere uyumluluktu. Her üründe sorunsuz bir şekilde tüm özelliklerini kullanabilmek istiyordum. Apple ve Samsung kulaklıklar hep bu konuda kullanıcıyı kendi platformuna kilitliyor. Hala beğenmiyorum bu durumu ama şu anda çok kafama takmıyorum eskisi gibi.

Gelelim genel ses performansına. Karşılaştırmalara baktığımda Jabra(Gen 2 olanlar) ve Nothing genel ses kalitesinde daha öne çıkıyordu Airpods'a göre. Hatta sadece ses performansı bakıyorsanız bütçeyi çok zorlamayan, Nothing en iyisi diyen bile vardı birkaç tane.

Nothing'in eksisi kime sorsam ANC diyor. Birkaç tane de şarj ömrü diyen olmuş o da bu dediğiniz LDAC ve LHDC codecleri açıksa.
Jabra da ikisinin ortasında bir model gibi. ANC de fena değil, codec desteği de var diye biliyorum. Bir tek mikrofon performansı zayıfmış sanırsam. Onda da Nothing diğer iki modelden de daha iyi geldi baktığım testlerde. Ses daha netti ve seste boğukluk durumu azdı.

Airpods Pro 2'den Nothing Ear'a geçenlerin yorumlarına baktım. Hepsi üstte belirttiğim eksiler çok ciddi kriterler değilse sizin için, Nothing'in çok daha iyi bir kulaklık olduğunu söylüyor.

Fit konusu benim şu anda kafama takılan bir konu. Buds FE kullandığımdan aşırı alıştı kulağım küçük modellere. Jabra da model olarak tam uyumlu ona. O kulaklığın orada olduğu hissini yaşamamak baya iyi. Bunu diğer iki modelde yaşar mıyım bilmiyorum.

Fiyat konusunda sorunum yok ama tabii ki de beklediğim performansa fazla para vermek istemem. Bir ara 7699 TL'ya düşmüştü Airpods Pro 2. Onu kaçırmasam alırdım deneyimlemek için.

Şu anlık genel kanaatim Jabra üzerine. Tabi daha araştırmam lazım ve asıl istediğim modeli stokta değil galiba Türkiye'de.
Jabra bas ağırklı bu sebeple beğenmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,252
Üyeler
166,504
Son üye
zetws
Top Bottom